18/01/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης δήλωσε πως απαιτούνται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ αναφέρθηκε στην κοινή δήλωση στην οποία προέβησαν οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η γενική φιλοσοφία της Κυβέρνησης συνοψίζεται στο πως θα ενισχύσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εις βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Και η νέα διάταξη για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές είναι ενδεικτική.

Την περίοδο των μνημονίων υπήρξε έντονη πίεση από πλευράς των δανειστών ώστε να οδηγηθούμε σε πλήρη απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Σήμερα βιώνουμε μνημονιακές καταστάσεις, χωρίς να έχουμε μνημόνιο.

Το πρώτιστο πρόβλημα σήμερα είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και γι’ αυτό, πρέπει να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσω και της ρύθμισης των οφειλών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με κουρέμα και του βασικού κεφαλαίου.

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε “κουρέψει” χρέη προς το Δημόσιο σε δύο περιπτώσεις. Προς τους ανασφάλιστους, οι οποίοι μεταξύ 2012-15 είχαν προστρέξει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο για να κάνουν κάποια επέμβαση και δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν, αλλά και στην περίπτωση του επανυπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω του οποίου “κουρεύτηκαν” οι ασφαλιστικές εισφορές και ανάσανε μεγάλο μέρος του εμπορικού κόσμου.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στη μάχη της 25ης Ιουνίου πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Μαίου 2023 και στην επόμενη ημέρα του κόμματος εν όψει της δεύτερης εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα