20/12/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Η επιχειρηματικότητα είναι διασωληνωμένη και η οικονομία σε Μ.Ε.Θ.”

Στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 και την εκπομπή Brainstorming είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Το συμπέρασμα από τις συζητήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας είναι ότι η επιχειρηματικότητα είναι “διασωληνωμένη” και η οικονομία είναι “στη Μ.Ε.Θ.”. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα στήριξης και όχι ανακούφισης.”

“Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια όταν η χώρα μας κάνει 7.000-8.000 τεστ ημερησίως; Στην απάντηση του Υπ. Ανάπτυξης στην ερώτησή μας σημειωνόταν ότι τα 3 μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας μπορούν μόνα τους να κάνουν 8.000 τεστ ημερησίως… Είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να μη διενεργεί τεστ;”

“Επί μήνες τα στελέχη της Ν.Δ. μας έλεγαν για τις “φοβερές και τρομερές” κυρώσεις, που θα κερδίσει ο Κ. Μητσοτάκης γιατί… “κατέχει άριστα τη διπλωματική τέχνη”! Κυρώσεις που “θα δάγκωναν”, όπως έλεγε ο κ. Πέτσας, δεν είδαμε τον Οκτώβρη και ακούσαμε την αμίμητη φράση, που θα μείνει στην ιστορία της διπλωματίας ότι “είναι καλύτερη η απειλή των κυρώσεων, παρά οι κυρώσεις”. Εν συνεχεία, οι κυρώσεις μετατέθηκαν για το Δεκέμβριο οπότε “θα δάγκωναν ακόμη περισσότερο” και μας έλεγε πάλι ο κ. Πέτσας ότι “δε θα γυρνούσε ο κ. Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες αν δεν επιτύγχανε κυρώσεις“, αλλά τελικά γύρισε χωρίς να έχει πάρει κυρώσεις.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα