29/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Είναι πολλοί οι Μακεδονομάχοι που θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Β. Μακεδονίας στην Ε.Ε.»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά “Κανάλι ΕΝΑ 90.4” τοποθετήθηκε για τα θέματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε αιφνιδιασμό από πλευράς της Κυβέρνησης στη Φθιώτιδα. Γνωρίζετε καλά γιατί είχε λάβει πανελλήνια έκταση, το γεγονός ότι πέρυσι το Σεπτέμβριο ελήφθη μία απόφαση για τη δημιουργία καμπ στον Καραβόμυλο, εν συνεχεία ελήφθη μία απόφαση για δημιουργία καμπ στο Αυλάκι, μετά στην Μαυρομαντήλα και τώρα έχουμε αυτό στα Καμένα Βούρλα. Δεν ενημερώνει κανένας Υπουργός της Κυβέρνησης κανένα στέλεχος της στην περιοχή. Δεν έρχεται σε επαφή ούτε με τον Περιφερειάρχη, ούτε με τους κατά τόπους Δημάρχους, για τη διαδικασία μετεγκατάστασης αυτών των ανθρώπων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχει παντελής απουσία σχεδίου.”

Εγώ θεωρώ ότι είναι και πολύ ήπιες οι τοποθετήσεις του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Θυμάστε τι διχασμός υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ελληνική κοινωνία; Θυμάστε τις επιθέσεις ακόμη και στα σπίτια Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ή τις σφαίρες σε Υπουργούς και σε Βουλευτές; Από τη μία υποδαύλιζαν υπερβολικές αντιδράσεις και από την άλλη, όταν δεν υπήρχαν τα φώτα της δημοσιότητας μας έλεγαν τελειώστε με τη Συμφωνία για να μη τη βρούμε εμείς.”

Τι λέγανε προεκλογικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας; Θα αγωνιστώ για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα αγωνιστώ για να αλλάξει το κλίμα και αυτή η επαίσχυντη Συμφωνία. Αυτά έλεγαν προεκλογικά. Μόλις πήρανε τις θέσεις στα Υπουργικά γραφεία και ξεκίνησαν τις απευθείας αναθέσεις και τους διορισμούς ημετέρων έγινε άριστη η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιστορική η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης; Θα ασκήσω βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Μετεκλογικά, πριν από κάποιους μήνες, δώσανε συγχαρητήρια για τη διαδικασία ένταξης της στο ΝΑΤΟ. Συγχαρητήρια !

“Είναι πολύ δύσκολο να έρθει ο κ. Σαμαράς, ως σημερινός Βουλευτής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να υπερψηφίσει μία Συμφωνία η οποία έχει τίτλο επιτάχυνση των διαδικασιών για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πολύ δύσκολο να το ψηφίσει ο μέγας Μακεδονομάχος Αντώνης Σαμαράς, ή ο μέγας Μακεδονομάχος κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Μάκης Βορίδης, κ.α. Είναι μεγάλος ο κατάλογος ξέρετε των Μακεδονομάχων, οι οποίοι σήμερα είναι οι ίδιοι, ως Υπουργοί που θα φέρουν νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ίδιοι που θα ασκούσαν και βέτο. Πολλά βέτο θα ασκούσαν και σήμερα δίνουν συγχαρητήρια !

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα "Παραπολιτικά FM 90,1" παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ' όσα σημείωσε: "Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε...

Διαβάστε Περισσότερα