12/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση πορεύεται μόνη της μη ακούγοντας τους επιστήμονες αλλά ούτε και τους πολιτικούς αντιπάλους της”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του North 98.0 παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Ποια είναι η διαφορά στη λειτουργία των σχολείων σήμερα εν σχέσει με τα προηγούμενα χρόνια, όταν δεν υπήρχε πανδημία; Το ότι ανοίγουν τα παράθυρα ή έχουν το παγουρίνο της κας Κεραμέως; Κανένα άλλο μέτρο δεν έχει ληφθεί.”
“Όλοι οι επιδημιολόγοι και ο Π.Ο.Υ., αλλά και εμείς ως Αντιπολίτευση φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή για την ανάγκη διενέργειας μεγάλου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν ακούει. Η Κύπρος του 1 εκ. κατοίκων κάνει περισσότερα τεστ από την Ελλάδα των 11 εκ..”
“Η Κυβέρνηση πορεύεται μόνη της μη ακούγοντας τους επιστήμονες αλλά ούτε και τους πολιτικούς αντιπάλους της. Πορεύεται έχοντας στο πλευρό της μόνο τα περισσότερα από τα ΜΜΕ, για τα οποία φαίνεται ότι υπάρχουν “λεφτόδεντρα”.”
“Δεν εστάλη καν ένα έγγραφο, που να καλεί τους κατά τόπους φορείς να διερευνήσουν αν υπάρχει δυνατότητα να “σπάσουν” αίθουσες όπου υπάρχουν 25, 27 ή 30 μαθητές και να χρησιμοποιηθούν αίθουσες δήμων ή άλλες. Δεν έγινε καν προσπάθεια και η Κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά, παρά το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της ΕΕ.”
“Να επανέλθω σε μία πρόταση που δεν την είχε κάνει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά είχε γίνει από τον Απρίλιο του 2020 από τον Καθηγητή και πρώην Υπουργό, κ. Μόσιαλο. Γνωρίζουμε και τη θέση που ανέλαβε ο κ. Μόσιαλος με πρωτοβουλία της σημερινής Κυβέρνησης αλλά και το επιστημονικό του επίπεδο. Αυτό που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν απλώς ότι δεν μπορούμε να δεχόμαστε τη στάση της Γερμανίας, επειδή είναι ισχυρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στερεί εμβόλια και να διαπραγματεύεται μόνη της για τους πολίτες της χώρας της”
“Ο κόσμος αγανακτεί με όσα ακούει για δισεκατομμύρια, που έρχονται, αλλά εν τέλει βλέπει ότι η τσέπη του παραμένει άδεια. Βλέπει τους λογαριασμούς να αυξάνονται και να τρέχουν. Βλέπει μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ανάγκη τραπεζικού δανεισμού, να έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και τα μικρά εμπορικά καταστήματα να μένουν εκτός των μέτρων στήριξης και να μην μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από μία τράπεζα. Παρ’ όλα αυτά, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης πανηγυρίζουν…”
“Η χώρα πρέπει να έχει σταθερή εξωτερική πολιτική, η οποία δε βασίζεται στο δόγμα του κατευνασμού. Δεν είναι δυνατόν το Oruc Reis επί 10 μήνες να κόβει βόλτες και να κάνει κρουαζιέρα στα ελληνικά ύδατα και ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τα μπάνια του στα Χανιά και να… χαιρετά το Oruc Reis από την παραλία!”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα