04/02/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ χωρίς τους ανθρώπους της”

“Ταφόπλακα στην εταιρεία” η απόφαση για απόλυση των εργαζόμενων – Ζητά την διασφάλιση της λειτουργίας, της παραγωγής και των θέσεων εργασίας στη ΛΑΡΚΟ.

Για το σοβαρό ζήτημα που αφορά το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και κυρίως των εργαζομένων μίλησε αποκλειστικά στο www.fonografos.net ο βουλευτής Φθιώτιδας  του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

“Δεν ξεκίνησε τώρα το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ” σημειώνει ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Έρευνας & Καινοτομίας.

Ο κ. Σαρακιώτης αναλύει περιλιπτικά την κατάσταση πως έφτασε μέχρι εδώ η εμβληματική αυτή εταιρία, όπως την χαρακτηρίζει και κάνει την κρτική του για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν, όπως χαρακτηριστικά παραθέτει, στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.

Για την πρόσφατη απόφαση για την απόλυση των  εργαζομένων υπογραμμίζει:

“Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η προχθεσινή απόφαση για απόλυση των εργαζομένων είναι και η ταφόπλακα στην εταιρεία. Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ χωρίς τους ανθρώπους της, που  έχουνε δώσει τη ζωή τους για αυτή την εταιρεία έχουν υπάρξει απώλειες ανθρώπινων ζώων, νέα παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ οι άνθρωποι ζουν υπό αντίξοες συνθήκες.”

Σημειώνει επίσης ότι “ως  ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορούμε να αποδεχθούμε καμία λύση η οποία δεν θα περιλαμβάνει τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της εταιρείας, τη διασφάλιση του παραγωγικού χαρακτήρα της εταιρίας γιατί ακούμε πολλές και διάφορες τιμές, ότι ενδεχομένως ο ιδιώτης που θα πάρει την εταιρεία να κλείσει το εργοστάσιο να εκμεταλλευτεί μόνο τα κοιτάσματα ή μόνο το λιμάνι και δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση εδώ και δύο χρόνια από την πλευρά των στελεχών για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία του εργοστασίου και με τη συνέχιση της παραγωγής και το δεύτερο νομίζω είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.”

Παρακολουθήστε όλα όσα δήλωσε ο κ. Σαρακιώτης αποκλειστικά στο www.fonografos.net για την ΛΑΡΚΟ:

Πηγή: Fonografos.net

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή έφερε το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια ο Γ. Σαρακιώτης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της...

Διαβάστε Περισσότερα