28/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Για την Κυβέρνηση δεν πλημμύρισαν τα χωράφια, αλλά τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια»

Στον τηλεοπτικό σταθμό του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας τοποθετήθηκε (28/9) για τα θέματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Σε κορυφαίο επίπεδο, η χώρα μας φαίνεται ξεκάθαρα ότι εγκαταλείπει την Κύπρο. Πρώτη φορά Έλληνας Πρωθυπουργός παρέθεσε ομιλία στον ΟΗΕ και δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη “Κύπρος”. Αν οι κυβερνώντες θεωρούν ότι η Κύπρος βρίσκεται μακριά, να μας το πουν ξεκάθαρα.”

Επί 1,5 μήνα το Oruc Reis παραβίαζε την εθνική μας κυριαρχία και ο Πρωθυπουργός έκανε διακοπές. Σε όλο αυτό το διάστημα, δε συγκλήθηκε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και οι Έλληνες πολίτες, όπως και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενημερώνονταν από διαρροές της τουρκικής πλευράς.”

“Το έδαφος, που εγκαταλείπουμε στο επίπεδο της διπλωματίας, η Τουρκία το καταλαμβάνει. Δεν είναι από τους διεθνείς δρώντες που, όταν ακολουθείς το δόγμα του κατευνασμού, ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.”

Αν κάποιος δει πως άνοιξαν τα σχολεία πέρσι και πως άνοιξαν φέτος, δε θα καταλάβει ότι στη χώρα υπάρχει πανδημία. Εκτός από κάποια παγουρίνο που δόθηκαν… Η μόνη διαφορά είναι ότι φέτος, εν μέσω πανδημίας, έχουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς και την άνοιξη, η κυβέρνηση έφερε ένα νομοσχέδιο για την αύξηση των μαθητών ανά αίθουσα.”

“Ζούμε το θέατρο παραλόγου. Ένας μαθητής ξυπνά για να πάει στο σχολείο του, μπαίνει στο μετρό στοιβαγμένος “σαν σαρδέλα”, παρακολουθεί το μάθημά του σε μια αίθουσα 27 μαθητών και όταν τέλος θέλει να μπει σε ένα ψιλικατζίδικο, του απαγορεύεται η είσοδος γιατί υπάρχει ακόμη 1 πελάτης μέσα!”

Υποτίθεται ότι πρέπει να ενισχύσουμε το Ε.Σ.Υ. λόγω της πανδημίας και αντ’ αυτού, η κυβέρνηση το έχει αφήσει με 5.000 λιγότερους υγειονομικούς σε σχέση με το 2019.”

“Πρέπει να στηριχθούν άμεσα οι πληγέντες από τον “Ιανό”, τόσο όσων τα σπίτια καταστράφηκαν όσο και οι καλλιεργητές. Οι αγρότες έχουν ένα πολύ σοβαρό ζήτημα οικονομικής επιβίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ δεν αρκούν. Πρέπει να ενεργοποιηθούν όλα τα εργαλεία χρηματοδότησης, γιατί υπάρχουν χωράφια που είναι αμφίβολο αν θα καλλιεργηθούν ακόμη και την επόμενη χρονιά. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, δεν πλημμύρισαν τα χωράφια στην Ανθήλη, αλλά τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία θα λάβουν γενναία χρηματοδότηση.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα "Παραπολιτικά FM 90,1" παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ' όσα σημείωσε: "Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε...

Διαβάστε Περισσότερα