07/10/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Εν μέσω υγειονομικής, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης η Κυβέρνηση είναι απούσα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (4/10) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Σε μία περίοδο έντασης που προκύπτει από τη λανθασμένη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης βλέπουμε μία κυβέρνηση απούσα.

Όλοι οι αρμόδιοι για τη διαχείριση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της πανδημίας έχουν αποπεμφθεί από τις θέσεις που κατείχαν. Από τον κύριο Κοντοζαμάνη, τον κύριο Κικίλια πρόσφατα είχαμε τον κύριο Αρκουμανέα, τον κύριο Χαρδαλιά.

Ο κύριος Μητσοτάκης αν θυμάστε και εσείς και οι ακροατές σας, είχε αναφέρει σε συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα και μάλιστα εν μέσω κρίσης με την Τουρκία να προβούμε στην αγορά των φρεγατών. Σήμερα την έχουμε. Πρέπει να μας εξηγήσει πώς βρήκαμε αυτή την δυνατότητα.

Το μείζον είναι το θέμα με το εύρος των δεσμεύσεων της Γαλλίας. Θα κινητοποιηθεί σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας εναντίον ενός Ελληνικού σκάφους, το οποίο θα βρίσκεται εντός της Ελληνικής ΑΟΖ; Είναι ζήτημα που καθιστά ελλειμματική τη συμφωνία. Δεν είμαστε αρνητικοί στην πρωτοβουλία που ανέλαβε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούμε να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον και την θωράκιση της χώρας κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Δεύτερο θέμα, με τη ζώνη του Σαχέλ στην υποσαχάρια Αφρική και τη δέσμευση μας απέναντι σε μια αποικιακή δύναμη, στήριξης στην Αφρική με αποστολή στρατεύματος.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «“Βενετία” η Αθήνα και γόνδολες στον Κηφισό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την «επιτελική ανικανότητα»...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο newsbomb.gr: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαθέτει μια έτοιμη και συντεταγμένη πρόταση διακυβέρνησης”

Κύριε Σαρακιώτη, η πανδημία συνεχίζει να είναι παρούσα με πολλά κρούσματα και αρκετούς νεκρούς ανά εβδομάδα. Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχουν ευθύνες της Κυβέρνησης για αυτό; Η «μαύρη πρωτιά» της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τους θανάτους λόγω Covid-19 ανά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Δε δίνονται από την Κυβέρνηση οι αναγκαίες διευκρινίσεις για το εύρος των δεσμεύσεων της Γαλλίας”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 σχολίασε την επικαιρότητα (04/10) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα