14/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Εδώ και μήνες ακούμε για πολλά λεφτά και για πολλά εμβόλια, που σήμερα δε τα βλέπουμε”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

Ο κ. Μητσοτάκης, ο τότε Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Βορίδης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωναν τους πληγέντες από τον “Ιανό” και στη Φθιώτιδα ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς τους ανεξαρτήτως κανονισμού ΕΛΓΑ. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν λάβει ακόμα τίποτα και οι διαμαρτυρίες τους είναι απολύτως δίκαιες.

Ο επιστημονικός κόσμος φωνάζει επειδή δε διενεργούνται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με ακρίβεια, όπως γίνεται στα ερευνητικά κέντρα, ενώ δεν καταγράφονται και με σωστό τρόπο. Κρατούνται δύο αρχεία, ένα από τον ΕΟΔΥ και ένα από την ΗΔΙΚΑ, ενώ δεν υπάρχει και συνεργασία μεταξύ τους, απόδειξη του “επιτελικού μπάχαλου” που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ο 80χρονος κάτοικος του Μαρτίνου, της Αγίας Παρασκευής ή του Αγίου Γεωργίου να πρέπει να πάει στη Λαμία, προκειμένου να εμβολιαστεί. Παρουσιάστηκε ένα σχέδιο για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και εν τέλει, γίνονται εμβολιασμοί σε 140 σημεία και μόνο. Από την πρώτη στιγμή και ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι εμβολιασμοί είναι ζήτημα της Α’βάθμιας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας.

Εδώ και μήνες ακούμε για πολλά λεφτά, που ο κόσμος δε βλέπει στις τσέπες του, όπως και για πολλά εμβόλια, που δε βλέπουμε στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία δημιουργώντας απλά μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας και ευμάρειας.

Όταν κάποιοι, όπως η Γερμανία, καταστρατηγούν την κοινή συμφωνία και στερούν εμβόλια από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, πρέπει και εμείς να δούμε τι θα κάνουμε και αν θα μπούμε στη διαδικασία των διμερών συμβάσεων.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Συνέντευξη Γ. Σαρακιώτη στο Polis Post

Κύριε Σαρακιώτη, το τελευταίο χρονικό διάστημα η επικαιρότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στον πολιτισμό και μάλιστα σε μία μελανή εκδοχή του. Τι συμβαίνει τελικά με τον πολιτισμό στην χώρα μας και ποια είναι η ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού; Τα όσα βλέπουν το φως...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο “MEGA Σαββατοκύριακο”: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν ικανοποιητικά μόνο για τα στελέχη της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA Channel «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα εμφανίστηκε (27/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Σοκαρισμένη η κοινωνία με την αποκάλυψη ενός κυκλώματος που βίαζε ανήλικους”

Στην εκπομπή του ACTION 24, Briefing με τον Γ. Πιέρρο, είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (25/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα