10/12/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Η επιβολή φόρου στο πετρέλαιο κίνησης είναι αναπτυξιακό μέτρο;”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας, με τη Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (10/12) για τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  

“Θυμίζω στον κ. Χατζηδάκη ότι παρέλαβε πλεονασματικό τον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και επί υπουργίας του καθίσταται ελλειμματικός. Επιβάλλει, γι’ αυτό το λόγο, την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και αναρωτιέμαι αν αυτό είναι ένα μέτρο στήριξης για τους μεταφορείς, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες εν μέσω ύφεσης.”

“Όπως ο κ. Χατζηδάκης “έσωσε” τη ΔΕΗ πριν ένα χρόνο, με τον ίδιο τρόπο “σώζει” και τον Ειδικό Λογαριασμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επιβαρύνοντας τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας και το κάνει αυτό την πλέον ακατάλληλη στιγμή.”

Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεσμοθετήθηκε το ακατάσχετο για τις επιδοτήσεις, δημιουργήθηκε η Κάρτα του Αγρότη και δόθηκαν ενισχύσεις και νέα κίνητρα για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Παραδόθηκε μια χώρα με 37 δισ. ευρώ πλεόνασμα και η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μπορούσε να συνεχίσει με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας, που ξεκίνησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετά τη λήξη των μνημονίων. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. επιλέγει να έρθει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να επιβάλλει νέους φόρους.”

“Η επιβολή του επιπλέον φόρου στο πετρέλαιο κίνησης είναι αναπτυξιακό μέτρο; Υλοποιούν όσα υπόσχοντα προεκλογικά; Αυτά να μας απαντήσουν τα στελέχη της Ν.Δ..”

“Πέρυσι στη Δ.Ε.Θ. ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ως προτεραιότητα της Κυβέρνησης τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Έχει περάσει 1,5 χρόνος και αν αυτό ήταν προτεραιότητα, τα υπόλοιπα που δεν ήταν, τι έχουν γίνει;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα