23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Επιβεβλημένη η επέκταση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής στήριξης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»”

Η επαρκής κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση, ο διαρκώς διευρυνόμενος αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού COVID-19 και οι σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας στη δημόσια υγεία, στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομία, ανέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τη ζωτική σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας και της κοινωνικής προστασίας. Ακόμη και ακραιφνείς θιασώτες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και της αρχής αυτορρύθμισης των κοινωνικών αναγκών από τις δυνάμεις της αγοράς, ακόμη και όσοι πριν δύο μήνες επιχειρηματολογούσαν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών υγείας και των κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων, σήμερα παραδέχονται τον αναντικατάστατο ρόλο των δομών της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της κυβέρνησης -και κατεξοχήν οι αρμόδιοι υπουργοί- έχουν ήδη κατ’ επανάληψη (ορθώς) αναφερθεί στον καίριο ρόλο, που μπορεί και πρέπει, να διαδραματίσει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στη μάχη κατά της πανδημίας, και μάλιστα σε ένα από τα πιο κρίσιμα μέτωπα αυτής: Στη διασφάλιση της αναγκαίας φροντίδας ευπαθών ομάδων (ατόμων της τρίτης ηλικίας, ατόμων με αναπηρία κ.α.), κατ’ οίκον, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί η παρουσία αυτών στις, ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένες, μονάδες του Ε.Σ.Υ., με ό, τι κινδύνους μπορεί αυτή να συνεπάγεται για τους ίδιους και για τη δημόσια υγεία, ενόψει της απειλής περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου.

Τα παραπάνω σημειώνονται μεταξύ άλλων εντός ερώτησης, την οποία κατέθεσαν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης για Νέο Δικαστικό Χάρτη: «Καταργείται το Ειρηνοδικείο Αταλάντης και οι Βουλευτές της Ν.Δ. κρύβονται»

Σε άμεση δημόσια παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης μετά και την υποβολή στη δημόσια διαβούλευση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου...

Διαβάστε Περισσότερα