07/03/2021

Γ. Σαρακιώτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Η σύγχρονη γυναίκα συνυφασμένη με τις έννοιες νίκη, υπέρβαση, κατάκτηση»

Εν μέσω μίας ιδιαίτερης συγκυρίας και για το ρόλο της σύγχρονης γυναίκας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης απευθύνει το μήνυμα του για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Στη σχετική δήλωση του ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρει:

«Οι σημερινές συνθήκες έχουν υποβάλλει σε δοκιμασίες τις σύγχρονες κοινωνίες. Δοκιμασίες που συνδέονται τόσο με την πανδημική κρίση, η οποία έχει επιτείνει και θα συνεχίσει να βαθαίνει τις κοινωνικό-οικονομικές ανισότητες, όσο και με διαχρονικά φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας. Ζητούμενο πάντοτε είναι η επίτευξη της νίκης, της υπέρβασης, της κατάκτησης. Όλα αυτά είναι γένους θηλυκού και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται κατορθωτά αποκλειστικά από τη σύγχρονη γυναίκα.

Τη γυναίκα της πρώτης γραμμής της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, μιας και σε επίπεδο Ε.Ε. αποτελεί το 76% των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και το 86% των εργαζομένων στον τομέα προσωπικής φροντίδας, αλλά και της κατά 11,5% μικρότερης αμοιβής από τους άντρες συναδέλφους της που εργάζονται σε ανάλογες θέσεις, σύμφωνα με στοιχεία του Π.Ο.Υ…

Τη γυναίκα που πρωταγωνιστεί στον τομέα των αποκαλούμενων «βασικών υπηρεσιών» με το 93% των παιδοκόμων και βοηθών δασκάλων, το 95% των οικιακών βοηθών και καθαριστών και το 82% των ταμιών σε σούπερ μάρκετ να είναι γένους θηλυκού.

Τη γυναίκα που συνεχίζει να αντέχει, παρά τις συνέπειες του έμφυλου χάσματος, με ισχυρό δυστυχώς αποτύπωμα στην Ελλάδα, με το 75% να ασχολείται µε απλήρωτες εργασίες φροντίδας καθημερινά, έναντι μόλις 16,11% των αντρών και η οποία αφιερώνει παράλληλα σχεδόν διπλάσιο χρόνο στην οικογένεια της συγκριτικά με τους άνδρες.

Τη γυναίκα που προσφάτως και στη θέα όλων αυτών που προσβάλλουν την υπόστασή της και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, είναι εκείνη που κάνει με θάρρος το πρώτο βήμα, δίνοντας το παράδειγμα. Λέγοντας όχι μόνο ένα #metoo, αλλά ένα #mefirst. Μιλώντας και παρακινώντας. Ώστε ο φόβος να φύγει, δείχνοντας το δρόμο προς την ελπίδα για μία πιο ισότιμη κοινωνία».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα