04/02/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι τραγική – Η Κυβέρνηση δεν έχει ιδέα τι περνά η επιχειρηματικότητα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (04/02) καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 
“Τα ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ. δεν είναι δικά μου, αλλά ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι είναι φιμωμένοι και ζητούν απαντήσεις.”
“Πώς χαράσσει η χώρα επιδημιολογική πολιτική και πώς αποφασίζουν οι επιστήμονες, όταν δεν έχουν τα ορθά δεδομένα; Πώς μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να ξέρουν για το 25% των δειγμάτων αν είναι θετικά ή αρνητικά;
“Ρώτησα τον κ. Κικίλια και τους υπολοίπους ιθύνοντες αν είναι ικανοποιημένοι, που η χώρα μας διενεργεί 2,82 τεστ ανά 1.000 κατοίκους, ενώ την ίδια στιγμή η Κύπρος διενεργεί 13,86. Στη Σλοβακία σε ένα Σαββατοκύριακο διενεργήθηκαν 3 εκατ. τεστ.”
“Ξέρετε τι μου μεταφέρουν ειδικοί επιστήμονες; Έγινε μια μεγάλη φασαρία τον Αύγουστο και ξεκίνησαν να στέλνουν τεστ στα ερευνητικά κέντρα, το Υπουργείο διαπίστωσε ότι μπορούν να διενεργούν πολύ γρήγορα πολύ μεγάλο αριθμό τεστ αξιόπιστα και οικονομικά και μόλις άρχισαν να αυξάνουν τα τεστ, αυτά πάγωσαν και – όπως διαδίδεται – οι σχετικές συμβάσεις ανεστάλησαν γιατί μειώθηκαν τα διοχετευόμενα τεστ στα ιδιωτικά κέντρα. Θα τζογάρουμε και τη δημόσια υγεία σε αυτή τη χώρα, προκειμένου 2-3 μεγάλοι όμιλοι να θησαυρίσουν;
“Όταν ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί, θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω, αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να αφήσουμε τη διαχείριση της πανδημίας στον “αυτόματο πιλότο”. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται οι ίδιες εικόνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.”
Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης είναι τραγική. Είναι ικανοποιημένοι στην Κυβέρνηση με τα μέτρα, που έχουν λάβει έως σήμερα; Οι επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου κουβαλούν οφειλές μηνών.”
“Η Έκθεση Πισσαρίδη αναφέρει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ότι είναι κατά κύριο λόγο οικογενειακές στην Ελλάδα και στερούν πόρους από την πραγματική οικονομία, φοροδιαφεύγουν και κινούνται στην γκρίζα ζώνη της οικονομίας. Όταν καλείσαι να σχεδιάσεις πως θα απορροφήσεις τα δισ. από την Ε.Ε. βάσει της εν λόγω Έκθεσης και θεωρείς ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας “φοροφυγάδες”, ο στόχος σου είναι να εξαλείψεις αυτόν τον κλάδο.”
“Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είναι λαλίστατος, αλλά δε νομίζω ότι αντιλαμβάνεται τι περνά η επιχειρηματικότητα και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Δε νομίζω να έχει εικόνα και ιδέα.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου θα έρχονταν κρουαζιερόπλοια – Λίγους μήνες μετά δεν έχουμε ούτε το πλοίο της γραμμής”

Στο κεντρικό Δελτίο του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι το λιμάνι του Αγίου...

Διαβάστε Περισσότερα