14/03/2023

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η και προχωρά με το νερό»

Με επίσκεψή του στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) κατέδειξε την σφοδρή αντίθεσή του απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και του νερού, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης.

Αρχικά, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συναντήθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου  τους, κ. Νίκο Δημητρίου. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Ευθ. Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., κ. Σωτ. Κουτσοβέλης, ο Διευθυντής της Δημοτικής επιχειρήσης, Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο Τεχνικός Διευθυντής, Διον. Παναγιωτακόπουλος και ο πρώην Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Απ. Καραναστάσης.

Από τις συζητήσεις καταδείχθηκε ο έντονος προβληματισμός που κυριαρχεί απέναντι στις προωθούμενες ρυθμίσεις της Κυβέρνησης, που θέλουν τον τομέα υπηρεσιών ύδατος κι επομένως και τις Δ.Ε.Υ.Α. να υπάγονται στην Ρ.Α.Ε., η οποία μετονομάζεται σε Ρ.Α.Α.Ε.Υ.. Κατά την εκτίμησή όλων, η σχεδιαζόμενη αυτή ρύθμιση συνιστά μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον τομέα παροχής υπηρεσιών ύδατος και κατά συνέπεια για τις Δ.Ε.Υ.Α., καθώς προκαλείται μεγάλη ανησυχία ότι, με τη συγκρότηση της Ρ.Α.Α.Ε.Υ., θα λάβουν χώρα παρεμβάσεις στον τομέα υπηρεσιών ύδατος προς την κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης των Δ.Ε.Υ.Α., η οποία και αντίκειται των πρόσφατων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της δημόσιας διαχείρισης του νερού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε τα εξής:

            «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει να μεθοδεύει την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών, ακόμη και τώρα που εκπνέει η θητεία της. Δεν διδάχθηκε τίποτα από τις καταστροφικές συνέπειες που επέφερε στο εισόδημα των πολιτών η, εν μέσω περιόδου κρίσης, ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η. και προχωρά τώρα, στο άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση και του νερού. Μάλιστα, το πράττει περιφρονώντας τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπέρ της δημόσιας διαχείρισης του νερού, αφού αντί της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, έχει επιλέξει να στρώνει το δρόμο για την επέλαση των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η ολιγοήμερη αναβολή της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου είναι μόνο μία μικρή νίκη εκείνων που διατράνωσαν τη δριμεία αντίδρασή τους, απέναντι σε ένα νομοσχέδιο το οποίο προάγει την άκρατη εμπορευματοποίηση ενός στρατηγικής σημασίας κοινωνικού και δημοσίου πόρου, όπως είναι το νερό. Η Κυβέρνηση οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να διδαχθεί από τα προηγούμενα λάθη της, να ακούσει την Αυτοδιοίκηση και όλους τους συναρμόδιους φορείς και να αποσύρει τις κοινωνικά επιζήμιες διατάξεις.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Μία από τις τελευταίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Νερό και απορρίμματα το νέο λάφυρο των ιδιωτών με σφραγίδα Ν.Δ.»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο, μεταξύ άλλων, προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης των απορριμμάτων, τοποθετήθηκε από το βήμα της Βουλής ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα