23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Επιβεβλημένη η επέκταση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής στήριξης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»”

Η επαρκής κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση, ο διαρκώς διευρυνόμενος αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού COVID-19 και οι σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας στη δημόσια υγεία, στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομία, ανέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τη ζωτική σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας και της κοινωνικής προστασίας. Ακόμη και ακραιφνείς θιασώτες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και της αρχής αυτορρύθμισης των κοινωνικών αναγκών από τις δυνάμεις της αγοράς, ακόμη και όσοι πριν δύο μήνες επιχειρηματολογούσαν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών υγείας και των κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων, σήμερα παραδέχονται τον αναντικατάστατο ρόλο των δομών της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της κυβέρνησης -και κατεξοχήν οι αρμόδιοι υπουργοί- έχουν ήδη κατ’ επανάληψη (ορθώς) αναφερθεί στον καίριο ρόλο, που μπορεί και πρέπει, να διαδραματίσει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στη μάχη κατά της πανδημίας, και μάλιστα σε ένα από τα πιο κρίσιμα μέτωπα αυτής: Στη διασφάλιση της αναγκαίας φροντίδας ευπαθών ομάδων (ατόμων της τρίτης ηλικίας, ατόμων με αναπηρία κ.α.), κατ’ οίκον, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί η παρουσία αυτών στις, ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένες, μονάδες του Ε.Σ.Υ., με ό, τι κινδύνους μπορεί αυτή να συνεπάγεται για τους ίδιους και για τη δημόσια υγεία, ενόψει της απειλής περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου.

Τα παραπάνω σημειώνονται μεταξύ άλλων εντός ερώτησης, την οποία κατέθεσαν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα

Μ. Ξενογιαννακοπούλου – Γ. Σαρακιώτης: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ασυλία για τους εκτελεστές του σχεδίου της Κυβέρνησης»

Τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ΛΑΡΚΟ και σχετίζονται με την επίδοση των ειδοποιητηρίων απόλυσης προς τους εργαζομένους της, καθώς και την εισαγωγή διάταξης νόμου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία παρέχει ασυλία σε...

Διαβάστε Περισσότερα