27/03/2023

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Μία από τις τελευταίες κακοπαιγμένες παραστάσεις της Κυβέρνησης έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας, με τον συνήθη “πρωταγωνιστή” Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο όψιμος, όπως ακούσαμε “εχθρός του κομματισμού”, φίλος όμως του “γαλάζιου” σταθμάρχη, των αειθαλών διοικητών νοσοκομείων, του άνευ τυπικών προσόντων επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, των χιλιάδων μετακλητών, των Υπουργών που δηλώνουν ανερυθρίαστα “και ποιους να βάλουμε τους ξένους;” ήρθε να μας πείσει ότι μπορεί να φέρει την αλλαγή στη χώρα και τη Φθιώτιδα.

Ξεκίνησε καπηλευόμενος έργα της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως αυτό του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, προϋπολογισμού 9,8 εκατ. ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με την υπ’ αριθ. 67322/21-06-2016 Απόφαση του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Συνέχισε, μοιράζοντας εκατομμύρια, προβαίνοντας σε νέες, προεκλογικές υποσχέσεις με δήθεν περιφερειακό αναπτυξιακό πρόσημο, όταν λίγες ημέρες πριν ο αρμόδιος Υπουργός του κ. Σκυλακάκης δήλωνε ό,τι: “το Ταμείο Ανάκαμψης δεν σχεδιάστηκε ως εργαλείο περιφερειακής ανάπτυξης” και όταν η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας έχει φθάσει σε οριακό σημείο, συνεπεία των υπέρογκων αυξήσεων σε ενέργεια και πρώτες ύλες.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι “στάθηκε όρθιο το σύστημα υγείας” όταν λίγους μήνες πριν Βουλευτής του στη Φθιώτιδα παραδέχονταν ότι, το Νοσοκομείο Λαμίας είναι “υπό κατάρρευση”. Δεν ακούσαμε ούτε μία λέξη για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Λαμίας εξαιτίας της παντελούς αδιαφορίας της Κυβέρνησης του. Κουβέντα για τις δεκάδες παραιτήσεις γιατρών, για την υποστελέχωση καίριων τμημάτων και για την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών της Φθιώτιδας σε αυτό.

Δεν βρήκε όμως κάτι να πει και για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής που 4 χρόνια τώρα πνέει τα λοίσθια. Για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Φθιώτιδας που παραμένουν ανυπεράσπιστοι απέναντι στις αυξήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια, στο κόστος των ζωοτροφών, των λιπασμάτων και των άλλων πρώτων υλών.  

Μάταιη ήταν και η προσπάθεια του να πείσει ότι συντελείται αναβάθμιση του ακαδημαϊκού και ερευνητικού στίγματος της περιοχής, όταν σήμερα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διακρίνεται για τη χαμηλή θέση της στους δείκτες καινοτομίας, τις πεπαλαιωμένες ερευνητικές υποδομές, την εργασιακή ανασφάλεια κάτω από την οποία διενεργείται το έργο των νέων ερευνητών. Αλήθεια, πώς μπορεί να ευαγγελίζεται κάποιος την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή, τη στιγμή που η κατάργηση τμημάτων, όπως αυτό της Λογοθεραπείας στη Λαμία φέρει την υπογραφή της Υπουργού του, κα Κεραμέως;

Επεδίωξε να καταστεί αορίστως εκφραστής της ευημερίας στην περιοχή, όταν η Κυβέρνηση του είναι αυτή που έβαλε ταφόπλακα στην αναπτυξιακή δυναμική της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της χώρας, αυτή της ΛΑΡΚΟ.

Το αίτημα για αλλαγή είναι πλέον πιο επίκαιρο από ποτέ και ζητούμενο από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Tην αλλαγή δεν μπορεί να επιφέρει κάποιος, του οποίου το όνομα και η εν γένει πολυετής πολιτική παρουσία του, είναι συνυφασμένη με την οικογενειοκρατία, τα σκάνδαλα και την παρακμή. Την αλλαγή και το άλμα προς τα εμπρός μπορούν να φέρουν προοδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις, οι οποίες στη βάση ενός συμπεφωνημένου μεταρρυθμιστικού προγράμματος με γνώμονα τις 6 Εθνικές Προτεραιότητες που έχει καταθέσει στη δημόσια συζήτηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, θα προσδώσουν περιεχόμενο στα όνειρα και τις προσδοκίες των πολιτών της χώρας και της Φθιώτιδας.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. σε Δομοκό, Νέο Μοναστήρι και Ομβριακή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τον Δομοκό, το Νέο Μοναστήρι και την Ομβριακή επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μαζί με τον συνυποψήφιό του Απόστολο Αγγελακόπουλο και μέλη της Ο.Μ. Δομοκού. Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα