29/07/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απολύει τους εργαζομένους, παρέχει ασυλία στον Διαχειριστή και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο”

Την επικαιρότητα σχολίασε (28/07) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM” και τη δημοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Η ΝΔ, τη στιγμή που το νικέλιο καταγράφει ιστορικά υψηλές τιμές, αντί να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ απαξιώνει το εργοστάσιο, απολύει τους εργαζομένους και επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο.

Όσο η ΛΑΡΚΟ βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία και δούλευαν και τα 5 καμίνια, η επάρκεια του γαιάνθρακα ήταν για 15 ημέρες. Από τις αρχές του 2022, λειτουργεί μόνο 1 καμίνι, αλλά το απόθεμα γαιάνθρακα είναι για 6 μήνες! Ενώ υπολειτουργεί το εργοστάσιο ο Ειδικός Διαχειριστής παραγγέλνει υπέρογκες ποσότητες. Πλέον μεγάλες ποσότητες μεταφέρονται στο λιμάνι στη Λάρυμνα και ουδείς γνωρίζει που πωλούνται.

Για ποιο λόγο άλλαξε ο προμηθευτής μετά από χρόνια συνεργασίας και μάλιστα, χωρίς την αναγκαία τεχνική τεκμηρίωση από τους μηχανικούς της εταιρείας; Το γαιάνθρακα, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η ΛΑΡΚΟ τον αγόραζε 56 ευρώ/τόνο, ενώ σήμερα τον αγοράζει 323 ευρώ/τόνο. Ο Διαχειριστής αγοράζει τεράστιες ποσότητες χωρίς λόγο, με περίεργες διαδικασίες, τις πωλεί πλέον με άγνωστο τίμημα και σήμερα του παραχωρείται και ασυλία μέσω τροπολογίας, που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή!

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει ο ίδιος για το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις, μιας και φρόντισε, μόλις ανέλαβε την Κυβέρνηση, να αποκτήσει όλες τις αρμοδιότητες εποπτείας της ΕΥΠ. Είναι ζήτημα διαφάνειας και οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Τα στελέχη της Ν.Δ. είναι κολλημένα με την καρέκλα – Ζητείται λίγη αξιοπρέπεια”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Καναλιού ΕΝΑ του 90.4 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Το Predator αγοράστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού για να παρακολουθούνται οι αντίπαλοι και φίλοι του κ. Μητσοτάκη”

Την επικαιρότητα σχολίασε (14/11) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτικής Συμμαχίας, Γιάννης Σαρακιώτης στο δελτίο Kontra News 9:30 με τον Γιώργο Μελιγγώνη. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Κανάλι της Βουλής: «Η Δημοκρατία μας νοσεί και ο ιός έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης»

«Η Δημοκρατία μας νοσεί. Νοσεί βαριά. Και η αιτία δεν είναι ο κορονοϊός. Ο ιός έχει ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό είναι το δεδομένο, αυτό είναι το μόνο βέβαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα