07/10/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Εν μέσω υγειονομικής, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης η Κυβέρνηση είναι απούσα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (4/10) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Σε μία περίοδο έντασης που προκύπτει από τη λανθασμένη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης βλέπουμε μία κυβέρνηση απούσα.

Όλοι οι αρμόδιοι για τη διαχείριση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο της πανδημίας έχουν αποπεμφθεί από τις θέσεις που κατείχαν. Από τον κύριο Κοντοζαμάνη, τον κύριο Κικίλια πρόσφατα είχαμε τον κύριο Αρκουμανέα, τον κύριο Χαρδαλιά.

Ο κύριος Μητσοτάκης αν θυμάστε και εσείς και οι ακροατές σας, είχε αναφέρει σε συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα και μάλιστα εν μέσω κρίσης με την Τουρκία να προβούμε στην αγορά των φρεγατών. Σήμερα την έχουμε. Πρέπει να μας εξηγήσει πώς βρήκαμε αυτή την δυνατότητα.

Το μείζον είναι το θέμα με το εύρος των δεσμεύσεων της Γαλλίας. Θα κινητοποιηθεί σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας εναντίον ενός Ελληνικού σκάφους, το οποίο θα βρίσκεται εντός της Ελληνικής ΑΟΖ; Είναι ζήτημα που καθιστά ελλειμματική τη συμφωνία. Δεν είμαστε αρνητικοί στην πρωτοβουλία που ανέλαβε τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούμε να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον και την θωράκιση της χώρας κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Δεύτερο θέμα, με τη ζώνη του Σαχέλ στην υποσαχάρια Αφρική και τη δέσμευση μας απέναντι σε μια αποικιακή δύναμη, στήριξης στην Αφρική με αποστολή στρατεύματος.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα