14/01/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 27% και 11% – Με αυτή την ακρίβεια η Ν.Δ. τον αύξησε μόνο κατά 2%”

Την επικαιρότητα σχολίασε (14/01) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2. Παρακάτω ακολουθούν σημείο και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατέληξε: “Απέδειξαν στο Υπουργείο Υγείας ότι μπορούν και χειρότερα”. Εγώ ως Βουλευτής της Αντιπολίτευσης τι να πω, όταν ο Π.Ι.Σ. δημοσιεύει μια τέτοια ανακοίνωση έχοντας Πρόεδρο ένα στέλεχος της Ν.Δ., τον κ. Εξαδάκτυλο ο οποίος ανέφερε επίσης στην ΕΡΤ: “Αποστράτευση όσων έκαναν την επιστράτευση”. Όμως, για τον κ. Μητσοτάκη, “όλα βαίνουν καλώς”…

Η απάντηση των στελεχών της Ν.Δ. στα προβλήματα της κοινωνίας είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκεται 10 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις. Αντί να αντιληφθούν τα προβλήματα και να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν, αποκρύπτουν και εξωραΐζουν την πραγματικότητα και αυτή την τακτική την πληρώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία.

Η χώρα μας έχει την 5η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο, ενώ και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από το μέσο όρο της Ε.Ε. έχουμε βρεθεί να είμαστε “Πρωταθλητές”! Πώς εξηγεί η Κυβέρνηση αυτό το άλμα; Μήπως νοθεύεται ο ανταγωνισμός και ουδείς ασχολείται με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, που είναι αρμόδιες να ελέγξουν αν υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά.

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας είναι Επικεφαλής ο κουμπάρος του κ. Μητσοτάκη, στην ΕΑΑΔΗΣΥ είναι Επικεφαλής ο κουμπάρος του κ. Γεωργιάδη και προφανώς οι κουμπάροι κάνουν “πολύ καλά τη δουλειά τους” και το βλέπει κάθε πολίτης ανοίγοντας ένα λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ή πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ.

Πώς είναι δυνατόν η ίδια πρόταση, με αυτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για συνταγογράφηση των PCR τεστ, να εφαρμόζεται στην Πολωνία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη Σλοβενία, στην Αλβανία, στη Βουλγαρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Όλες αυτές οι χώρες, που το εφαρμόζουν, “κινδυνεύουν με μνημόνιο”;

Η αύξηση 2% στον κατώτατο μισθό από 1/1/2022 είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Δεν είναι δυνατόν να έχουν εκτοξευτεί τα πάντα, όπως το φυσικό αέριο κατά 135% και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50%, και η Κυβέρνηση να παρουσιάζει ως επιτυχία την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%. Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 27% για τους νέους και κατά 11% για τους υπόλοιπους χωρίς να βιώνουμε ενεργειακή κρίση.

Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι “αν αυξηθεί και άλλο ο κατώτατος μισθός, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και γι’ αυτό δεν το εξετάζουμε”. Πρέπει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης: Ποιος λέει αλήθεια; Ο ίδιος ή ο αρμόδιος Υπουργός του;

Ζητούμε εκλογές γιατί αυτή η κατάσταση σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο δεν είναι πλέον ανεκτή από την ελληνική κοινωνία. Τα εμπορικά καταστήματα, βάσει των επισήμων στοιχείων, σε ποσοστό 35% έχουν μειωμένο τζίρο από πέρυσι, όταν είχαμε lockdown!

Η αύξηση των καταθέσεων στις τράπεζες δικαιώνει όσα αναφέρουμε εδώ και 2 χρόνια, ότι δηλαδή έλαβαν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά επιχειρήσεις και όμιλοι, που δεν τα είχαν ανάγκη, ενώ αυτή τη στιγμή η πραγματική οικονομία στενάζει. Ας βγει κάποιος μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας και ας κρίνει αν αυτή είναι εικόνα μιας πόλης, που οι καταθέσεις των πολιτών έχουν αυξηθεί.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα