05/06/2021

Γ. Σαρακιώτης: «Είδος υπό εξαφάνιση η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Φθιώτιδα με ευθύνη της Ν.Δ. και των στελεχών της»

Σε δήλωση με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την οριστική κατάργηση τριάντα επτά (37) Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και εκείνο της Λογοθεραπείας στη Λαμία προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αμετανόητη και εμμονικά προσηλωμένη στην αποστολή της για την πλήρη αποδιάρθρωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παραμένει η κα Κεραμέως, καθώς την αναστολή της λειτουργίας 37 νέων τμημάτων σε 11 πανεπιστήμια της χώρας, φαίνεται να ακολουθεί η οριστική κατάργησή τους, όπως από καιρό είχε προεξοφληθεί. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο ήδη περιορισμένο οικοσύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα, καθώς καταργείται το Τμήμα Λογοθεραπείας στην πόλη της Λαμίας, έκβαση που συντελεί στην περαιτέρω υπονόμευση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της, από τον Ιούλιο του 2019 και έπειτα.

Άξια συνεχιστής των εμπνευστών του Σχεδίου “Αθηνά”, από τους οποίους και λαμβάνει σήμερα συγχαρητήρια, με το οποίο το 2013 μπήκε ταφόπλακα στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, και βασιζόμενη στην ανοχή των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, η κα Κεραμέως, με αυτή της την απόφαση γυρνά τη Φθιώτιδα πολλά χρόνια πίσω.

Μάλιστα, προσχηματικά, όλο αυτό το διάστημα, συσχετίζει τη σύσταση των 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων της χώρας από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ανάμεσα στο οποίο είναι αυτό της Λογοθεραπείας στη Λαμία, με “ψηφοθηρικούς λόγους” και “τοπικισμούς”.

Η απάντηση στους ισχυρισμούς της κας Κεραμέως, δυστυχώς δεν δόθηκε από κάποιον ομογάλακτο της στη Φθιώτιδα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στα…κλεφτά, αλλά από το συνάδελφο της, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, κ. Κων/νο Τζαβαρά (!!!).

Τον κ. Τζαβάρα ο οποίος επέλεξε να μην παριστάνει τον…“κοσμοπολίτη”, όπως είπε, αλλά να παρέμβει ηχηρά, δηλώνοντας ότι: “…Το Αίγιο γιατί ενδιαφέρθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, το Αγρίνιο λόγω τοπικών βουλευτών και έμειναν ο Πύργος και η Αμαλιάδα. Και λέω εγώ τώρα, με τί λογική μία τέτοια διαδικασία αλλαγής του status των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν ολοκληρώνεται κανονικά, αλλά με παρεμβάσεις διάφορων παραγόντων έχουμε ως αποτέλεσμα αυτή την απόφαση, η οποία είναι διαβλητή από άποψη διαφάνειας”.

Συμπληρώνοντας ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα επισημαίνει:

«Η διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις διαχρονικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας, το περιεχόμενο των οποίων έγινε το 2013, και γίνεται εκ νέου, αισθητό και στην περιοχή μας. Η Κυβέρνηση και τα στελέχη της, αντί της επένδυσης στους νέους ανθρώπους, στην παραγωγή γνώσης και στην περιφερειακή διάχυση της, επιλέγουν την καταστολή στα Πανεπιστήμια και τη στελέχωση τους με “προσωπικό ασφαλείας”, την ακαδημαϊκή συρρίκνωση και τη στέρηση στο δικαίωμα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περίπου 25.000 μαθητών προς τέρψη των ιδιωτών οι οποίοι καραδοκούν και κατ’ επέκταση την επιδείνωση των περιφερειακών ανισοτήτων».

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα