23/05/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Open Ελλάδα» εμφανίστηκε χθες 22/5, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου.

Αναφορικά με τις κατηγορίες του εκπροσώπου της Ν.Δ. περί ψευδών ειδήσεων εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι «ας μην ακούνε τι λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ας μη διαβάζουν την «Αυγή» όσοι μιλούν για fake news. Μπορούν να διαβάσουν την «Καθημερινή» η οποία, παραπέμποντας σε στοιχεία του Ο.Α.Ε.Δ., αναφέρεται στην εκτίναξη της ανεργίας τον Απρίλιο κατά 22%, δηλαδή 200.000 συμπολίτες μας που έχασαν την εργασία τους, οι οποίοι προστίθενται στους 53.000 του Μαρτίου».

Αν δεν τους αρέσουν αυτά, που αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις τοποθετήσεις τους και αν δεν ακούν την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας, ας διαβάσουν τι λέει ο Σ.Ε.Β., ο οποίος τονίζει ότι θα έχουμε απώλεια 580.000 θέσεων εργασίας έως τον Ιούλιο και δε νομίζω να είναι κάποιο έντυπο φίλα προσκείμενο στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αν δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία, πραγματικά λυπάμαι».

Επιπροσθέτως, ασκώντας κριτική συνολικά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των πρωτοβουλιών της στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε ότι «αυτό που προσπάθησε δειλά, δειλά να πράξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση της Ν.Δ., έρχεται να το θεσμοθετήσει τώρα εκμεταλλευόμενη την πανδημία, δηλαδή τη μονιμοποίηση των αναστολών των συμβάσεων και τις μειώσεις των μισθών σε αντίθεση με ό,τι πράττουν άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Η σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ είναι δυστυχώς αμείλικτη. Η επιδότηση ύψους 30% για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη, όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε ποσοστό 70-80-90%. Η χώρα μας είναι ουραγός».

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε: «Λυπάμαι που η Ν.Δ. και τα στελέχη της συνεχίζουν να προσπαθούν να διαχειριστούν τη μεγάλη οικονομική κρίση, που έρχεται, με μόνο στόχο την επικοινωνία. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, στενάζει και αγωνιά και εντείνεται διαρκώς η ανασφάλειά της. Ακούμε από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς για δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά ελάχιστα χρήματα φτάνουν στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και ας μη μένουν στο πλαίσιο της επικοινωνίας. Αντί οι συμπολίτες μας να δουν προτάσεις πραγματικές και υλοποιήσιμες, βλέπουν στελέχη της Ν.Δ. να λένε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ότι «έχουμε καπιταλισμό και δεν μπορούμε να τις στηρίξουμε όλες» ή ότι «δεν είναι ασφαλιστική εταιρεία το κράτος» ενώ, την ίδια στιγμή, ακούνε τους Υπουργούς να λένε ότι εργάζονται νυχθημερόν για πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, όπως π.χ. η Aegean, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στήριξής τους».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Κρείττον του (ψευδό)λαλείν, το σιγάν…»

Το γεγονός της ψευδούς δήλωσης Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα των κυρώσεων προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης σε τηλεοπτικό σταθμό, στηλιτεύει με νέο βίντεο που δημιούργησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε εθνικά, υγεία, οικονομία είναι πολλές»

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τοποθετήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (06/08) με τον Γιάννη Βούτσινο, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα πετούν την μπάλα στην ατομική ευθύνη»

Στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" του τηλεοπτικού σταθμού MEGA Channel (5/8) παρέστη ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννη Σαρακιώτη, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Παρακάτω ακολουθούν σημεία...

Διαβάστε Περισσότερα