18/03/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια – Μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα – Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ”

Την επικαιρότητα σχολίασε στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βίντεο και σημεία των τοποθετήσεων του.

18 χώρες μείωσαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, κάτι το οποίο έχει ζητήσει από το Σεπτέμβρη ο Αλέξης Τσίπρας. Φτάσαμε Μάρτη του 2022 και κάτι το οποίο έχει πράξει η πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε., η Κυβέρνηση της ΝΔ, το αρνείται επίμονα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χρηματοδοτεί την αισχροκέρδεια των παραγωγών ενέργειας και των εταιρειών. Άρα για ποια ενίσχυση μιλάμε όταν έρχεται σε κάποιον ο τριπλάσιος λογαριασμός στο ρεύμα;

“Με μνημόνια ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έδινε 700 και 800 εκατ. ευρώ τα Χριστούγεννα για να στηρίξει την αγοραστική δύναμη και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.Γιατί άραγε με αυτή την κρίση η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε κάτι αντίστοιχο;”

Που βρέθηκαν 7 δισ. € και δόθηκαν ως απευθείας αναθέσεις και σε κλειστούς διαγωνισμούς; Για φίλους, κολλητούς, μπατζανάκηδες, συνεργάτες και συνεταίρους υπάρχουν λεφτά. Για τη στήριξη της κοινωνίας όχι!

Που βρέθηκαν τα χρήματα κ παίρνει ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Η., golden boy της ΝΔ 360.000€; Που βρέθηκαν τα χρήματα κ ο Πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ δίνει bonus 60.000 € στον εαυτό του, τη στιγμή που ο κόσμος παθαίνει εγκεφαλικό όταν βλέπει το λογαριασμό της Δ.Ε.Η.;

Που βρέθηκαν τα χρήματα κ νομοθέτησε πριν από 15 μέρες η ΝΔ για τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΦΚΑ αποδοχές 8.000€ μηνιαίως και για τα περιφερειακά στελέχη 4.500€; Εκεί υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Για τους δικούς μας ανθρώπους έχουμε λεφτόδεντρα, για να μειώσουμε το φόρο στο ψωμί που είναι 150 εκατ. € δεν υπάρχουν. Για την AEGEAN βρέθηκαν 150 εκατ.€. Για το ψωμί δεν έχουμε, για την AEGEAN όμως έχουμε.

Εσάς σας λένε οι ψηφοφόροι σας, τι καλά που τα έχετε κάνει και δεν έχουμε να πληρώσουμε τη Δ.Ε.Η.; Σας λένε μπράβο, ευχαριστούμε που διπλασιάστηκε η τιμή της Δ.Ε.Η.; Σας χειροκροτούν και σας λένε επιτέλους έφτασε 2,5€ η βενζίνη και νιώθουμε ωραία, να είναι καλά ο Μητσοτάκης;

Στη ΝΔ ας σταματήσουν να ασχολούνται με τα γκάλοπ, τον εκλογικό νόμο και την εκλογολογία κι ας ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Ας αφήσουν τις ανοησίες περί του να πηγαίνει ο κόσμος με μικρό καλάθι στο σούπερ μάρκετ, ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητο κι όλα αυτά τα φαιδρά κ ας εφαρμόσουν τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει από τον Σεπτέμβρη κ υλοποιούνται σε δεκάδες χώρες της Ε.Ε. Πλαφόν στην ηλεκτρική ενέργεια. Μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα