23/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. βγάζει στο σφυρί τις κατοικίες και τις περιουσίες των συμπολιτών μας»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος (23/10), με τη Μαρία Τσατζαλή, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας, Γιάννης Σαρακιώτης, για το θέμα της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρ. Σταϊκούρα. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Οι δημοσιογράφοι επί 4,5 χρόνια έψαχναν και δεν έβρισκαν έστω έναν πλειστηριασμό α’ κατοικίας. Βεβαίως και έγιναν 25.000 πλειστηριασμοί μεταξύ 2015-19, όπως και τους τελευταίους 15 μήνες επί κυβερνήσεως Ν.Δ. έχουν γίνει 20.000, αλλά πλειστηριασμός είναι και η βίλα του μεγαλοοφειλέτη στη Μύκονο ή περιουσιακά στοιχεία στρατηγικών κακοπληρωτών.”

“Στελέχη της Ν.Δ. κατηγορούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι “δεν προστάτευε την α’ κατοικία” και άλλα στελέχη της Ν.Δ. ότι “ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύτηκε στους δανειστές να καταργήσει το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας”. Δε γίνεται να ισχύουν και τα δύο: και να μην υπήρχε πλαίσιο και να είχαμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε το πλαίσιο. Για την ακρίβεια, δεν ισχύει κανένα από τα δύο και ας δουν τις αναφορές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. προς τους Θεσμούς, τα οποία αναφέρουν: “Δεσμευόμαστε για τη λήξη της διαδικασίας προστασίας της α’ κατοικίας“. Αυτά λέει η Ελληνική Κυβέρνηση προς τους Θεσμούς.”

“Η πανδημία καλπάζει και το Oruc Reis φθάνει εντός ολίγου στις Σπέτσες (!), ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αναμένουν τη στήριξη της Κυβέρνησης. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η Κυβέρνηση φέρνει ένα νόμο επίσπευσης των πτωχεύσεων. Μήπως θα έπρεπε να τους χειροκροτήσουμε που “βγάζουν στο σφυρί” τις κατοικίες και τις περιουσίες των συμπολιτών μας;”

“Έως τώρα η πτώχευση ίσχυε για τις επιχειρήσεις. Πλέον θα πτωχεύει ο αγρότης, ο δημόσιος υπάλληλος, ο άνεργος, ο ιδιωτικός υπάλληλος ή και ο συνταξιούχος. Και μάλιστα, όχι με δικαστική απόφαση, αλλά με απόφαση του πιστωτή, δηλαδή της τράπεζας.”

“Με άρθρο του κ. Γεωργιάδη στο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξάνουν μονομερώς το τίμημα για τα συμβόλαια υγείας ενώ, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής από τον ασφαλισμένο, το συμβόλαιο θα λύνεται και ο πολίτης θα χάνει ό,τι πλήρωνε τα προηγούμενα χρόνια. Μετά το δώρο στις τράπεζες, η Κυβέρνηση δίνει ένα ακόμη δώρο, αυτή τη φορά προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.”

Αν το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον πτωχευτικό κώδικα ψηφιστεί, η καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας θα γίνει “μαύρη”, όχι απλά δύσκολη.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην Κόντρα: «Η ελληνική κοινωνία βιώνει την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής της Κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας»

Αυξήσεις πάλι στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επιστροφές επιδοτήσεων ρεύματος που ζητάει η Κυβέρνηση από μικρομεσαίες επιχειρήσεις… Πόσο αντέχει πλέον ο πολίτης και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας; Έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Ο κ. Χατζηδάκης υπερφορολογεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα του ATTICA TV σχολίασε την επικαιρότητα ο Συντονιστής Τομεαρχών και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Η πολυεθνική Sonoco διαθέτει 73...

Διαβάστε Περισσότερα