12/01/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση πορεύεται μόνη της μη ακούγοντας τους επιστήμονες αλλά ούτε και τους πολιτικούς αντιπάλους της”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του North 98.0 παραχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

“Ποια είναι η διαφορά στη λειτουργία των σχολείων σήμερα εν σχέσει με τα προηγούμενα χρόνια, όταν δεν υπήρχε πανδημία; Το ότι ανοίγουν τα παράθυρα ή έχουν το παγουρίνο της κας Κεραμέως; Κανένα άλλο μέτρο δεν έχει ληφθεί.”
“Όλοι οι επιδημιολόγοι και ο Π.Ο.Υ., αλλά και εμείς ως Αντιπολίτευση φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή για την ανάγκη διενέργειας μεγάλου αριθμού διαγνωστικών ελέγχων. Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν ακούει. Η Κύπρος του 1 εκ. κατοίκων κάνει περισσότερα τεστ από την Ελλάδα των 11 εκ..”
“Η Κυβέρνηση πορεύεται μόνη της μη ακούγοντας τους επιστήμονες αλλά ούτε και τους πολιτικούς αντιπάλους της. Πορεύεται έχοντας στο πλευρό της μόνο τα περισσότερα από τα ΜΜΕ, για τα οποία φαίνεται ότι υπάρχουν “λεφτόδεντρα”.”
“Δεν εστάλη καν ένα έγγραφο, που να καλεί τους κατά τόπους φορείς να διερευνήσουν αν υπάρχει δυνατότητα να “σπάσουν” αίθουσες όπου υπάρχουν 25, 27 ή 30 μαθητές και να χρησιμοποιηθούν αίθουσες δήμων ή άλλες. Δεν έγινε καν προσπάθεια και η Κυβέρνηση σήκωσε τα χέρια ψηλά, παρά το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της ΕΕ.”
“Να επανέλθω σε μία πρόταση που δεν την είχε κάνει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά είχε γίνει από τον Απρίλιο του 2020 από τον Καθηγητή και πρώην Υπουργό, κ. Μόσιαλο. Γνωρίζουμε και τη θέση που ανέλαβε ο κ. Μόσιαλος με πρωτοβουλία της σημερινής Κυβέρνησης αλλά και το επιστημονικό του επίπεδο. Αυτό που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν απλώς ότι δεν μπορούμε να δεχόμαστε τη στάση της Γερμανίας, επειδή είναι ισχυρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να στερεί εμβόλια και να διαπραγματεύεται μόνη της για τους πολίτες της χώρας της”
“Ο κόσμος αγανακτεί με όσα ακούει για δισεκατομμύρια, που έρχονται, αλλά εν τέλει βλέπει ότι η τσέπη του παραμένει άδεια. Βλέπει τους λογαριασμούς να αυξάνονται και να τρέχουν. Βλέπει μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ανάγκη τραπεζικού δανεισμού, να έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και τα μικρά εμπορικά καταστήματα να μένουν εκτός των μέτρων στήριξης και να μην μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από μία τράπεζα. Παρ’ όλα αυτά, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης πανηγυρίζουν…”
“Η χώρα πρέπει να έχει σταθερή εξωτερική πολιτική, η οποία δε βασίζεται στο δόγμα του κατευνασμού. Δεν είναι δυνατόν το Oruc Reis επί 10 μήνες να κόβει βόλτες και να κάνει κρουαζιέρα στα ελληνικά ύδατα και ο κ. Μητσοτάκης να κάνει τα μπάνια του στα Χανιά και να… χαιρετά το Oruc Reis από την παραλία!”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν,...

Διαβάστε Περισσότερα