23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Επιβεβλημένη η επέκταση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής στήριξης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»”

Η επαρκής κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση, ο διαρκώς διευρυνόμενος αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού COVID-19 και οι σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας στη δημόσια υγεία, στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομία, ανέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τη ζωτική σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας και της κοινωνικής προστασίας. Ακόμη και ακραιφνείς θιασώτες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και της αρχής αυτορρύθμισης των κοινωνικών αναγκών από τις δυνάμεις της αγοράς, ακόμη και όσοι πριν δύο μήνες επιχειρηματολογούσαν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών υγείας και των κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων, σήμερα παραδέχονται τον αναντικατάστατο ρόλο των δομών της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της κυβέρνησης -και κατεξοχήν οι αρμόδιοι υπουργοί- έχουν ήδη κατ’ επανάληψη (ορθώς) αναφερθεί στον καίριο ρόλο, που μπορεί και πρέπει, να διαδραματίσει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στη μάχη κατά της πανδημίας, και μάλιστα σε ένα από τα πιο κρίσιμα μέτωπα αυτής: Στη διασφάλιση της αναγκαίας φροντίδας ευπαθών ομάδων (ατόμων της τρίτης ηλικίας, ατόμων με αναπηρία κ.α.), κατ’ οίκον, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί η παρουσία αυτών στις, ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένες, μονάδες του Ε.Σ.Υ., με ό, τι κινδύνους μπορεί αυτή να συνεπάγεται για τους ίδιους και για τη δημόσια υγεία, ενόψει της απειλής περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου.

Τα παραπάνω σημειώνονται μεταξύ άλλων εντός ερώτησης, την οποία κατέθεσαν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα