28/09/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η εκχώρηση της Δ.Ε.Η. συνιστά ένα ακόμη σκάνδαλο της Ν.Δ., αντίστοιχου μεγέθους με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας”

Στην εκπομπή “Πρωινή Επισκόπηση” του Καναλιού της Βουλής εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
“Οι άλλοτε πολέμιοι των νομοθετημάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την ιθαγένεια πχ, όπως οι κύριοι Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, αλλά και σύσσωμη η Ν.Δ., πλέον σπεύδουν να φωτογραφιστούν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το λες και “πρόοδο” παρά το γεγονός ότι απουσιάζει η “συγγνώμη”.”
“Η εκχώρηση της Δ.Ε.Η. συνιστά ένα ακόμη σκάνδαλο της Ν.Δ., αντίστοιχου μεγέθους με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία και ήταν υποθηκευμένη ολόκληρη η ελληνική ύπαιθρος. Παρόλα αυτά, τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν το θράσος και μιλούν για αγροτική πολιτική και ότι ενδιαφέρονται για τους αγρότες. Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: Γιατί οι αποφάσεις για τη Δ.Ε.Η. ελήφθησαν εν κρυπτώ και δεν υπήρξε καμία προαναγγελία;”
“Η Ν.Δ. θυμήθηκε το θέμα της ακρίβειας πολύ αργά. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέτει κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από την άνοιξη. Προσωπικά κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές την περασμένη άνοιξη για να λάβω την απάντηση από την τότε αρμόδια Υφυπουργό ότι φταίει η Κίνα και η κλιματική αλλαγή! Ερώτηση είχα καταθέσει και για τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες στον κατασκευαστικό κλάδο. Και εν τέλει έφθασε Σεπτέμβρης για να αντιληφθεί η Ν.Δ. ότι παρατηρούνται υπέρογκες αυξήσεις στην αγορά.”
“Το μείζον για την αντιμετώπιση των αυξήσεων είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα, που ορίζει η ΕΕ. Η εν λόγω πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει κοστολογηθεί στο 1,5 δισ. ευρώ, αν και δε θα φθάσει σε αυτά τα επίπεδα καθώς η ενθάρρυνση της κατανάλωσης, μέσω της μείωσης του ΕΦΚ, θα μειώσει το κόστος του μέτρου.”
“Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Σταϊκούρα ότι “η Φθιώτιδα αλλάζει”, μόνο που αλλάζει προς το χειρότερο. Επί 2 χρόνια, καμία από τις εμβληματικές δράσεις, που είχαν εξαγγελθεί από τη Ν.Δ., δεν έχει προχωρήσει. Προχώρησε μόνο το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ χωρίς καμία μέριμνα για τους χιλιάδες εργαζόμενους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «“Βενετία” η Αθήνα και γόνδολες στον Κηφισό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την «επιτελική ανικανότητα»...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο newsbomb.gr: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διαθέτει μια έτοιμη και συντεταγμένη πρόταση διακυβέρνησης”

Κύριε Σαρακιώτη, η πανδημία συνεχίζει να είναι παρούσα με πολλά κρούσματα και αρκετούς νεκρούς ανά εβδομάδα. Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχουν ευθύνες της Κυβέρνησης για αυτό; Η «μαύρη πρωτιά» της Ελλάδας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσον αφορά τους θανάτους λόγω Covid-19 ανά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Εν μέσω υγειονομικής, οικονομικής και ενεργειακής κρίσης η Κυβέρνηση είναι απούσα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (4/10) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα