27/04/2021

Γ. Σαρακιώτης για την ίδρυση “Πειραματικών” σχολείων στη Λαμία: «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφασίζει, αγνοώντας σύσσωμη την τοπική κοινωνία της Λαμίας»

Τις έντονες αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Λαμίας, της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και αιρετών εκπροσώπων του Δήμου Λαμιέων εξαιτίας της προωθούμενης από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μετατροπής του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Λαμίας σε “Πειραματικές” σχολικές μονάδες, καθώς και την παντελή έλλειψη διαβούλευσης με τους θεσμικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, μετέφερε στη Βουλή, με σχετική ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει τους έντονους προβληματισμούς που αφορούν πρωτίστως τους μαθητές, των οποίων η απομάκρυνση από το σχολείο εκτιμάται ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους συναισθηματικούς και παιδαγωγικούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει μέχρι σήμερα, με τους υπόλοιπους συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Παράλληλα, όπως τονίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας, αντίστοιχα δυσμενείς αναμένεται να είναι οι συνέπειες για τους γονείς τους, μιας και θα πρέπει να καταβάλλουν πρόσθετο κόπο, επωμιζόμενοι ταυτόχρονα περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση, προκειμένου τα παιδιά τους να μεταβούν στο νέο σχολείο, αφού τα όμορα σχολεία δε θα μπορούν να δεχθούν επιπλέον μαθητές.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, επισημαίνει την αγωνία των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι και θεωρούν ότι, η παραπάνω εξέλιξη συνιστά για εκείνους, βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων τους, ενώ παράλληλα θα σημάνει μείωση των διορισμών και κατάργηση 50 οργανικών θέσεων. Όπως αναφέρεται μάλιστα στο κείμενο της ερώτησής του, ο ισχυρισμός αυτός θεωρείται βάσιμος και από πλευράς των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων (21/4) διαφώνησαν ομόφωνα με τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Επισημαίνοντας ότι, είναι αδιανόητο να μην λαμβάνεται υπ’ όψιν η γνώμη των εκπροσώπων των γονέων, των εκπαιδευτικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Σαρακιώτης ζητά αρχικά να ενημερωθεί από την αρμόδια Υπουργό,  αν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ουσιαστική διαβούλευση ανάμεσα στην ίδια και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με το θέμα της μετατροπής των παραπάνω σχολικών μονάδων σε “Πειραματικές”. Τέλος, ζητά από την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων να λάβει επίσημα θέση απέναντι στις δημοσίως κατατεθειμένες απόψεις των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των γονέων, καθώς και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, της Τετάρτης 21 Απριλίου 2021.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης. 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα