17/12/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Γιατί δεν ανοίγουν οι 7 κλίνες δωρεά του Νιάρχος; – Για ποιο λόγο αποχωρούν αναισθησιολόγοι από το Γ.Ν. Λαμίας; – Γιατί δεν ενισχύεται το Νοσοκομείο με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό;”

Την επικαιρότητα σχολίασε (16/12) στη ραδιοφωνική συχνότητα του STAR FM 97.1 ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Καθημερινά στο Νοσοκομείο Λαμίας χάνουν τη ζωή τους συμπολίτες μας σε απλές κλίνες, χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα από την Πολιτεία να νοσηλευτούν σε Μ.Ε.Θ.. Δεν πρόκειται για “προνομιούχους” συμπολίτες μας, και δεν έχουν έναν “τίτλο” για να τους παίξουν τα δελτία ειδήσεων και να μεταφερθούν άμεσα στον Ευαγγελισμό ή σε κάποιο άλλο νοσοκομείο των Αθηνών.

Στις αρχές Φλεβάρη, παραδόθηκαν 7 κλίνες Μ.Ε.Θ. από το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” στο Νοσοκομείο Λαμίας και σήμερα δε λειτουργούν ακόμη. Κόπηκαν οι κορδέλες, αλλά παραμένουν αναξιοποίητες και δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών.

Για ποιο λόγο από τους 6 πνευμονολόγους, που είχαμε στο Γ.Ν. Λαμίας, αυτή την περίοδο έχουμε 3; Σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση, οι γιατροί έχουν αφεθεί να δίνουν τη μάχη μόνοι τους. Οι ίδιες ελλείψεις παρατηρούνται και σε αναισθησιολόγους. Για ποιο λόγο αποχωρούν αναισθησιολόγοι από το Γ.Ν. Λαμίας; Γιατί αφέθηκαν οι γιατροί να οδηγηθούν σε “burnout”;

Πριν 15 ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης τοποθετούμενος άκρως αντιεπιστημονικά μας καλούσε να του αναφέρουμε μία μελέτη, που να αποδεικνύει ότι κάποιος νοσηλευόμενος σε απλή κλίνη έχει περισσότερες πιθανότητες να αποβιώσει από κάποιον σε Μ.Ε.Θ.. Από την άνοιξη είχε στα χέρια του τη μελέτη των κυρίων Λύτρα και Τσιόδρα, η οποία αναφερόταν σε ποσοστό 87% θνησιμότητας εκτός Μ.Ε.Θ.. Ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να μην πράξει τίποτα και ήρθε, μετά από 7 μήνες, μας καλεί να του φέρουμε μια τέτοια μελέτη!

Δύο κορυφαίους Υπουργούς έχει η Φθιώτιδα – τον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Οικονόμου – αλλά δεν έχουμε ακούσει ούτε μία κουβέντα για τα προβλήματα, για τα οποία αγωνιούν όλοι οι συμπολίτες μας. Γιατί δεν ανοίγουν οι 7 κλίνες δωρεά του “Νιάρχος”; Γιατί δε λαμβάνεται μέριμνα για τη μη ύπαρξη αναισθησιολόγων και πνευμονολόγων; Γιατί δεν ενισχύεται το Νοσοκομείο με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό; Γιατί δε λειτουργεί η 2η ΤΟ.Μ.Υ. στη Λαμία;

Στο λεγόμενο “Πέτρινο” του Νοσοκομείου Λαμίας εφημερίες εκτελούν ένας ειδικευόμενος γιατρός και ένας γιατρός ειδικότητας που δεν σχετίζεται με τον Covid19. Πώς πρέπει να νιώθει ένας πολίτης, που προσέρχεται με συμπτώματα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Λαμίας, και τον κουράρει γυναικολόγος;

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όταν ξέσπασε η πανδημία και επειδή επρόκειτο για κάτι άγνωστο, η θνησιμότητα στις Μ.Ε.Θ. ανερχόταν στο 65%, αλλά τώρα βρίσκεται μεταξύ 25-35%. Στη χώρα μας, το ποσοστό παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως στην αρχή της πανδημίας, όταν δε ξέραμε τι μας είχε βρει.

Προφανώς οι πολίτες της Φθιώτιδας δεν αξίζουμε απαντήσεις αρχικά από τον κ. Κικίλια και τώρα τον κ. Πλεύρη. Σε όσες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις έχω απευθύνει προς το Υπουργείο Υγείας από την αρχή της πανδημίας για το Νοσοκομείο Λαμίας, δεν έχω λάβει ούτε μία απάντηση.

Οι πολίτες δεν μπορούν να ξεχάσουν τη δήλωση του κ. Πέτσα ότι “αν ανοίξουμε επιπλέον Μ.Ε.Θ., θα έχουμε πετάξει λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο” επειδή το ζητά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ή εκείνη του κ. Σκέρτσου, δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, ότι “δε θα φτιάξουμε ένα πολυτελές Ε.Σ.Υ.”. Ας τα πουν αυτά στους συγγενείς των ανθρώπων, που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Θρηνούμε διαρκώς ανθρώπινες απώλειες, στα νοσοκομεία…και η Κυβέρνηση στέλνει τα ΜΑΤ στο “Παίδων Πεντέλης”

Την επικαιρότητα σχολίασε (18/01) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Από εκεί που χειροκροτούσαν τους γιατρούς, τώρα θα τους δέρνουν;”

Την επικαιρότητα σχολίασε (17/01) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή Briefing και το ACTION24. Παρακάτω ακολουθούν σημείο και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο Αλ. Τσίπρας έγκαιρα πρότεινε τη μείωση του ΕΦΚ – 93% για το πετρέλαιο θέρμανσης, 20% για το πετρέλαιο κίνησης και 50% για τη βενζίνη”

Την επικαιρότητα σχολίασε (14/01) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη Θώμη Παληού. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα