21/10/2022

Γ. Σαρακιώτης για Κόμμα Λαμίας: “Περιφέρεια και Υπ. Υποδομών πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Μαρία Τσατζαλή. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Το αγροτικό εισόδημα πιέζεται λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, αλλά κ της εκτόξευσης των τιμών των λιπασμάτων. Ο αγροτικός κόσμος ασφυκτιά και η Κυβέρνηση αδιαφορεί.

Η ΔΕΗ πρέπει να ανακτήσει τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με συνθήκες ολιγοπωλίου στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αυξημένα φορολογικά έσοδα ύψους +6,5 δισ. ευρώ δεν προέρχονται από κάποια “ανάπτυξη” αλλά, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, από την ακρίβεια. Προφανώς η μεσαία τάξη έχει πληρώσει το μάρμαρο.

Η ΝΔ νομοθέτησε νέο μηχανισμό τιμολόγησης για την ηλεκτρική ενέργεια και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ, οι λογαριασμοί του Σεπτεμβρίου ήταν αυξημένοι κατά 57%, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, όταν δηλαδή υπήρχε και η ρήτρα αναπροσαρμογής! Την ρήτρα, που επέβαλαν τον Αύγουστο του 2021 και την οποία ΘΑ καταργούσαν! Κάποιος μας κοροϊδεύει και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στους λογαριασμούς, αλλά και στους εμπορικούς δρόμους όλων των πόλεων της χώρας.

Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τι βιώνει η ελληνική κοινωνία. Ο Υπουργός Ενέργειας μας προέτρεψε “να κλείνουμε το θερμοσίφωνα”, ενώ ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι “οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια σε σχέση με τους φτωχούς” και γι’ αυτό δεν μειώνουν τον ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης!

Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα παρουσιάζει κάμψη κατά 20-30%. Η “ανάπτυξη” αφορά 5-6 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 485 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δίνονται σε 13 επιχειρήσεις! Αυτή είναι η “ανάπτυξη” της ΝΔ και αφορά μόνο λίγες επιχειρήσεις, όχι όλους τους πολίτες.

Πέρυσι βιώσαμε τραγικές στιγμές με τις πλημμύρες στο Κόμμα. Μέσω αλλεπάλληλων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων θέτω το ζήτημα στη Βουλή και η επιτροπή των κατοίκων αναδεικνύει διαρκώς το θέμα, αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Με την πρώτη βροχόπτωση, θα γίνουμε μάρτυρες της ίδια εικόνας, αλλά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Υποδομών συνεχίζουν να πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο…

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. είναι κολλημένα με την καρέκλα – Ζητείται λίγη αξιοπρέπεια”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Καναλιού ΕΝΑ του 90.4 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Το Predator αγοράστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού για να παρακολουθούνται οι αντίπαλοι και φίλοι του κ. Μητσοτάκη”

Την επικαιρότητα σχολίασε (14/11) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτικής Συμμαχίας, Γιάννης Σαρακιώτης στο δελτίο Kontra News 9:30 με τον Γιώργο Μελιγγώνη. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Κανάλι της Βουλής: «Η Δημοκρατία μας νοσεί και ο ιός έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Η Δημοκρατία μας νοσεί. Νοσεί βαριά. Και η αιτία δεν είναι ο κορονοϊός. Ο ιός έχει ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό είναι το δεδομένο, αυτό είναι το μόνο βέβαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα