25/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Είναι πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της Ν.Δ. η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “SIRIOS FM 95,8” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν κατά τη συζήτηση (εδώ) στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, μετά από Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος και έξι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία καθώς και την απάντηση του αρμοδίου Υπουργού, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά σημεία και ηχητικό απόσπασμα των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη. 

“Μετά την τροπολογία του περασμένου Φεβρουαρίου, η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ είναι πολύ δύσκολη. Οδηγούμαστε στην απαξίωση της εταιρείας μέρα με τη μέρα.”

“Τα προηγούμενα χρόνια η ΛΑΡΚΟ κατά μ.ό. παρήγαγε 1.400 τόνους, την ώρα αυτή τη στιγμή η μηνιαία παραγωγή δεν ξεπερνά τους 300 τόνους, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις ύψους 40%.”

“Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι “θα ζήσουν οι επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουν“, ενώ ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Ζαββός είχε πει ότι “δε θα σώσουμε τις επιχειρήσεις-ζόμπι” και αναρωτιέμαι: Η κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά από 10 χρόνια κρίσης και 3 μήνες lockdown, ποιες επιχειρήσεις θεωρεί ότι μπορούν να ζήσουν; Αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες οι μέχρι πρότινος υγιείς επιχειρήσεις που μπορούν να ζήσουν.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρότεινε κάλυψη δώρου πληττόμενων επιχειρήσεων και εισόδημα έκτακτης ανάγκης – Η Κυβέρνηση τα απέρριψε»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" και την εκπομπή "Κόκκινο Τραπέζι" ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης συζήτησε με τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά για θέματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ANT1: «Το πως στηρίζει η Κυβέρνηση το Ε.Σ.Υ. το βλέπουμε με το Νοσοκομείο Λαμίας»

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης εστίασαν στην ανάγκη στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είτε με τη δημιουργία νέων κλινών Μ.Ε.Θ., είτε με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Λυπάμαι που το λέω αλλά η...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία,...

Διαβάστε Περισσότερα