16/02/2024

Γ. Σαρακιώτης για απόφαση Διοικητικής Ολομέλειας Αρείου Πάγου: «Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά αιτία προβληματισμού και όχι ευκαιρία υπεκφυγών»

Σε δήλωση, με αφορμή το δελτίο τύπου της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης:

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο διατυπώνονται ανησυχίες για την υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου στην πατρίδα μας, συνιστά και οφείλει να συνιστά προειδοποίηση και τροφή για προβληματισμό της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το γεγονός ότι η κατάρρευση που λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών δεν περνά απαρατήρητη από την πλειοψηφία 330 Ευρωβουλευτών, θα έπρεπε να αποτελεί ορόσημο θεσμικής και αξιακής επανεκκίνησης και όχι ευκαιρία για άκριτες επιθέσεις εναντίον των ευρωπαϊκών θεσμών και της ευθυκρισίας διεθνών οργανισμών.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και οι σχετικές διαβεβαιώσεις που διατυπώνονται σε αυτό, λαμβάνονται προφανώς υπόψιν στο πλαίσιο του αδιαπραγμάτευτου σεβασμού προς την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά δεν αποτελούν και πανάκεια, όσο οι πρακτικές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. εξακολουθούν οφθαλμοφανώς να υπονομεύουν τη διεθνή εικόνα της χώρας μας.

Όσο συνεχίζονται η χειραγώγηση των Ανεξάρτητων Αρχών, οι καταχρηστικές αγωγές (SLAPPS) εναντίον δημοσιογράφων από υψηλά ιστάμενους πολιτικούς, ο εκφοβισμός δικαστικών λειτουργών, η πολιτική μεθόδευση και η άρνηση των Βουλευτών της συμπολίτευσης να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας των Τεμπών.

Όσο συγκαλύπτεται το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων εις βάρος πολιτικών, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δικαστικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, αλλά και καταγράφεται έλλειμμα προόδου στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο στρουθοκαμηλισμός και οι υπεκφυγές δεν αποτελούν λύση στη θεσμική παρακμή, ενώπιον της οποίας βρίσκεται η πατρίδα μας. Απαιτούνται μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες και προσήλωση στις αρχές του Ευρωπαϊκού Κράτους Δικαίου, κατευθύνσεις τις οποίες ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία εγγυάται να υπηρετήσει».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα