14/04/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η ανάπτυξη καλπάζει, η ανεργία μειώνεται και όλα πάνε καλά μας λένε τα στελέχη της Ν.Δ.”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην τηλεοπτική συχνότητα του Blue Sky TV και την εκπομπή “Παρεμβάσεις”. Παρακάτω ακολουθούν σημείο και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Όπως αποδεικνύεται τώρα μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, το Δεκέμβριο του 2021 ψηφίστηκε από τη Ν.Δ. ένας ουτοπικός προϋπολογισμός. Από το Νοέμβριο ακούγαμε τον κ. Σκυλακάκη να μας λέει ότι “Από 1/1/2022 τελειώνει η πανδημία”. Βάσει αυτών των έωλων προβλέψεων κινήθηκε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και διαψεύστηκε μόλις τις πρώτες 15 μέρες του έτους.

Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχαμε καταθέσει από το καλοκαίρι επίκαιρη επερώτηση για την ακρίβεια και ο Υπουργός Ανάπτυξης μας έλεγε ότι “πρόκειται για παροδικό φαινόμενο”. Προειδοποιούσαμε για έγκαιρα μέτρα εν όψει της καταιγίδας που ήδη είχε ξεκινήσει και τώρα κορυφώνεται, αλλά δεν εισακουστήκαμε.

Τον Ιούλιο, όταν ήμασταν πρώτοι στη χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας πανευρωπαϊκά, είχαμε κάποιο πόλεμο; Γιατί ήμασταν πρώτοι τότε; Επειδή είχε σκεφτεί ο Πούτιν ότι θα εισέβαλε 7 μήνες μετά στην Ουκρανία; Ήμασταν 1οι στη Ν.Δ. “κοιμόντουσαν με τα τσαρούχια”.

“Η ανάπτυξη καλπάζει, η ανεργία μειώνεται και όλα πάνε καλά” μας λένε τα στελέχη της Ν.Δ. και άρα, δεν καταλαβαίνω γιατί το Ευρωβαρόμετρο αναφέρει ότι 3 στους 4 Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος.

Βλέπουμε ρεπορτάζ όπου η μία πολίτης έξω από κατάστημα της Δ.Ε.Η. αναφέρει ότι “επιστρέψαμε στα κεριά” και μια άλλη ότι “για το σπίτι της ηλικιωμένης μητέρας μου πληρώναμε 200 ευρώ και τώρα ήρθε 950”! Ανάπτυξη Μητσοτάκη…

Η κατά 88% κρατική γαλλική εταιρεία ενέργειας, EDF, στηρίχθηκε με δισ. ευρώ από το γαλλικό Δημόσιο και επιβλήθηκε πλαφόν στις τιμές. Στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επέλεξε να απωλέσει το ελληνικό δημόσιο τον έλεγχό του επί της Δ.Ε.Η..

Να ευχαριστήσουμε τη Ν.Δ. που “έσωσε” τη Δ.Ε.Η. και οι πολίτες τρελαίνονται κάθε φορά που βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ να ζητήσουμε και συγγνώμη, που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κυβέρνησε επί 4,5 χρόνια και η τιμή του ρεύματος δεν αυξήθηκε ούτε 1 ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε στην Κρήτη και έτυχε συγκινητικής υποδοχής, ενώ την ίδια στιγμή ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα ΜΑΤ ήταν περισσότερα από τους γιατρούς. Αυτή είναι η πραγματική δημοσκόπηση.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Κόντρα: «Η ελληνική κοινωνία βιώνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας»

Αυξήσεις πάλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος που ζητάει η Κυβέρνηση από μικρομεσαίες επιχειρήσεις… Πόσο αντέχει πλέον ο πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Χατζηδάκης υπερφορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα του ATTICA TV σχολίασε την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομεαρχών και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η πολυεθνική Sonoco διαθέτει 73...

Διαβάστε Περισσότερα