07/06/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής της ακρίβειας κάνοντας αντιπολίτευση στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Το 2019, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πέτυχαν την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Μόλις ανέλαβε την Κυβέρνηση η Ν.Δ., διά του Αναπλ. ΥΠΕΞ κ. Βαρβιτσιώτη, δήλωσε ότι “η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία δεν είναι μέρος της στρατηγικής της Κυβέρνησης”. Έτσι, αποθρασύνθηκε η Τουρκία και φθάσαμε στις σημερινές προκλήσεις, οι οποίες είναι άνευ προηγουμένου.

Σε κάθε τοποθέτησή μας για τα ελληνοτουρκικά, τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταδικάζουμε ευθέως τις επιθετικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν και των υπολοίπων Τούρκων αξιωματούχων. Αντιθέτως, όταν η Ν.Δ. βρισκόταν στην αντιπολίτευση, τα στελέχη της “πίστευαν τον Ερντογάν και όχι τον Τσίπρα” και υποστήριζαν ότι “η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία στο Αιγαίο”.

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έτρεξε ένα πρόγραμμα με 4.000 δασεργάτες, οι οποίοι απασχολούνταν στα δασαρχεία και συνέβαλαν στην πρόληψη των πυρκαγιών. Για ποιο λόγο η Ν.Δ. κατάργησε το εν λόγω πρόγραμμα; Με ποιο άλλο σχεδιασμό το αντικατέστησε; Αυτή είναι η οργάνωση του λεγόμενου “επιτελικού κράτους”;

Πέρυσι κάηκε η μισή Εύβοια και μέχρι σήμερα “δεν έχει πέσει ούτε 1 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την Ελληνική Πολιτεία”, όπως δηλώνει ο υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. Δήμαρχος Ιστιαίας κ. Κοτζιάς. Πολλή επικοινωνία και εντυπωσιακές παρουσιάσεις σχεδίων με διορισμό του κ. Μπένου στη θέση του επικεφαλής, αλλά ένα χρόνο μετά δεν έχει γίνει τίποτα στην Εύβοια.

Ο πληθωρισμός στη χώρα μας είναι πολύ υψηλότερος σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Το κόστος της βιομηχανικής παραγωγής αυξήθηκε κατά 48,8% μόνο τον Απρίλιο και τις συνέπειες θα τις βιώσουμε, δυστυχώς, τους επόμενους μήνες.

Για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση, την οποία προβλέπουν όλες οι έγκυρες επιστημονικές μελέτες, η Κυβέρνηση δεν έχει εκπονήσει το παραμικρό σχέδιο. Το αντίθετο βλέπουμε: Αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, κτηνοτρόφοι να πωλούν τα κοπάδια τους και η Κυβέρνηση να παραμένει απλός θεατής κάνοντας αντιπολίτευση στο… ΣΥ.ΡΙΖ.Α…!

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα