22/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κ.α. τοποθετήθηκε στις 19/6, στη ραδιοφωνική συχνότητα ERT OPEN 106.7, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία και το εσωτερικό ακροατήριο. Είναι ένα από τα λάθη, στα οποία συχνά πέφτει η σημερινή κυβέρνηση.”

“Η Τουρκία σήμερα έχει πληγεί και η ίδια οικονομικά. Άρα, αν δεν την πιέσουμε στον οικονομικό τομέα μέσω των κυρώσεων που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης είχαν επιτύχει την επιβολή τους, κάνουμε πισωγυρίσματα. Έχουμε έναν άσσο στο μανίκι μας και τον έχουμε αφήσει σε αδράνεια.”

“Ο εκάστοτε Υπουργός Εξωτερικών ήταν κάποιος υψηλά στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος. Στην προηγούμενη κυβέρνηση, για πρώτη φορά, είχαμε εξωτερική πολιτική, η οποία βασιζόταν στην ενέργεια και στη δράση και όχι στην αδράνεια.”

“Μιλώντας σε ΜΜΕ του εξωτερικού, ο Πρωθυπουργός ομνύει για τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και προσπαθεί να επαναλειτουργήσει. Στο εσωτερικό, όμως, βλέπουμε μια άλλη στάση κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν πήρε αρκετά επί της συμφωνίας για το προσφυγικό.”

“Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι είμαστε “προβλέψιμοι σύμμαχοι”. Δεν πρέπει να στοιχίζεσαι πίσω από καμία χώρα. Ο μόνος στόχος, που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε, είναι η εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να έχουμε συμμαχίες και με τις ΗΠΑ και με την Ρωσία και με την Κίνα και με άλλους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (29/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τότε ήταν ο Γρυλλάκης, σήμερα είναι ο Μιωνής – Όπως απέτυχε ο πατέρας, έτσι θα αποτύχει και υιός»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (28/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ...

Διαβάστε Περισσότερα