04/10/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η κατάσταση με τα ΕΛΤΑ στη Μαλεσίνα χειροτερεύει καθημερινά”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2, σχολίασε (04/10) την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Τα ΕΛΤΑ δεν εξαιρούνται από το συνολικό σχέδιο της ΝΔ να απαξιώνει δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες προσέφεραν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου μέρος αυτών να καταλήξει απαξιωμένο – και σε “τιμή ευκαιρίας” – σε ιδιώτη-φίλο της Ν.Δ..

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Μαλεσίνα λειτουργούσε καθημερινά, αλλά πλέον θα λειτουργεί μόνο 2 φορές εβδομαδιαία παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί εκτός της Μαλεσίνας, τη Λάρυμνα, το Μαρτίνο και τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ. Μετά και το κλείσιμο των τραπεζών στην περιοχή, η καθημερινότητα των πολιτών γίνεται ακόμη δυσκολότερη.

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε νομοθετήσει και στήριξε τις καθολικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ έμειναν ζωντανά κ αυτό είχε ιδιαίτερη αξία για ένα νομό, όπως η Φθιώτιδα, με απομονωμένα χωριά και αγροτικό κόσμο. Χάνεται πια ο κοινωνικός ρόλος, προκειμένου η Κυβέρνηση να ανοίξει δρόμο στους ιδιώτες-επιχειρηματίες του κλάδου των ταχυμεταφορών.

Η κατάσταση με τα ΕΛΤΑ στη Μαλεσίνα χειροτερεύει καθημερινά, όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τους εργαζόμενους, καθώς έχουν απομείνει 3 άτομα για να εξυπηρετήσουν μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Όταν η Κυβέρνηση ήθελε να στηρίξει την Aegean, εκταμίευσε άμεσα 120 εκ. ευρώ, προκειμένου σήμερα η αεροπορική εταιρεία να κάνει “business” στα Βαλκάνια με χρήματα του ελληνικού λαού. Με τέτοιες αποφάσεις υποτίθεται ότι “δεν ζημιώνεται ο φορολογούμενος”, αλλά αν μειωθεί το ΦΠΑ στο ψωμί, τότε “θα μπούμε στα μνημόνια”.

Από πέρυσι προτείναμε τη μείωση το ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα, που ορίζει η Ε.Ε. και εφόσον είχε εφαρμοστεί έγκαιρα το μέτρο, θα είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος του μπαράζ των αυξήσεων σε όλα τα αγαθά κ τις υπηρεσίες. Όμως, η Κυβέρνηση προτίμησε να παραμείνει απαθής.

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση και προτείνουμε το μέτρο μείωσης του ΕΦΚ κοστολογούμενο στο 1,5 δισ. ευρώ. Από την άλλη, η Κυβέρνηση κατέγραψε υπερέσοδα +7 δισ. ευρώ από φόρους μόνο για το πρώτο 7μηνο του 2022. Είναι δυνατόν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι “δεν μπορούν να βρουν αυτά τα χρήματα”;

Πριν 1,5 μήνα, ο κ. Σκυλακάκης δήλωσε για τις πρώτες εντάξεις από το Ταμείο Ανάκαμψης ότι δίνονται 455 εκατ. ευρώ δάνεια με επιτόκιο 0,7% (!) σε μόλις 13 μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτή είναι η στήριξη της Κυβέρνησης στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα;

Σύμφωνα με αποκάλυψη του Π. Πολάκη, αίτημα του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μαραβέγια εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης για ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο και χρηματοδότηση 4,2 εκ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 6,7 εκ. ευρώ θα προέρχονταν από τραπεζικό δανεισμό. Άραγε ποια τράπεζα θα ενέκρινε δανεισμό 6,7 εκ. ευρώ στον Βουλευτή της Ν.Δ., όταν ο ίδιος δηλώνει ετήσια εισοδήματα 37.000 ευρώ και οφειλές προς τράπεζες 290.000 ευρώ. Για τους δικούς τους ανθρώπους βρίσκουν όσα εκατομμύρια θέλουν, αλλά για την κοινωνία δεν υπάρχουν.

Εν τέλει θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη με το περιβόητο ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων ή η Κυβέρνηση καταβάλλει μια τιτάνια προσπάθεια συγκάλυψης ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Κάνοντας τον ανήξερο, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε εξ αρχής το μήνυμα: Συγκάλυψη, συγκάλυψη, συγκάλυψη.

Έρχονται οι Ευρωπαίοι για να μάθουμε την αλήθεια στο μείζον θέμα των υποκλοπών, παραιτούνται οι κύριοι Δημητριάδης και Κοντολέων και δεν καλούνται στην εξεταστική επιτροπή οι δύο άνθρωποι, που διά των παραιτήσεών τους ανέλαβαν την ευθύνη. Προ μηνών έγινε εξεταστική επιτροπή για τη “Λίστα Πέτσα” και δεν κλήθηκε ο κ. Πέτσας! Αυτά συμβαίνουν μόνο στη “Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη”.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης να επισκευθεί και το Νοσοκομείο να θαυμάσει τα αποτελέσματα της πολιτικής του”

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στις 29/7/2019 πήρε φωτιά η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα – 4 χρόνια τί έκαναν;”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ο “άριστος γνώστης των πάντων” κ. Μητσοτάκης, τώρα ομολογεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα»

Στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με τη συζήτηση να...

Διαβάστε Περισσότερα