23/05/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Open Ελλάδα» εμφανίστηκε χθες 22/5, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του εκπροσώπου της Ν.Δ. περί ψευδών ειδήσεων εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι «ας μην ακούνε τι λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ας μη διαβάζουν την «Αυγή» όσοι μιλούν για fake news. Μπορούν να διαβάσουν την «Καθημερινή» η οποία, παραπέμποντας σε στοιχεία του Ο.Α.Ε.Δ., αναφέρεται στην εκτίναξη της ανεργίας τον Απρίλιο κατά 22%, δηλαδή 200.000 συμπολίτες μας που έχασαν την εργασία τους, οι οποίοι προστίθενται στους 53.000 του Μαρτίου».

Αν δεν τους αρέσουν αυτά, που αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τοποθετήσεις τους και αν δεν ακούν την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας, ας διαβάσουν τι λέει ο Σ.Ε.Β., ο οποίος τονίζει ότι θα έχουμε απώλεια 580.000 θέσεων εργασίας έως τον Ιούλιο και δε νομίζω να είναι κάποιο έντυπο φίλα προσκείμενο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αν δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, πραγματικά λυπάμαι».

Επιπροσθέτως, ασκώντας κριτική συνολικά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των πρωτοβουλιών της στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε ότι «αυτό που προσπάθησε δειλά, δειλά να πράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ., έρχεται να το θεσμοθετήσει τώρα εκμεταλλευόμενη την πανδημία, δηλαδή τη μονιμοποίηση των αναστολών των συμβάσεων και τις μειώσεις των μισθών σε αντίθεση με ό,τι πράττουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ είναι δυστυχώς αμείλικτη. Η επιδότηση ύψους 30% για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε ποσοστό 70-80-90%. Η χώρα μας είναι ουραγός».

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Λυπάμαι που η Ν.Δ. και τα στελέχη της συνεχίζουν να προσπαθούν να διαχειριστούν τη μεγάλη οικονομική κρίση, που έρχεται, με μόνο στόχο την επικοινωνία. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, στενάζει και αγωνιά και εντείνεται διαρκώς η ανασφάλειά της. Ακούμε από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς για δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ελάχιστα χρήματα φτάνουν στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και ας μη μένουν στο πλαίσιο της επικοινωνίας. Αντί οι συμπολίτες μας να δουν προτάσεις πραγματικές και υλοποιήσιμες, βλέπουν στελέχη της Ν.Δ. να λένε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ότι «έχουμε καπιταλισμό και δεν μπορούμε να τις στηρίξουμε όλες» ή ότι «δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία το κράτος» ενώ, την ίδια στιγμή, ακούνε τους Υπουργούς να λένε ότι εργάζονται νυχθημερόν για πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, όπως π.χ. η Aegean, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στήριξής τους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα