10/11/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η μεσαία τάξη το Φλεβάρη δε θα έχει καμία σχέση με τη μεσαία τάξη που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 σχολίασε την επικαιρότητα (09/11) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Η αγορά στη Φθιώτιδα, όπου έχω καθαρή εικόνα, είναι παγωμένη. Και δεν είναι μόνο το ζήτημα της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων, αλλά το γεγονός ότι πιέζονται οι επιχειρήσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις και από την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, στους ιδιωτικούς παρόχους και στο πετρέλαιο.

Δεν ξέρω αν ο κ. Πρωθυπουργός, ανέφερε όπως μνημονεύσατε τη λέξη “ανάπτυξη”, πάντως οι Υπουργοί Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας και Σκυλακάκης, δεν αναφέρονται σε “ανάπτυξη”. Αναφέρονται σε “ανάκαμψη”. Καθώς είχαμε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη την περσινή χρονιά, η οποία και δεν καλύπτεται κατά τη διάρκεια της φετινής. Τα νούμερα που αναφέρουν τα Κυβερνητικά στελέχη δεν αποτυπώνονται στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Καθημερινότητα η οποία γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Η μεσαία τάξη το Φλεβάρη δε θα έχει καμία σχέση με τη μεσαία τάξη που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό σε συνέντευξη του να είναι πολύ ήρεμος και να καθησυχάζει τον κόσμο για το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης. Και πραγματικά αναρωτιέμαι, έχει αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης εικόνα της αγοράς και του τι βιώνουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά; Ας διαβάσει ρεπορτάζ της Καθημερινής, όπου επιχειρηματίας του κλάδου της κλωστουφαντουργίας αναφέρει ότι σε ένα κιλό προϊόντος, η αύξηση του κόστους έχει φθάσει το 700% !

Το γεγονός ότι εντάσσονται στην ομάδα του Αρχηγού ενός κόμματος εξαίρετοι επιστήμονες από όλους τους κλάδους, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό, θεωρώ ότι είναι μία θετική εξέλιξη, για το πολιτικό μας σύστημα εν γένει και όχι μόνον για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.. Είναι μία σωστή κίνηση του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., του Αλέξη Τσίπρα, να διευρύνει το πεδίο των συνεργατών του και να το εμπλουτίσει με ανθρώπους κορυφαίους στο χώρο τους.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Χάνονται άνθρωποι καθημερινά και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στην Κυβέρνηση !”

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε την επικαιρότητα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΛΑΜΙΑ FΜ-1 96.2. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Την...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για ποια κυβερνητική “αξιοπιστία” μιλάμε;”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα "Κανάλι ΕΝΑ 90.4" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο με τις τοποθετήσεις του.  Συνιστά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Για το επικουρικό προσωπικό που στηρίζει το Ε.Σ.Υ. η Κυβέρνηση δε λαμβάνει καν την απόφαση μονιμοποίησης αυτών”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας (16/11) με την Όλγα Λαθύρη σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του.  Κάποια...

Διαβάστε Περισσότερα