14/10/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν ο κ. Γεωργιάδης να μοιράζει τα χρήματα του ελληνικού λαού, σε εταιρείες φίλων και συγγενών”

Στην εκπομπή “Kontra 24” με την Αναστασία Γιάμαλη και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (13/10) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Γεωργιάδης να μοιράζει τα χρήματα του ελληνικού λαού, μέσω απευθείας αναθέσεων, σε εταιρείες φίλων και συγγενών. Δεν είναι δικά του τα χρήματα.

Μεταξύ 1/1/2020-1/4/2021, σε σύνολο 270.000 δημοσίων συμβάσεων οι 165.000 ήταν απευθείας αναθέσεις. Καθίσταται αντιληπτό πλέον τι συμβαίνει στα Υπουργεία με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου κλήθηκαν οι οικονομικοί συντάκτες και τους ζητήθηκε να αλλάξουν την ατζέντα και να μην αναφέρονται στα ζητήματα της ακρίβειας, τα οποία απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Έτσι σκέφτεται να αντιμετωπίσει κ αυτό το πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης. Με επικοινωνία κ μόνο.

Από το Σεπτέμβρη του 2019, όταν “πρωτοέσωσε” τη Δ.Ε.Η. ο κ. Χατζηδάκης, είδαμε τις πρώτες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Στα τέλη του 2020, σκαρφάλωσε αρκετές θέσεις μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Από τις αρχές του 2021, καταθέτουμε ερωτήσεις για τις ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα. Παρ’ όλα αυτά, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τώρα εδέησε να ομολογήσει ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά.

Οι Υπουργοί της Ν.Δ. με ποιους συζητούν και δεν αντιλήφθησαν τις ανατιμήσεις στην αγορά εδώ κ μήνες; Είναι πλήρως αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία. Αν δεν ακούνε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ας ακούσουν τον κ. Μυτιληναίο, ο οποίος δήλωσε τις προάλλες ότι “η αύξηση στο φυσικό αέριο είναι σαν η βενζίνη να πηγαίνει από το 1,60 στα 7 ευρώ”. Η Καθημερινή ανέφερε στο πρωτοσέλιδό της ότι το κόστος των ανατιμήσεων στην ενέργεια είναι 1,5 δισ. ευρώ μηνιαίως. Και πως απαντά η ΝΔ σε όλα αυτά; Μια λέει ότι φταίει η ανάπτυξη, μια ο Τσίπρας και μια λένε ότι είναι παγκόσμιο το φαινόμενο…

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα