13/07/2021

Γ. Σαρακιώτης για την υποστελέχωση του Α.Τ. Καμένων Βούρλων: «Παρέλαβαν αστυνομικά τμήματα στη Φθιώτιδα και 2 χρόνια μετά τα υποβάθμισαν σε σταθμούς»

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, το οποίο επισημάνθηκε σε πρόσφατη δημόσια ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, μετέφερε στη Βουλή και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών στη Φθιώτιδα, αφενός θίγει το ζήτημα της «λειψανδρίας» ενός αστυνομικού τμήματος το οποίο αυτή την περίοδο είναι μεταξύ εκείνων στο οποίο οι ανάγκες είναι αυξημένες, εξαιτίας και της σημαντικής τουριστικής κίνησης που καταγράφεται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, αφετέρου κάνει λόγο για «τραγικές διαπιστώσεις», αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «μόνο Αστυνομικό Σταθμό μπορεί να θυμίζει το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα», μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης όλων των βαρδιών. Επιπροσθέτως, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, υπάρχουν περιπτώσεις που οι εποχούμενες περιπολίες πραγματοποιούνται από ένα μόνο άτομο, δηλ. τον οδηγό και ταυτόχρονα μοναδικό επιβαίνοντα του υπηρεσιακού οχήματος, γεγονός το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Σημειώνεται ότι, για το γεγονός των ελλείψεων στη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων στην Π.Ε. Φθιώτιδας, έχουν προηγηθεί πολυάριθμες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις από πλευράς του Βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα, με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις απαντήσεις του να κάνει λόγο για ολιστικό σχεδιασμό που προτάσσει την ενίσχυση των νησιών του Αιγαίου (!), αλλά και ότι η αστυνομική διεύθυνση της Φθιώτιδας είναι στελεχωμένη σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Τέλος, σε δήλωσή του για το θέμα ο κ. Σαρακιώτης επισημαίνει:

«Προεκλογικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν λαλίστατα σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Δύο χρόνια μετά, η μαφία αλωνίζει, ενώ ολόκληρα Αστυνομικά Τμήματα της Περιφέρειας, όπως είναι και αυτό των Καμένων Βούρλων υποβαθμίστηκαν σε σταθμούς διακοσμητικού χαρακτήρα, εξαιτίας της υποστελέχωσης, την οποία καταγγέλλουν τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας στη Φθιώτιδα.

Σήμερα, η αστυνομία καλείται να ανταπεξέλθει, εξαιτίας και της πανδημικής κρίσης, σε μία σειρά αρμοδιοτήτων που συνδιαμορφώνουν ένα πρωτοφανές πλαίσιο προκλήσεων. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, ο αστυνομικός αφήνεται ουσιαστικά μόνος με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέτοντας εαυτόν καθημερινά σε μεγάλο κίνδυνο. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να επιδείξει ελάχιστο σεβασμό προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους και να πράξει ότι είναι δυνατό για την ορθολογική στελέχωση των περιφερειακών τμημάτων, τα οποία με ευθύνη του σήμερα, έχουν μετατραπεί σε απλούς σταθμούς

Δείτε εδώ το κείμενο της κατατεθείσας παρέμβασης 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, με δύο λόγια “Business as usual”»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφονται με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τοποθετήθηκε (27/7) ο Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Καίριο πλήγμα για τη Στυλίδα το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς – Υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Φθιώτιδας»

Αν αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών το πλήγμα που θα δημιουργήσει η διαφαινόμενη αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην αναπτυξιακή προοπτική της Στυλίδας και της Ανατολικής Φθιώτιδας, τι προτίθεται να πράξει...

Διαβάστε Περισσότερα

Αλ. Χαρίτσης – Γ. Σαρακιώτης και 54 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Βορά στις υπέρογκες αυξήσεις σειράς προϊόντων οι Έλληνες πολίτες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας»

       Να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και τις υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου καθώς και να μεριμνήσουν για την αυστηρή εποπτεία της αγοράς, καλούν την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο Επίκαιρης...

Διαβάστε Περισσότερα