17/11/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Για το επικουρικό προσωπικό που στηρίζει το Ε.Σ.Υ. η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας (16/11) με την Όλγα Λαθύρη σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του. 

Κάποια στιγμή θα χτυπούσε και τη δική μας πόρτα η πανδημία. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή, πανελλαδικά αλλά και στη Φθιώτιδα ασκούμε αντιπολίτευση με θετικό πρόσημο, με στόχο την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.. Δυστυχώς, οι Κυβερνώντες αντιλήφθηκαν αργά ότι τα μηχανήματα δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς ανθρώπους. Η Αναπλ. Υπ. Υγείας κα Γκάγκα ομολόγησε ότι “υπάρχουν μηχανήματα αλλά δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει”.

Έστω και σήμερα η δυνατότητα προσλήψεων στα νοσοκομεία είναι εφικτή. Γιατροί δηλώνουν ότι έχουν υποβάλει αιτήσεις για την πλήρωση θέσεων, αλλά αυτές οι θέσεις επί 2 έτη παραμένουν παγωμένες. Ο ίδιος ο ιατρικός κόσμος καταρρίπτει τη δικαιολογία της Κυβέρνησης ότι “δε βρίσκει γιατρούς”.

Η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε αναστολές εργασίας στο Ε.Σ.Υ., αλλά δεν είχε προετοιμάσει το έδαφος. Και οι άνθρωποι βρίσκονται στο σπίτι τους χωρίς να αμείβονται και το Ε.Σ.Υ. έχει χάσει ένα σημαντικό ποσοστό του προσωπικού του.

Το επικουρικό προσωπικό στηρίζει το Ε.Σ.Υ., συνιστά αναπόσπαστο μέρος του, αλλά η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών των ανθρώπων. Έχουν την εμπειρία και αντί η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα ότι “βάζουν πλάτη” σε όλη αυτή την περιπέτεια, ο κ. Πλεύρης διακηρύττει ότι δεν πρόκειται να τους ενσωματώσει στο ΕΣΥ.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Χάνονται άνθρωποι καθημερινά και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στην Κυβέρνηση !”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε την επικαιρότητα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FΜ-1 96.2. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για ποια κυβερνητική “αξιοπιστία” μιλάμε;”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα "Κανάλι ΕΝΑ 90.4" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο με τις τοποθετήσεις του.  Συνιστά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: Η τακτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. απέναντι στην πανδημία σήμερα είναι ξεκάθαρη: “Κάνουμε το σταυρό μας και ανάβουμε κερί”!

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στον τηλεοπτικό σταθμό Κontra Channel με τους δημοσιογράφους Γιώργο Σιαδήμα και Βασίλη Σκουρή σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία,...

Διαβάστε Περισσότερα