28/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Για την Κυβέρνηση δεν πλημμύρισαν τα χωράφια, αλλά τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια»

Στον τηλεοπτικό σταθμό του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας τοποθετήθηκε (28/9) για τα θέματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Σε κορυφαίο επίπεδο, η χώρα μας φαίνεται ξεκάθαρα ότι εγκαταλείπει την Κύπρο. Πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός παρέθεσε ομιλία στον ΟΗΕ και δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη “Κύπρος”. Αν οι κυβερνώντες θεωρούν ότι η Κύπρος βρίσκεται μακριά, να μας το πουν ξεκάθαρα.”

Επί 1,5 μήνα το Oruc Reis παραβίαζε την εθνική μας κυριαρχία και ο Πρωθυπουργός έκανε διακοπές. Σε όλο αυτό το διάστημα, δε συγκλήθηκε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και οι Έλληνες πολίτες, όπως και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενημερώνονταν από διαρροές της τουρκικής πλευράς.”

“Το έδαφος, που εγκαταλείπουμε στο επίπεδο της διπλωματίας, η Τουρκία το καταλαμβάνει. Δεν είναι από τους διεθνείς δρώντες που, όταν ακολουθείς το δόγμα του κατευνασμού, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.”

Αν κάποιος δει πως άνοιξαν τα σχολεία πέρσι και πως άνοιξαν φέτος, δε θα καταλάβει ότι στη χώρα υπάρχει πανδημία. Εκτός από κάποια παγουρίνο που δόθηκαν… Η μόνη διαφορά είναι ότι φέτος, εν μέσω πανδημίας, έχουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς και την άνοιξη, η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο για την αύξηση των μαθητών ανά αίθουσα.”

“Ζούμε το θέατρο παραλόγου. Ένας μαθητής ξυπνά για να πάει στο σχολείο του, μπαίνει στο μετρό στοιβαγμένος “σαν σαρδέλα”, παρακολουθεί το μάθημά του σε μια αίθουσα 27 μαθητών και όταν τέλος θέλει να μπει σε ένα ψιλικατζίδικο, του απαγορεύεται η είσοδος γιατί υπάρχει ακόμη 1 πελάτης μέσα!”

Υποτίθεται ότι πρέπει να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ. λόγω της πανδημίας και αντ’ αυτού, η κυβέρνηση το έχει αφήσει με 5.000 λιγότερους υγειονομικούς σε σχέση με το 2019.”

“Πρέπει να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες από τον “Ιανό”, τόσο όσων τα σπίτια καταστράφηκαν όσο και οι καλλιεργητές. Οι αγρότες έχουν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα οικονομικής επιβίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ δεν αρκούν. Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης, γιατί υπάρχουν χωράφια που είναι αμφίβολο αν θα καλλιεργηθούν ακόμη και την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, δεν πλημμύρισαν τα χωράφια στην Ανθήλη, αλλά τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία θα λάβουν γενναία χρηματοδότηση.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα