17/11/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Για το επικουρικό προσωπικό που στηρίζει το Ε.Σ.Υ. η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας (16/11) με την Όλγα Λαθύρη σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του. 

Κάποια στιγμή θα χτυπούσε και τη δική μας πόρτα η πανδημία. Γι’ αυτό, από την πρώτη στιγμή, πανελλαδικά αλλά και στη Φθιώτιδα ασκούμε αντιπολίτευση με θετικό πρόσημο, με στόχο την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.. Δυστυχώς, οι Κυβερνώντες αντιλήφθηκαν αργά ότι τα μηχανήματα δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς ανθρώπους. Η Αναπλ. Υπ. Υγείας κα Γκάγκα ομολόγησε ότι “υπάρχουν μηχανήματα αλλά δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει”.

Έστω και σήμερα η δυνατότητα προσλήψεων στα νοσοκομεία είναι εφικτή. Γιατροί δηλώνουν ότι έχουν υποβάλει αιτήσεις για την πλήρωση θέσεων, αλλά αυτές οι θέσεις επί 2 έτη παραμένουν παγωμένες. Ο ίδιος ο ιατρικός κόσμος καταρρίπτει τη δικαιολογία της Κυβέρνησης ότι “δε βρίσκει γιατρούς”.

Η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε αναστολές εργασίας στο Ε.Σ.Υ., αλλά δεν είχε προετοιμάσει το έδαφος. Και οι άνθρωποι βρίσκονται στο σπίτι τους χωρίς να αμείβονται και το Ε.Σ.Υ. έχει χάσει ένα σημαντικό ποσοστό του προσωπικού του.

Το επικουρικό προσωπικό στηρίζει το Ε.Σ.Υ., συνιστά αναπόσπαστο μέρος του, αλλά η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών των ανθρώπων. Έχουν την εμπειρία και αντί η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα ότι “βάζουν πλάτη” σε όλη αυτή την περιπέτεια, ο κ. Πλεύρης διακηρύττει ότι δεν πρόκειται να τους ενσωματώσει στο ΕΣΥ.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα