01/07/2016

Γ. Σαρακιώτης: «Εμείς δεν θέλουμε να κλείνουν οι επιχειρήσεις, όμως πρέπει να δούμε ποιες ήταν υγιείς επιχειρήσεις και ποιες έπαιρναν δάνεια και τα μετέφεραν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό»

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε σειρά τηλεοπτικών συζητήσεων, ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιάννης Σαρακιώτης, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί κρίσιμων ζητημάτων της εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας.  Ορισμένες από τις απόψεις, που διατύπωσε, παρατίθενται στη συνέχεια.

 

Για το Brexit της 23ης Ιουνίου:

«Πριν από 1,5 κιόλας χρόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέγνωσε το πού βαδίζει η Ευρώπη και την ανάγκη για αλλαγή των αναποτελεσματικών πολιτικών της.  Έκτοτε (από το Γενάρη του 2015) οι αντιδράσεις για την πορεία της Ευρώπης έχουν πληθύνει», προκειμένου να καταδείξει ότι, παρά τη γενική προσήλωση στο ευρωπαϊκό όραμα, η κοινωνική δυσανεξία απέναντι σε δύσκαμπτες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σοβεί και διογκώνεται.

Για τις συνέπειες της μη υγιούς επιχειρηματικότητας:

«Έχουμε δει μια σειρά εταιρειών να κλείνουν. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλές το κάνουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Σε πολλές, όμως, γίνεται λόγω του ξεκαθαρίσματος στην αγορά. Ας δούμε τα ελληνικά κανάλια, όπως, για παράδειγμα το MEGA. Μόλις κόπηκαν τα δάνεια – που θα δούμε τις επόμενες ημέρες πώς δανειοδοτούνταν – ξαφνικά κλείνει. Πρέπει να εξετασθεί, λοιπόν, η σχέση του τότε πολιτικού σκηνικού με αυτού του είδους τις επιχειρήσεις» και συμπλήρωσε, αντιδιαστέλλοντας την κατάσταση που εμφανίζουν κάποιες από τις επιχειρήσεις αυτές με την υγιή επιχειρηματικότητα, λέγοντας ότι:  «Εμείς δεν θέλουμε να κλείνουν οι επιχειρήσεις, όμως πρέπει να δούμε ποιες ήταν υγιείς επιχειρήσεις και ποιες έπαιρναν δάνεια και τα μετέφεραν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Για τα δάνεια των κομμάτων:

«Το να συμμετέχουν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, εμένα προσωπικά με ξεπερνά. Δύο υπερχρεωμένα κόμματα, που έχουν λάβει δισεκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση και έχουν δανειστεί εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία δεν μπορούν να αποπληρώσουν και που δεν έχουν υποθηκεύσει κανένα περιουσιακό στοιχείο, γιατί προφανώς δεν έχουν, εμπλέκονται σε μία τέτοια συζήτηση. Ας περιμένουμε λίγες μέρες γιατί θα ακουστούν σημεία και τέρατα στην αρμόδια επιτροπή», δίνοντας μία γεύση για το τί πρόκειται να επακολουθήσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Για τον εκλογικό νόμο:

«Εγώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί, επειδή η χώρα μας περνά μία οικονομική κρίση, τα θεσμικά ζητήματα πρέπει να βγουν τελείως από το τραπέζι και να μη τα συζητάμε» για να συμπληρώσει, δηλώνοντας ότι:  «την πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε τόσο σημαντικό επίπεδο δεν την κρίνουν οι όποιες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τη ΝΔ να προηγείται».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα