23/04/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Επιβεβλημένη η επέκταση των Υπηρεσιών Πρόνοιας και Κοινωνικής στήριξης μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»”

Η επαρκής κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν από την υγειονομική κρίση, ο διαρκώς διευρυνόμενος αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού COVID-19 και οι σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας στη δημόσια υγεία, στην κοινωνική συνοχή και στην οικονομία, ανέδειξε με τον πιο σαφή τρόπο τη ζωτική σημασία του δημόσιου συστήματος υγείας και της κοινωνικής προστασίας. Ακόμη και ακραιφνείς θιασώτες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και της αρχής αυτορρύθμισης των κοινωνικών αναγκών από τις δυνάμεις της αγοράς, ακόμη και όσοι πριν δύο μήνες επιχειρηματολογούσαν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών υγείας και των κρίσιμων υπηρεσιών των Δήμων, σήμερα παραδέχονται τον αναντικατάστατο ρόλο των δομών της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέλη της κυβέρνησης -και κατεξοχήν οι αρμόδιοι υπουργοί- έχουν ήδη κατ’ επανάληψη (ορθώς) αναφερθεί στον καίριο ρόλο, που μπορεί και πρέπει, να διαδραματίσει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στη μάχη κατά της πανδημίας, και μάλιστα σε ένα από τα πιο κρίσιμα μέτωπα αυτής: Στη διασφάλιση της αναγκαίας φροντίδας ευπαθών ομάδων (ατόμων της τρίτης ηλικίας, ατόμων με αναπηρία κ.α.), κατ’ οίκον, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί η παρουσία αυτών στις, ήδη εξαιρετικά επιβαρυμένες, μονάδες του Ε.Σ.Υ., με ό, τι κινδύνους μπορεί αυτή να συνεπάγεται για τους ίδιους και για τη δημόσια υγεία, ενόψει της απειλής περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου.

Τα παραπάνω σημειώνονται μεταξύ άλλων εντός ερώτησης, την οποία κατέθεσαν ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης: «Η φετινή Πρωτομαγιά προπομπός της πολιτικής αλλαγής της 21ης Μαΐου»

Στη διαχρονική σημασία και στα επίκαιρα μηνύματα του φετινού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς αναφέρεται μέσω δήλωσής του ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος έδωσε το παρών στο κάλεσμα που απηύθυνε το...

Διαβάστε Περισσότερα

Κοινοβουλευτική ερώτηση Σαρακιώτη: «Αναξιοκρατία και παρατυπίες κατά τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων»

Κοινοβουλευτική ερώτηση, με αφορμή το πλήθος καταγγελιών για το διαβλητό των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων, κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Κατά την αντίληψη της Ν.Δ. υπάρχουν “πυροσβέστες δύο ταχυτήτων”»

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών για την ένταξη των πυροσβεστικών υπαλλήλων στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα