23/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ζητούμε τη λίστα με τα χρήματα προς τα Μ.Μ.Ε. – Είναι χρήματα του ελληνικού λαού και όχι του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πέτσα»

Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με το Γ. Μαραβελίδη είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί, την Κυριακή 21/6, για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση της δημιουργίας του Ταμείου και της ενίσχυσης προς τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι πιο επίκαιρη και καίρια από ποτέ. Χαιρέτισε τη στροφή της Γερμανίας, αλλά έθεσε και τους προβληματισμούς, για τους οποίους ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε. Ποιοι όροι θα τεθούν από την ΕΕ; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ληφθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια;

“Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στο μπλοκ των χωρών του νότου και να συνεχίσει να πιέζει για τη λήψη των χρημάτων από την Ε.Ε. χωρίς νέα μνημόνια και επαχθείς προϋποθέσεις.”

“Στο νόμο, που είχε φέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα ΜΜΕ, υπήρχε το ελάχιστο όριο των 400 εργαζομένων και τότε υπήρξαν πιέσεις από τη Ν.Δ. κατά αυτού, του ελάχιστου αριθμού των εργαζομένων. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά στα έργα και θεσμικά στήριξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.”

“Έχουμε επιστρέψει σε πολλές δεκαετίες πίσω. Καμία δημοσιότητα μέσω της “Διαύγειας” και βιώνουμε το πρωτοφανές όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούμε τη λίστα με τα χρήματα, που έλαβε το κάθε ΜΜΕ και η κυβέρνηση να μας απαντά “θα δούμε” και “δεν είναι ώρα”. Είναι χρήματα του ελληνικού λαού και όχι του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πέτσα.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ" (29/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τότε ήταν ο Γρυλλάκης, σήμερα είναι ο Μιωνής – Όπως απέτυχε ο πατέρας, έτσι θα αποτύχει και υιός»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις εργασίες της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (28/6), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας, μπορεί να δει ποιος δόμησε “παρακράτος”»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του για το θέμα της ΛΑΡΚΟ (εδώ και εδώ) και την αξιοποίηση του συνολικού αριθμού των κλινών Μ.Ε.Θ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (εδώ), τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ...

Διαβάστε Περισσότερα