28/09/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η εκχώρηση της Δ.Ε.Η. συνιστά ένα ακόμη σκάνδαλο της Ν.Δ., αντίστοιχου μεγέθους με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας”

Στην εκπομπή “Πρωινή Επισκόπηση” του Καναλιού της Βουλής εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
“Οι άλλοτε πολέμιοι των νομοθετημάτων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την ιθαγένεια πχ, όπως οι κύριοι Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης, αλλά και σύσσωμη η Ν.Δ., πλέον σπεύδουν να φωτογραφιστούν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το λες και “πρόοδο” παρά το γεγονός ότι απουσιάζει η “συγγνώμη”.”
“Η εκχώρηση της Δ.Ε.Η. συνιστά ένα ακόμη σκάνδαλο της Ν.Δ., αντίστοιχου μεγέθους με το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία και ήταν υποθηκευμένη ολόκληρη η ελληνική ύπαιθρος. Παρόλα αυτά, τα στελέχη της Ν.Δ. έχουν το θράσος και μιλούν για αγροτική πολιτική και ότι ενδιαφέρονται για τους αγρότες. Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: Γιατί οι αποφάσεις για τη Δ.Ε.Η. ελήφθησαν εν κρυπτώ και δεν υπήρξε καμία προαναγγελία;”
“Η Ν.Δ. θυμήθηκε το θέμα της ακρίβειας πολύ αργά. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέτει κοινοβουλευτικές ερωτήσεις από την άνοιξη. Προσωπικά κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές την περασμένη άνοιξη για να λάβω την απάντηση από την τότε αρμόδια Υφυπουργό ότι φταίει η Κίνα και η κλιματική αλλαγή! Ερώτηση είχα καταθέσει και για τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες στον κατασκευαστικό κλάδο. Και εν τέλει έφθασε Σεπτέμβρης για να αντιληφθεί η Ν.Δ. ότι παρατηρούνται υπέρογκες αυξήσεις στην αγορά.”
“Το μείζον για την αντιμετώπιση των αυξήσεων είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα, που ορίζει η ΕΕ. Η εν λόγω πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει κοστολογηθεί στο 1,5 δισ. ευρώ, αν και δε θα φθάσει σε αυτά τα επίπεδα καθώς η ενθάρρυνση της κατανάλωσης, μέσω της μείωσης του ΕΦΚ, θα μειώσει το κόστος του μέτρου.”
“Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Σταϊκούρα ότι “η Φθιώτιδα αλλάζει”, μόνο που αλλάζει προς το χειρότερο. Επί 2 χρόνια, καμία από τις εμβληματικές δράσεις, που είχαν εξαγγελθεί από τη Ν.Δ., δεν έχει προχωρήσει. Προχώρησε μόνο το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ χωρίς καμία μέριμνα για τους χιλιάδες εργαζόμενους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα