26/04/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Επί Μητσοτάκη ολόκληρη η κοινωνία έφτασε να ζει με κουπόνια”

Στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη” του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24 TV είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων και το βίντεο της συζήτησης.  

Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως σχετίζονται με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη. Αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα των ερωτημάτων για κάθε κόμμα, που ανήκει στον προοδευτικό χώρο, καθώς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει απευθύνει συγκεκριμένο κάλεσμα. Ωστόσο, για ποιο λόγο δεν έχει απολογηθεί ποτέ ένα στέλεχος της Ν.Δ. για τους εν δυνάμει συμμάχους του; Για τις εκατοντάδες ακραίες δηλώσεις του κ. Βελόπουλου ή και άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων, τα οποία επιχειρούν να εισέλθουν στη Βουλή; Γιατί δεν απολογείται ο κ. Μητσοτάκης για τους υπόλοιπους ενοίκους της “δεξιάς πολυκατοικίας”;

Θυμόμαστε όλοι τον κ. Μητσοτάκη να βγαίνει με νομίσματα Ζιμπάμπουε και να κινδυνολογεί ότι “αν βγει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα γίνουμε Ζιμπάμπουε”, αλλά τελικά σε αυτή την κατάσταση ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας φέρει την περίοδο 2019-2023, καθώς δεν θυμάμαι άλλη χρονική περίοδο να ζει ολόκληρη η κοινωνία με κουπόνια. Στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο, ακόμη και στον… οδοντίατρο! Δεν ξέρω πόσα άλλα κουπόνια θα υποσχεθεί προεκλογικά η Ν.Δ.

Έχουμε καταθέσει το πλαίσιο και τη βάση της προοδευτικής διακυβέρνησης και αν συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου, μπορούμε να πορευτούμε. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι “κυβέρνηση ηττημένων” δεν πρόκειται να υπάρξει.

Το 2019 προεκλογικά, όλοι οι Βουλευτές της Ν.Δ. υποστήριζαν ότι “θα αλλάξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών” και ο τότε εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κυρανάκης υποσχόταν ότι “ο Μητσοτάκης θα πάει στη Γερμανία και στις ΗΠΑ για να αλλάξει τη Συμφωνία”, αλλά από την επόμενη ημέρα των εκλογών χειροκροτούν κ υπερασπίζονται τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πριν τις εκλογές του 2019, έλεγαν ότι οι “Έλληνες δεν θέλουν να ζουν με επιδόματα” και σήμερα, δεν υπάρχει τομέας της οικονομικής ζωής της χώρας για τον οποίο η Ν.Δ. να μην έχει θεσπίσει ένα επίδομα!

Ακούω τα στελέχη της Ν.Δ. και αναρωτιέμαι: Δεν έχουν να αναφέρουν ένα επίτευγμα της Κυβέρνησης ή μια μεταρρύθμιση; Ακούμε για τον Βαρουφάκη, για τον φράχτη, για οτιδήποτε άλλο πέραν της καθημερινότητας των πολιτών. Όμως, τους καταλαβαίνω! Τί να πουν; Για το Ε.Σ.Υ. και τα νοσοκομεία, που τα έχουν διαλύσει σε μόλις 4 χρόνια και έχουν υποστεί ανεπανόρθωτα πλήγματα επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη; Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας, στο Γ.Ν. Λαμίας, ο “κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α.” άφησε 7 γιατρούς στην Πνευμονολογική το 2019 και σήμερα έχουμε 1!

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα