14/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Εδώ και μήνες ακούμε για πολλά λεφτά και για πολλά εμβόλια, που σήμερα δε τα βλέπουμε”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

Ο κ. Μητσοτάκης, ο τότε Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης κ. Βορίδης και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωναν τους πληγέντες από τον “Ιανό” και στη Φθιώτιδα ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς τους ανεξαρτήτως κανονισμού ΕΛΓΑ. Παρ’ όλα αυτά δεν έχουν λάβει ακόμα τίποτα και οι διαμαρτυρίες τους είναι απολύτως δίκαιες.

Ο επιστημονικός κόσμος φωνάζει επειδή δε διενεργούνται τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού με ακρίβεια, όπως γίνεται στα ερευνητικά κέντρα, ενώ δεν καταγράφονται και με σωστό τρόπο. Κρατούνται δύο αρχεία, ένα από τον ΕΟΔΥ και ένα από την ΗΔΙΚΑ, ενώ δεν υπάρχει και συνεργασία μεταξύ τους, απόδειξη του “επιτελικού μπάχαλου” που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ο 80χρονος κάτοικος του Μαρτίνου, της Αγίας Παρασκευής ή του Αγίου Γεωργίου να πρέπει να πάει στη Λαμία, προκειμένου να εμβολιαστεί. Παρουσιάστηκε ένα σχέδιο για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και εν τέλει, γίνονται εμβολιασμοί σε 140 σημεία και μόνο. Από την πρώτη στιγμή και ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι εμβολιασμοί είναι ζήτημα της Α’βάθμιας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας.

Εδώ και μήνες ακούμε για πολλά λεφτά, που ο κόσμος δε βλέπει στις τσέπες του, όπως και για πολλά εμβόλια, που δε βλέπουμε στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία δημιουργώντας απλά μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας και ευμάρειας.

Όταν κάποιοι, όπως η Γερμανία, καταστρατηγούν την κοινή συμφωνία και στερούν εμβόλια από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, πρέπει και εμείς να δούμε τι θα κάνουμε και αν θα μπούμε στη διαδικασία των διμερών συμβάσεων.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα