25/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “SIRIOS FM 95,8” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν κατά τη συζήτηση (εδώ) στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, μετά από Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος και έξι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία καθώς και την απάντηση του αρμοδίου Υπουργού, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά σημεία και ηχητικό απόσπασμα των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη. 

“Μετά την τροπολογία του περασμένου Φεβρουαρίου, η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ είναι πολύ δύσκολη. Οδηγούμαστε στην απαξίωση της εταιρείας μέρα με τη μέρα.”

“Τα προηγούμενα χρόνια η ΛΑΡΚΟ κατά μ.ό. παρήγαγε 1.400 τόνους, την ώρα αυτή τη στιγμή η μηνιαία παραγωγή δεν ξεπερνά τους 300 τόνους, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις ύψους 40%.”

“Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “θα ζήσουν οι επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουν“, ενώ ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Ζαββός είχε πει ότι “δε θα σώσουμε τις επιχειρήσεις-ζόμπι” και αναρωτιέμαι: Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά από 10 χρόνια κρίσης και 3 μήνες lockdown, ποιες επιχειρήσεις θεωρεί ότι μπορούν να ζήσουν; Αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες οι μέχρι πρότινος υγιείς επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουν.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (29/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τότε ήταν ο Γρυλλάκης, σήμερα είναι ο Μιωνής – Όπως απέτυχε ο πατέρας, έτσι θα αποτύχει και υιός»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (28/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ...

Διαβάστε Περισσότερα