10/12/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Η επιβολή φόρου στο πετρέλαιο κίνησης είναι αναπτυξιακό μέτρο;”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας, με τη Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (10/12) για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Θυμίζω στον κ. Χατζηδάκη ότι παρέλαβε πλεονασματικό τον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και επί υπουργίας του καθίσταται ελλειμματικός. Επιβάλλει, γι’ αυτό το λόγο, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι ένα μέτρο στήριξης για τους μεταφορείς, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες εν μέσω ύφεσης.”

“Όπως ο κ. Χατζηδάκης “έσωσε” τη ΔΕΗ πριν ένα χρόνο, με τον ίδιο τρόπο “σώζει” και τον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επιβαρύνοντας τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας και το κάνει αυτό την πλέον ακατάλληλη στιγμή.”

Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεσμοθετήθηκε το ακατάσχετο για τις επιδοτήσεις, δημιουργήθηκε η Κάρτα του Αγρότη και δόθηκαν ενισχύσεις και νέα κίνητρα για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Παραδόθηκε μια χώρα με 37 δισ. ευρώ πλεόνασμα και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μπορούσε να συνεχίσει με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας, που ξεκίνησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τη λήξη των μνημονίων. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει να έρθει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να επιβάλλει νέους φόρους.”

“Η επιβολή του επιπλέον φόρου στο πετρέλαιο κίνησης είναι αναπτυξιακό μέτρο; Υλοποιούν όσα υπόσχοντα προεκλογικά; Αυτά να μας απαντήσουν τα στελέχη της Ν.Δ..”

“Πέρυσι στη Δ.Ε.Θ. ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ως προτεραιότητα της Κυβέρνησης τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Έχει περάσει 1,5 χρόνος και αν αυτό ήταν προτεραιότητα, τα υπόλοιπα που δεν ήταν, τι έχουν γίνει;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα