27/01/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Η ΛΑΡΚΟ όμηρος της αναλγησίας, της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα της ΛΑΡΚΟ και την κατάσταση που επικράτησε τις μέρες της κακοκαιρίας στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή και πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο των Εργαζομένων.

Εξαιτίας των πρόσφατων καιρικών φαινομένων εργαζόμενοι της εταιρείας παρέμειναν για πάνω από εικοσιτέσσερις (24) ώρες εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο χωρίς έστω τη στοιχειώδη υποστήριξη και αρωγή από πλευράς της Πολιτείας, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα ολόκληρος οικισμός, αυτός του Αγίου Ιωάννη, βρίσκονταν χωρίς ηλεκτροδότηση με δεκάδες σπίτια και εκατοντάδες κατοίκους να παραμένουν αβοήθητοι μέσα σε συνθήκες ακραίου παγετού. Παράλληλα, από πλευράς των εργαζομένων επισημαίνεται για πολλοστή φορά, ο εμπαιγμός που υφίστανται από τη διαχειριστική αρχή σε ότι αφορά το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής της μισθοδοσίας τους, ιδίως και μετά την κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων από τη Ν.Δ., γεγονός το οποίο τους έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης τους, γίνεται αναφορά στις εξοργιστικές απαντήσεις της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους, σε σχέση με το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων τους, στις οποίες ανάμεσα σε άλλα σημειώνεται ότι αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό «επειδή ακόμη δεν έχει ψηφιστεί στη Βουλή η παράταση της ειδικής διαχείρισης…», παραπέμποντας το θέμα στους έχοντες την ευθύνη της νομοθέτησης.

Σε δήλωσή του για τα παραπάνω ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημειώνει:

«Εδώ και δύο χρόνια η ΛΑΡΚΟ είναι όμηρος της αναλγησίας, της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και των Υπουργών του. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας στις αρχές του 2020, που ήταν επί της ουσίας η ταφόπλακα της εταιρείας, η ΛΑΡΚΟ παραμένει διασωληνωμένη, σε ημιθανή κατάσταση και οι χιλιάδες εργαζόμενοι όμηροι των διαθέσεων των Κυβερνώντων, οι οποίοι δεν έχουν αναφέρει τίποτε ουσιαστικό για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, που υπόσχονταν προεκλογικά και συνεχίζουν να κρύβονται προκλητικά.

Εργαζόμενοι, οι οποίοι κρατούν σήμερα, επί της ουσίας μόνοι τους, το εργοστάσιο όρθιο και που πρόσφατα με ηρωικές προσπάθειες και αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια αντιμετώπισαν χωρίς τη στήριξη κανενός τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτοί οι εργαζόμενοι, σήμερα, αναμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των συζητήσεων και των διαβουλεύσεων με τους ενδιαφερόμενους καθώς και ενημέρωση για τις βέλτιστες εναλλακτικές λύσεις που θα τους προσφερθούν, ζητώντας παράλληλα τα στοιχειώδη. Δηλαδή, την καταβολή των δεδουλευμένων τους προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέρχονται στις βασικές οικογενειακές υποχρεώσεις τους και την αποκατάσταση των πρόσφατων ζημιών ώστε να ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους αξιοπρεπώς. Η κατάσταση στην άλλοτε κραταιά βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πρέπει να αναλάβουν έστω και τώρα τις ευθύνες τους.»

Δείτε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτη και εδώ το δελτίο τύπου του Σωματείου των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα