20/12/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Η επιχειρηματικότητα είναι διασωληνωμένη και η οικονομία σε Μ.Ε.Θ.”

Στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 και την εκπομπή Brainstorming είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Το συμπέρασμα από τις συζητήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας είναι ότι η επιχειρηματικότητα είναι “διασωληνωμένη” και η οικονομία είναι “στη Μ.Ε.Θ.”. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα στήριξης και όχι ανακούφισης.”

“Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια όταν η χώρα μας κάνει 7.000-8.000 τεστ ημερησίως; Στην απάντηση του Υπ. Ανάπτυξης στην ερώτησή μας σημειωνόταν ότι τα 3 μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας μπορούν μόνα τους να κάνουν 8.000 τεστ ημερησίως… Είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να μη διενεργεί τεστ;”

“Επί μήνες τα στελέχη της Ν.Δ. μας έλεγαν για τις “φοβερές και τρομερές” κυρώσεις, που θα κερδίσει ο Κ. Μητσοτάκης γιατί… “κατέχει άριστα τη διπλωματική τέχνη”! Κυρώσεις που “θα δάγκωναν”, όπως έλεγε ο κ. Πέτσας, δεν είδαμε τον Οκτώβρη και ακούσαμε την αμίμητη φράση, που θα μείνει στην ιστορία της διπλωματίας ότι “είναι καλύτερη η απειλή των κυρώσεων, παρά οι κυρώσεις”. Εν συνεχεία, οι κυρώσεις μετατέθηκαν για το Δεκέμβριο οπότε “θα δάγκωναν ακόμη περισσότερο” και μας έλεγε πάλι ο κ. Πέτσας ότι “δε θα γυρνούσε ο κ. Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες αν δεν επιτύγχανε κυρώσεις“, αλλά τελικά γύρισε χωρίς να έχει πάρει κυρώσεις.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα