29/07/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Η ΝΔ, τη στιγμή που το νικέλιο καταγράφει ιστορικά υψηλές τιμές, αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απαξιώνει το εργοστάσιο, απολύει τους εργαζομένους και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο.

Όσο η ΛΑΡΚΟ βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία και δούλευαν και τα 5 καμίνια, η επάρκεια του γαιάνθρακα ήταν για 15 ημέρες. Από τις αρχές του 2022, λειτουργεί μόνο 1 καμίνι, αλλά το απόθεμα γαιάνθρακα είναι για 6 μήνες! Ενώ υπολειτουργεί το εργοστάσιο ο Ειδικός Διαχειριστής παραγγέλνει υπέρογκες ποσότητες. Πλέον μεγάλες ποσότητες μεταφέρονται στο λιμάνι στη Λάρυμνα και ουδείς γνωρίζει που πωλούνται.

Για ποιο λόγο άλλαξε ο προμηθευτής μετά από χρόνια συνεργασίας και μάλιστα, χωρίς την αναγκαία τεχνική τεκμηρίωση από τους μηχανικούς της εταιρείας; Το γαιάνθρακα, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η ΛΑΡΚΟ τον αγόραζε 56 ευρώ/τόνο, ενώ σήμερα τον αγοράζει 323 ευρώ/τόνο. Ο Διαχειριστής αγοράζει τεράστιες ποσότητες χωρίς λόγο, με περίεργες διαδικασίες, τις πωλεί πλέον με άγνωστο τίμημα και σήμερα του παραχωρείται και ασυλία μέσω τροπολογίας, που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή!

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει ο ίδιος για το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις, μιας και φρόντισε, μόλις ανέλαβε την Κυβέρνηση, να αποκτήσει όλες τις αρμοδιότητες εποπτείας της ΕΥΠ. Είναι ζήτημα διαφάνειας και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γ. Σαρακιώτης στον Λαμιακό Τύπο για τα αποτελέσματα της απογραφής στη Φθιώτιδα

Τα αποτελέσματα της έκθεσης της απογραφής που δημοσιεύθηκαν προσφάτως επιβεβαιώνουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που εμπεδώθηκε στον τόπο μας. Ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός σε συνδυασμό με την υποχωρητικότητα μέρους του πολιτικού προσωπικού οδήγησαν τη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης: “Η επόμενη μέρα θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ενισχυμένο έχοντας την συντριπτική πλειοψηφία των εδρών”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος, Γιάννης Σαρακιώτης μίλησε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Οι μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις...

Διαβάστε Περισσότερα