18/01/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης δήλωσε πως απαιτούνται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ αναφέρθηκε στην κοινή δήλωση στην οποία προέβησαν οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η γενική φιλοσοφία της Κυβέρνησης συνοψίζεται στο πως θα ενισχύσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Και η νέα διάταξη για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές είναι ενδεικτική.

Την περίοδο των μνημονίων υπήρξε έντονη πίεση από πλευράς των δανειστών ώστε να οδηγηθούμε σε πλήρη απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Σήμερα βιώνουμε μνημονιακές καταστάσεις, χωρίς να έχουμε μνημόνιο.

Το πρώτιστο πρόβλημα σήμερα είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και γι’ αυτό, πρέπει να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσω και της ρύθμισης των οφειλών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με κουρέμα και του βασικού κεφαλαίου.

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε “κουρέψει” χρέη προς το Δημόσιο σε δύο περιπτώσεις. Προς τους ανασφάλιστους, οι οποίοι μεταξύ 2012-15 είχαν προστρέξει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να κάνουν κάποια επέμβαση και δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν, αλλά και στην περίπτωση του επανυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω του οποίου “κουρεύτηκαν” οι ασφαλιστικές εισφορές και ανάσανε μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στη “Φθιωτική”: “Η Φθιώτιδα θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση πλειοψηφίας με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας”

Συνέντευξη παρέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης στην εφημερίδα ΦΘΙΩΤΙΚΗ. Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.  1. Μπαίνουμε...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν η χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, να γίνει “μπανανία” επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις – Σήμερα κατατίθενται ονόματα με αποδείξεις της ΑΑΔΕ”

Σε ενημερωτική εκπομπή του Naftemporiki TV είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα