23/06/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Ζητούμε τη λίστα με τα χρήματα προς τα Μ.Μ.Ε. – Είναι χρήματα του ελληνικού λαού και όχι του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πέτσα»

Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με το Γ. Μαραβελίδη είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί, την Κυριακή 21/6, για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση της δημιουργίας του Ταμείου και της ενίσχυσης προς τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι πιο επίκαιρη και καίρια από ποτέ. Χαιρέτισε τη στροφή της Γερμανίας, αλλά έθεσε και τους προβληματισμούς, για τους οποίους ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε. Ποιοι όροι θα τεθούν από την ΕΕ; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ληφθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια;

“Η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στο μπλοκ των χωρών του νότου και να συνεχίσει να πιέζει για τη λήψη των χρημάτων από την Ε.Ε. χωρίς νέα μνημόνια και επαχθείς προϋποθέσεις.”

“Στο νόμο, που είχε φέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα ΜΜΕ, υπήρχε το ελάχιστο όριο των 400 εργαζομένων και τότε υπήρξαν πιέσεις από τη Ν.Δ. κατά αυτού, του ελάχιστου αριθμού των εργαζομένων. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά στα έργα και θεσμικά στήριξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ.”

“Έχουμε επιστρέψει σε πολλές δεκαετίες πίσω. Καμία δημοσιότητα μέσω της “Διαύγειας” και βιώνουμε το πρωτοφανές όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούμε τη λίστα με τα χρήματα, που έλαβε το κάθε ΜΜΕ και η κυβέρνηση να μας απαντά “θα δούμε” και “δεν είναι ώρα”. Είναι χρήματα του ελληνικού λαού και όχι του κ. Μητσοτάκη και του κ. Πέτσα.”

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα