28/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση αιφνιδιάζει (;) συνεχώς το Ν. Φθιώτιδας»

Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, “Πρωινή Επισκόπηση”, είχε την ευκαιρία (28/9) να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα και την Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η Κυβέρνηση, για τέταρτη φορά στο Ν. Φθιώτιδας, αιφνιδίασε (;) τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου δεν αθωώνουν τις απαράδεκτες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε για να φιλοξενηθούν 40-50 ασυνόδευτα παιδιά.”

“Η ΕΕ δεν προχώρησε σε τολμηρές αποφάσεις. Δεν είναι τολμηρό το γεγονός ότι τα κράτη, που δε θα δέχονται πρόσφυγες, δε θα έχουν κυρώσεις. Όσον αφορά την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών, δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια.”

Χιλιάδες στρέμματα βαμβακοκαλλιεργειών σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα καταστράφηκαν λίγο πριν τη συγκομιδή και έχουν ουσιαστικά μπαζωθεί με 1-1,5 μέτρο φερτές ύλες. Πέραν των αποζημιώσεων, πρέπει να καταρτιστεί και ένα σχέδιο αποκατάστασης αυτών των εκτάσεων, προκειμένου να καταστούν και πάλι καλλιεργήσιμες. Στο κατατεθειμένο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική πρόβλεψη και αναρωτιέμαι: Θέλουμε να έχουμε πρωτογενή παραγωγή στη χώρα μας;”

“Λυπάμαι αλλά ξεκινά μία διαδικασία συζητήσεων Ελλάδας-Τουρκίας, όπου περισσότερες πληροφορίες μαθαίνουμε από τους Ευρωπαίους και την Τουρκία παρά από την Ελληνική Κυβέρνηση. Έπρεπε προ πολλού να είχε συγκροτηθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να υπήρχε τακτική και ουσιαστική ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην εφημερίδα “Στέρεα Νέα”: «Πρώτο μέλημα μας η κοινωνία να σταθεί και πάλι στα πόδια της»

Τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για θέματα της τοπικής και όχι μόνο επικαιρότητας εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης μιλά για την επέκταση της δομής στις Θερμοπύλες, την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. ανησυχούν για το εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και εγώ ανησυχώ για το εσωτερικό της Ν.Δ.”

Στην εκπομπή "Briefing" του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης και είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε ζητήματα της επικαιρότητας. Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε: "Η συνήγορος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Όσο η χώρα μας δεν απαντά με αποφασιστικότητα, η τουρκική επιθετικότητα θα αυξάνεται”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα "Παραπολιτικά FM 90,1" παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα απ' όσα σημείωσε: "Ο Ν. Κοτζιάς ήταν ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενέπλεξε...

Διαβάστε Περισσότερα