29/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Είναι πολλοί οι Μακεδονομάχοι που θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε.»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά “Κανάλι ΕΝΑ 90.4” τοποθετήθηκε για τα θέματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε αιφνιδιασμό από πλευράς της Κυβέρνησης στη Φθιώτιδα. Γνωρίζετε καλά γιατί είχε λάβει πανελλήνια έκταση, το γεγονός ότι πέρυσι το Σεπτέμβριο ελήφθη μία απόφαση για τη δημιουργία καμπ στον Καραβόμυλο, εν συνεχεία ελήφθη μία απόφαση για δημιουργία καμπ στο Αυλάκι, μετά στην Μαυρομαντήλα και τώρα έχουμε αυτό στα Καμένα Βούρλα. Δεν ενημερώνει κανένας Υπουργός της Κυβέρνησης κανένα στέλεχος της στην περιοχή. Δεν έρχεται σε επαφή ούτε με τον Περιφερειάρχη, ούτε με τους κατά τόπους Δημάρχους, για τη διαδικασία μετεγκατάστασης αυτών των ανθρώπων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχει παντελής απουσία σχεδίου.”

Εγώ θεωρώ ότι είναι και πολύ ήπιες οι τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Θυμάστε τι διχασμός υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ελληνική κοινωνία; Θυμάστε τις επιθέσεις ακόμη και στα σπίτια Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ή τις σφαίρες σε Υπουργούς και σε Βουλευτές; Από τη μία υποδαύλιζαν υπερβολικές αντιδράσεις και από την άλλη, όταν δεν υπήρχαν τα φώτα της δημοσιότητας μας έλεγαν τελειώστε με τη Συμφωνία για να μη τη βρούμε εμείς.”

Τι λέγανε προεκλογικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Θα αγωνιστώ για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα αγωνιστώ για να αλλάξει το κλίμα και αυτή η επαίσχυντη Συμφωνία. Αυτά έλεγαν προεκλογικά. Μόλις πήρανε τις θέσεις στα Υπουργικά γραφεία και ξεκίνησαν τις απευθείας αναθέσεις και τους διορισμούς ημετέρων έγινε άριστη η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης; Θα ασκήσω βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Μετεκλογικά, πριν από κάποιους μήνες, δώσανε συγχαρητήρια για τη διαδικασία ένταξης της στο ΝΑΤΟ. Συγχαρητήρια !

“Είναι πολύ δύσκολο να έρθει ο κ. Σαμαράς, ως σημερινός Βουλευτής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να υπερψηφίσει μία Συμφωνία η οποία έχει τίτλο επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πολύ δύσκολο να το ψηφίσει ο μέγας Μακεδονομάχος Αντώνης Σαμαράς, ή ο μέγας Μακεδονομάχος κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Μάκης Βορίδης, κ.α. Είναι μεγάλος ο κατάλογος ξέρετε των Μακεδονομάχων, οι οποίοι σήμερα είναι οι ίδιοι, ως Υπουργοί που θα φέρουν νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ίδιοι που θα ασκούσαν και βέτο. Πολλά βέτο θα ασκούσαν και σήμερα δίνουν συγχαρητήρια !

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα