23/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Επιλογή της Κυβέρνησης να μη στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ»

Για τη χθεσινή συζήτηση, στο πλαίσιο της Επίκαιρης Επερώτησης (εδώ) που είχαν καταθέσει οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με θέμα την ενίσχυση των στρατηγικής σημασίας αλλά και άλλων επιχειρήσεων της χώρας, τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FM1, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη, η ομιλία του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας στη Βουλή καθώς και η απάντηση του κ. Γεωργιάδη για το θέμα (22/6).

“Ακούγοντας την απάντηση του κ. Γεωργιάδη στα ερωτήματα, που έθεσα στη Βουλή αναφορικά με το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, λυπάμαι γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι Υπουργός Ανάπτυξης της χώρας μας, μιας χώρας που ταλανίστηκε επί 10 χρόνια από μια κρίση και πρέπει να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Παρ’ όλα αυτά, μιλά με απαξιωτικό τρόπο για τι ελάχιστες βιομηχανίες, που έχουν μείνει στην Ελλάδα.”

Είναι “κομουνιστικό όνειρο” να θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΑΒ ή η ΛΑΡΚΟ; Αν η ΛΑΡΚΟ είναι χρεοκοπημένη, αυτό είναι αποτέλεσμα των δικών τους παραλείψεων και λαθών. Έχουν γίνει πράγματα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από συγκεκριμένους ανθρώπους στη ΛΑΡΚΟ.”

“Δίνονται 130 εκατ. ευρώ στην Aegean, συμφερόντων οικογένειας Βασιλάκη με γνωστές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό, αλλά δε μπορούν να δοθούν χρήματα για τη ΛΑΡΚΟ, όπου απασχολούνται 1.200 εργαζόμενοι και υπάρχει ένας τεράστιος κύκλος εργασιών γύρω από την εταιρεία;”

“Η ΛΑΡΚΟ είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και πρέπει να μείνει ζωντανή. Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να ζητήσει τη βοήθεια της Ε.Ε. και οφείλει να το πράξει.”

“Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι “θα ζήσουν οι επιχειρήσεις που μπορούν”. Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ζήσουν μετά από 3 μήνες αναγκαστικού κλεισίματος, όταν ακόμη και οι υγιείς επιχειρήσεις μετά από αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν προβλήματα; Άραγε αυτές δε δικαιούνται να ζήσουν, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη;”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (29/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τότε ήταν ο Γρυλλάκης, σήμερα είναι ο Μιωνής – Όπως απέτυχε ο πατέρας, έτσι θα αποτύχει και υιός»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (28/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ...

Διαβάστε Περισσότερα