15/10/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν αντιλαμβάνονται στη ΝΔ τις συνέπειες στη μέση οικογένεια από τις αυξήσεις”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Οφείλουμε να αντιληφθούμε όλοι ότι η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα εδώ κ πολλά χρόνια. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν ήταν ποτέ το πρώτο θέμα συζήτησης, παρά το γεγονός ότι απειλεί τόσο τη δική μας γενιά όσο και τις επόμενες. Το πολιτικό σύστημα πρέπει επιτέλους να ομονοήσει μπροστά σε ένα πρόβλημα που θα γιγαντώνεται διαρκώς.

Γνωρίζουμε έγκαιρα τα φαινόμενα και ο ρόλος του “επιτελικού κράτους” είναι να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που έρχεται χιονιάς, να κλείνουμε την Εθνική Οδό και κάθε φορά που έρχεται βροχή, να κλεινόμαστε στα σπίτια μας. Γι’ αυτό υπάρχει οργανωμένη Πολιτεία και κρατικός μηχανισμός.

Στις πλημμύρες της Βόρειας Εύβοιας πέρυσι θρηνήσαμε 8 νεκρούς συμπολίτες μας. Είδε κανείς κάποιο στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να κάνει πολιτική και να συνδέει τον κ. Μητσοτάκη ή τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό με την απώλεια αυτών των ανθρώπινων ζωών; Δεν το έκανε κανείς γιατί είναι ανήθικο. Δυστυχώς, τα στελέχη της Ν.Δ. πολιτεύονταν και πολιτεύονται συνδέοντας κάθε τραγωδία με τους πολιτικούς αντιπάλους τους.

Από τον Αύγουστο και μετά, η χώρα μας βρίσκεται είτε στη 2η είτε στην 3η θέση ανά εκατ. κατοίκους στις απώλειες ανθρωπίνων ζωών λόγω covid-19, ενώ εντός ενός έτους έχουμε 15.000 θανάτους. Ουδείς δικαιούται να μιλά για “επιτυχία”. Πανηγύριζε ο κ. Μητσοτάκης για δήθεν “επιτυχία” στο πρόγραμμα εμβολιασμών, αλλά είμαστε στις τελευταίες θέσεις πανευρωπαϊκά όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη και στην Ελλάδα για πρώτη φορά έχουμε έντονο αντι-εμβολιαστικό κίνημα.

Από τον Ιούνιο είχαμε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας σε όλους τους τομείς, από τον αγροτικό μέχρι αυτόν της ενέργειας. Τελικά απαντήθηκε πριν 15 ημέρες (!) και οι Υπουργοί μας απάντησαν ότι “είναι κάτι παροδικό”. Όμως, όπως διαβάζουμε στην “Καθημερινή”, το μηνιαίο κόστος των ανατιμήσεων είναι 1,5 δισ. και ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σχέδιο ύψους 1,5 δισ. σε βάθος τετραετίας..! Δεν αντιλαμβάνονται στη ΝΔ τις συνέπειες στη μέση οικογένεια από τις αυξήσεις είτε στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης είτε στο φυσικό αέριο γιατί έχουν χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα