29/07/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Η ΝΔ, τη στιγμή που το νικέλιο καταγράφει ιστορικά υψηλές τιμές, αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απαξιώνει το εργοστάσιο, απολύει τους εργαζομένους και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο.

Όσο η ΛΑΡΚΟ βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία και δούλευαν και τα 5 καμίνια, η επάρκεια του γαιάνθρακα ήταν για 15 ημέρες. Από τις αρχές του 2022, λειτουργεί μόνο 1 καμίνι, αλλά το απόθεμα γαιάνθρακα είναι για 6 μήνες! Ενώ υπολειτουργεί το εργοστάσιο ο Ειδικός Διαχειριστής παραγγέλνει υπέρογκες ποσότητες. Πλέον μεγάλες ποσότητες μεταφέρονται στο λιμάνι στη Λάρυμνα και ουδείς γνωρίζει που πωλούνται.

Για ποιο λόγο άλλαξε ο προμηθευτής μετά από χρόνια συνεργασίας και μάλιστα, χωρίς την αναγκαία τεχνική τεκμηρίωση από τους μηχανικούς της εταιρείας; Το γαιάνθρακα, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η ΛΑΡΚΟ τον αγόραζε 56 ευρώ/τόνο, ενώ σήμερα τον αγοράζει 323 ευρώ/τόνο. Ο Διαχειριστής αγοράζει τεράστιες ποσότητες χωρίς λόγο, με περίεργες διαδικασίες, τις πωλεί πλέον με άγνωστο τίμημα και σήμερα του παραχωρείται και ασυλία μέσω τροπολογίας, που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή!

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει ο ίδιος για το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις, μιας και φρόντισε, μόλις ανέλαβε την Κυβέρνηση, να αποκτήσει όλες τις αρμοδιότητες εποπτείας της ΕΥΠ. Είναι ζήτημα διαφάνειας και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στο «Παρασκήνιο»: Στόχος μας η καθαρή νίκη

«Με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη της απλής αναλογικής, θα ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης που πρώτιστο στόχο θα έχει την προστασία της πρώτης κατοικίας», επισημαίνει στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» και σε συνέντευξή του (28/02) στον Γιάννη...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην POLITIC: «Το κόμμα των πάτσηδων δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία για ανάσχεση πλειστηριασμών»

Το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών, η ποιότητα της ζωής και το αίσθημα της προοπτικής είναι, κατά τον Γιάννη Σαρακιώτη, οι σημαντικότεροι παράγοντες που θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε συνέντευξή του στην politic.gr ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ο “κεντρώος” κ. Μητσοτάκης, αφού υιοθέτησε τα παιδιά του Καρατζαφέρη, πλέον υιοθετεί και τον ίδιο»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως ανέφερε αρχικά, σχετικά με την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού κ....

Διαβάστε Περισσότερα