04/02/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι τραγική – Η Κυβέρνηση δεν έχει ιδέα τι περνά η επιχειρηματικότητα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (04/02) καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 
“Τα ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ. δεν είναι δικά μου, αλλά ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι είναι φιμωμένοι και ζητούν απαντήσεις.”
“Πώς χαράσσει η χώρα επιδημιολογική πολιτική και πώς αποφασίζουν οι επιστήμονες, όταν δεν έχουν τα ορθά δεδομένα; Πώς μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να ξέρουν για το 25% των δειγμάτων αν είναι θετικά ή αρνητικά;
“Ρώτησα τον κ. Κικίλια και τους υπολοίπους ιθύνοντες αν είναι ικανοποιημένοι, που η χώρα μας διενεργεί 2,82 τεστ ανά 1.000 κατοίκους, ενώ την ίδια στιγμή η Κύπρος διενεργεί 13,86. Στη Σλοβακία σε ένα Σαββατοκύριακο διενεργήθηκαν 3 εκατ. τεστ.”
“Ξέρετε τι μου μεταφέρουν ειδικοί επιστήμονες; Έγινε μια μεγάλη φασαρία τον Αύγουστο και ξεκίνησαν να στέλνουν τεστ στα ερευνητικά κέντρα, το Υπουργείο διαπίστωσε ότι μπορούν να διενεργούν πολύ γρήγορα πολύ μεγάλο αριθμό τεστ αξιόπιστα και οικονομικά και μόλις άρχισαν να αυξάνουν τα τεστ, αυτά πάγωσαν και – όπως διαδίδεται – οι σχετικές συμβάσεις ανεστάλησαν γιατί μειώθηκαν τα διοχετευόμενα τεστ στα ιδιωτικά κέντρα. Θα τζογάρουμε και τη δημόσια υγεία σε αυτή τη χώρα, προκειμένου 2-3 μεγάλοι όμιλοι να θησαυρίσουν;
“Όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω, αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να αφήσουμε τη διαχείριση της πανδημίας στον “αυτόματο πιλότο”. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται οι ίδιες εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.”
Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι τραγική. Είναι ικανοποιημένοι στην Κυβέρνηση με τα μέτρα, που έχουν λάβει έως σήμερα; Οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου κουβαλούν οφειλές μηνών.”
“Η Έκθεση Πισσαρίδη αναφέρει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ότι είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακές στην Ελλάδα και στερούν πόρους από την πραγματική οικονομία, φοροδιαφεύγουν και κινούνται στην γκρίζα ζώνη της οικονομίας. Όταν καλείσαι να σχεδιάσεις πως θα απορροφήσεις τα δισ. από την Ε.Ε. βάσει της εν λόγω Έκθεσης και θεωρείς ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας “φοροφυγάδες”, ο στόχος σου είναι να εξαλείψεις αυτόν τον κλάδο.”
“Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είναι λαλίστατος, αλλά δε νομίζω ότι αντιλαμβάνεται τι περνά η επιχειρηματικότητα και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Δε νομίζω να έχει εικόνα και ιδέα.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα