28/09/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση αιφνιδιάζει (;) συνεχώς το Ν. Φθιώτιδας»

Στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, “Πρωινή Επισκόπηση”, είχε την ευκαιρία (28/9) να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα και την Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Η Κυβέρνηση, για τέταρτη φορά στο Ν. Φθιώτιδας, αιφνιδίασε (;) τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο, οι ευθύνες της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου δεν αθωώνουν τις απαράδεκτες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν εν έτει 2020 να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε για να φιλοξενηθούν 40-50 ασυνόδευτα παιδιά.”

“Η ΕΕ δεν προχώρησε σε τολμηρές αποφάσεις. Δεν είναι τολμηρό το γεγονός ότι τα κράτη, που δε θα δέχονται πρόσφυγες, δε θα έχουν κυρώσεις. Όσον αφορά την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών, δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια.”

Χιλιάδες στρέμματα βαμβακοκαλλιεργειών σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα καταστράφηκαν λίγο πριν τη συγκομιδή και έχουν ουσιαστικά μπαζωθεί με 1-1,5 μέτρο φερτές ύλες. Πέραν των αποζημιώσεων, πρέπει να καταρτιστεί και ένα σχέδιο αποκατάστασης αυτών των εκτάσεων, προκειμένου να καταστούν και πάλι καλλιεργήσιμες. Στο κατατεθειμένο νομοσχέδιο δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική πρόβλεψη και αναρωτιέμαι: Θέλουμε να έχουμε πρωτογενή παραγωγή στη χώρα μας;”

“Λυπάμαι αλλά ξεκινά μία διαδικασία συζητήσεων Ελλάδας-Τουρκίας, όπου περισσότερες πληροφορίες μαθαίνουμε από τους Ευρωπαίους και την Τουρκία παρά από την Ελληνική Κυβέρνηση. Έπρεπε προ πολλού να είχε συγκροτηθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και να υπήρχε τακτική και ουσιαστική ενημέρωση όλων των πολιτικών αρχηγών.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα