20/03/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Η ακρίβεια και η μείωση των εισοδημάτων έχουν εξασθενίσει την κοινωνία”

Στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων και την εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης, που αναλογεί στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν 4 έτη με μνημόνια αλλά και σημαντικά έργα και επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στο σιδηρόδρομο με μια περίοδο 4 ετών, χωρίς μνημόνια, κατά την οποία δεν έγινε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, είχαμε πισογύρισμα: καταργήθηκε το κέντρο ελέγχου στην Καρόλου το 2020, οι μόνιμοι εργαζόμενοι μειώθηκαν από 1.200 σε 750 και οι σταθμάρχες στη Λάρισα μειώθηκαν από 25 σε 10.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. “δεν πήρε κεφάλι” στις δημοσκοπήσεις ούτε όταν δημοσιεύτηκε το “σκάνδαλο Πάτση”, ούτε όταν είδε το φως της δημοσιότητας το “σκάνδαλο των υποκλοπών”. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, προφανώς οι πολίτες τα επικροτούν όλα αυτά!

Η Ν.Δ. έχει έναν Αντιπρόεδρο, τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος αποκαλούσε “τεμπέλη” και “αργόσχολο” τον κ. Μητσοτάκη από βήματος της Βουλής, ενώ για τον κ. Καραμανλή και την κα Μπακογιάννη έλεγε ότι “εξυπηρετούν τουρκικά συμφέροντα”. Ας κοιτάξουν στο εσωτερικό τους πριν ασκήσουν κριτική στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον Παύλο Πολάκη.

Δίχασαν τον κόσμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και σήμερα έχουν κοκκινίσει τα χέρια τους να τη χειροκροτούν! Διαρκώς τονίζει ο κ. Μητσοτάκης “πόσο εργάζεται για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.”. Αυτοί οι άνθρωποι μας έλεγαν “προδότες” τα προηγούμενα χρόνια και οφείλουν να κάνουν αυτοκριτική όταν μιλούν για διχόνοια ή λαϊκισμό.

Πλήθος δημοσιευμάτων αναφέρονται στις επαφές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη “Greek mafia”, αλλά δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση γι’ αυτές τις κατηγορίες. Αναμένουμε τον κ. Σκούμα να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποια “παράκεντρα”, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, οδήγησαν στην εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Η ακρίβεια, η πώληση της Δ.Ε.Η. και η εκτόξευση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, η μείωση των εισοδημάτων απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια δεν υπήρχε έως το 2019 και οι πολίτες θυμούνται τι έπραξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπό πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, αξιολογώντας παράλληλα τις προτάσεις, που έχουμε καταθέσει.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα