22/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία»

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε ότι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κ.α. τοποθετήθηκε στις 19/6, στη ραδιοφωνική συχνότητα ERT OPEN 106.7, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Δεν μπορούμε να ασκούμε εξωτερική πολιτική κοιτώντας την επικοινωνία και το εσωτερικό ακροατήριο. Είναι ένα από τα λάθη, στα οποία συχνά πέφτει η σημερινή κυβέρνηση.”

“Η Τουρκία σήμερα έχει πληγεί και η ίδια οικονομικά. Άρα, αν δεν την πιέσουμε στον οικονομικό τομέα μέσω των κυρώσεων που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης είχαν επιτύχει την επιβολή τους, κάνουμε πισωγυρίσματα. Έχουμε έναν άσσο στο μανίκι μας και τον έχουμε αφήσει σε αδράνεια.”

“Ο εκάστοτε Υπουργός Εξωτερικών ήταν κάποιος υψηλά στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος. Στην προηγούμενη κυβέρνηση, για πρώτη φορά, είχαμε εξωτερική πολιτική, η οποία βασιζόταν στην ενέργεια και στη δράση και όχι στην αδράνεια.”

“Μιλώντας σε ΜΜΕ του εξωτερικού, ο Πρωθυπουργός ομνύει για τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και προσπαθεί να επαναλειτουργήσει. Στο εσωτερικό, όμως, βλέπουμε μια άλλη στάση κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν πήρε αρκετά επί της συμφωνίας για το προσφυγικό.”

“Δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι είμαστε “προβλέψιμοι σύμμαχοι”. Δεν πρέπει να στοιχίζεσαι πίσω από καμία χώρα. Ο μόνος στόχος, που έχουμε και οφείλουμε να έχουμε, είναι η εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να έχουμε συμμαχίες και με τις ΗΠΑ και με την Ρωσία και με την Κίνα και με άλλους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα