10/02/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Ευθεία πρόκληση προς τους πολίτες οι μισθοί των 8.000€ για τα γαλάζια στελέχη του Ε.Φ.Κ.Α.»

Την απόφαση για προκλητικές αμοιβές άνω των 8.000€ για τα διευθυντικά στελέχη του Ε.Φ.Κ.Α. σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, συγκρίνοντας τη στάση της Κυβέρνησης στη συγκεκριμένη περίπτωση με εκείνη που διατηρεί απέναντι στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Όπως επισημαίνει:

«Οι υπέρογκες αμοιβές άνω των 8.000€, τις οποίες προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μεταξύ άλλων και για τον νυν διορισμένο Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. και πρώην συνεργάτη του αρμοδίου Υπουργού κ. Χατζηδάκη, αλλά και για όσους διορισθούν με παράκαμψη των διαδικασιών Α.Σ.Ε.Π. νέων Γενικών Διευθυντών, αποτελούν ευθεία πρόκληση προς τους πολίτες. Συνιστούν αποθέωση της κυνικότητας και της αδιαφορίας για την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η πραγματική οικονομία και εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Αποτελούν πρόκληση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, για τους αγρότες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο τεράστιο κόστος παραγωγής, για τους 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι αυτές τις ημέρες οδηγούνται στην ανεργία και διώχνονται από τα σπίτια τους, χωρίς καμία δέσμευση για το μέλλον το δικό τους και της εταιρείας. Άνθρωποι, που εργάζονταν επί χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες και διακινδύνευαν τις ζωές τους προκειμένου να καταφέρουν να ζήσουν τις οικογένειές τους, τώρα βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του να διορίζουν κομματικά στελέχη της Ν.Δ. σε διευθυντικές θέσεις του Δημοσίου έναντι εξωφρενικών μηνιαίων απολαβών.

Και είναι τέτοιος ο εμπαιγμός της κοινωνίας, αφού οι αποφάσεις για τις προκλητικές αμοιβές στους γαλάζιους ημέτερους τιτλοφορούνται από την Κυβέρνηση ως: «Εκσυγχρονισμός» του Ε.Φ.Κ.Α.!

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα