22/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κ.α. τοποθετήθηκε στις 19/6, στη ραδιοφωνική συχνότητα ERT OPEN 106.7, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία και το εσωτερικό ακροατήριο. Είναι ένα από τα λάθη, στα οποία συχνά πέφτει η σημερινή κυβέρνηση.”

“Η Τουρκία σήμερα έχει πληγεί και η ίδια οικονομικά. Άρα, αν δεν την πιέσουμε στον οικονομικό τομέα μέσω των κυρώσεων που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης είχαν επιτύχει την επιβολή τους, κάνουμε πισωγυρίσματα. Έχουμε έναν άσσο στο μανίκι μας και τον έχουμε αφήσει σε αδράνεια.”

“Ο εκάστοτε Υπουργός Εξωτερικών ήταν κάποιος υψηλά στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος. Στην προηγούμενη κυβέρνηση, για πρώτη φορά, είχαμε εξωτερική πολιτική, η οποία βασιζόταν στην ενέργεια και στη δράση και όχι στην αδράνεια.”

“Μιλώντας σε ΜΜΕ του εξωτερικού, ο Πρωθυπουργός ομνύει για τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και προσπαθεί να επαναλειτουργήσει. Στο εσωτερικό, όμως, βλέπουμε μια άλλη στάση κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν πήρε αρκετά επί της συμφωνίας για το προσφυγικό.”

“Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι είμαστε “προβλέψιμοι σύμμαχοι”. Δεν πρέπει να στοιχίζεσαι πίσω από καμία χώρα. Ο μόνος στόχος, που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε, είναι η εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να έχουμε συμμαχίες και με τις ΗΠΑ και με την Ρωσία και με την Κίνα και με άλλους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα