23/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Επιλογή της Κυβέρνησης να μη στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ»

Για τη χθεσινή συζήτηση, στο πλαίσιο της Επίκαιρης Επερώτησης (εδώ) που είχαν καταθέσει οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με θέμα την ενίσχυση των στρατηγικής σημασίας αλλά και άλλων επιχειρήσεων της χώρας, τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM1, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη, η ομιλία του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας στη Βουλή καθώς και η απάντηση του κ. Γεωργιάδη για το θέμα (22/6).

“Ακούγοντας την απάντηση του κ. Γεωργιάδη στα ερωτήματα, που έθεσα στη Βουλή αναφορικά με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, λυπάμαι γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι Υπουργός Ανάπτυξης της χώρας μας, μιας χώρας που ταλανίστηκε επί 10 χρόνια από μια κρίση και πρέπει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Παρ’ όλα αυτά, μιλά με απαξιωτικό τρόπο για τι ελάχιστες βιομηχανίες, που έχουν μείνει στην Ελλάδα.”

Είναι “κομουνιστικό όνειρο” να θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΑΒ ή η ΛΑΡΚΟ; Αν η ΛΑΡΚΟ είναι χρεοκοπημένη, αυτό είναι αποτέλεσμα των δικών τους παραλείψεων και λαθών. Έχουν γίνει πράγματα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από συγκεκριμένους ανθρώπους στη ΛΑΡΚΟ.”

“Δίνονται 130 εκατ. ευρώ στην Aegean, συμφερόντων οικογένειας Βασιλάκη με γνωστές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό, αλλά δε μπορούν να δοθούν χρήματα για τη ΛΑΡΚΟ, όπου απασχολούνται 1.200 εργαζόμενοι και υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος εργασιών γύρω από την εταιρεία;”

“Η ΛΑΡΚΟ είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και πρέπει να μείνει ζωντανή. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ζητήσει τη βοήθεια της Ε.Ε. και οφείλει να το πράξει.”

“Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι “θα ζήσουν οι επιχειρήσεις που μπορούν”. Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ζήσουν μετά από 3 μήνες αναγκαστικού κλεισίματος, όταν ακόμη και οι υγιείς επιχειρήσεις μετά από αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν προβλήματα; Άραγε αυτές δε δικαιούνται να ζήσουν, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη;”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα