23/10/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. βγάζει στο σφυρί τις κατοικίες και τις περιουσίες των συμπολιτών μας»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος (23/10), με τη Μαρία Τσατζαλή, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας, Γιάννης Σαρακιώτης, για το θέμα της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Χρ. Σταϊκούρα. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Οι δημοσιογράφοι επί 4,5 χρόνια έψαχναν και δεν έβρισκαν έστω έναν πλειστηριασμό α’ κατοικίας. Βεβαίως και έγιναν 25.000 πλειστηριασμοί μεταξύ 2015-19, όπως και τους τελευταίους 15 μήνες επί κυβερνήσεως Ν.Δ. έχουν γίνει 20.000, αλλά πλειστηριασμός είναι και η βίλα του μεγαλοοφειλέτη στη Μύκονο ή περιουσιακά στοιχεία στρατηγικών κακοπληρωτών.”

“Στελέχη της Ν.Δ. κατηγορούν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι “δεν προστάτευε την α’ κατοικία” και άλλα στελέχη της Ν.Δ. ότι “ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεσμεύτηκε στους δανειστές να καταργήσει το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας”. Δε γίνεται να ισχύουν και τα δύο: και να μην υπήρχε πλαίσιο και να είχαμε δεσμευτεί ότι θα καταργήσουμε το πλαίσιο. Για την ακρίβεια, δεν ισχύει κανένα από τα δύο και ας δουν τις αναφορές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. προς τους Θεσμούς, τα οποία αναφέρουν: “Δεσμευόμαστε για τη λήξη της διαδικασίας προστασίας της α’ κατοικίας“. Αυτά λέει η Ελληνική Κυβέρνηση προς τους Θεσμούς.”

“Η πανδημία καλπάζει και το Oruc Reis φθάνει εντός ολίγου στις Σπέτσες (!), ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι αναμένουν τη στήριξη της Κυβέρνησης. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, η Κυβέρνηση φέρνει ένα νόμο επίσπευσης των πτωχεύσεων. Μήπως θα έπρεπε να τους χειροκροτήσουμε που “βγάζουν στο σφυρί” τις κατοικίες και τις περιουσίες των συμπολιτών μας;”

“Έως τώρα η πτώχευση ίσχυε για τις επιχειρήσεις. Πλέον θα πτωχεύει ο αγρότης, ο δημόσιος υπάλληλος, ο άνεργος, ο ιδιωτικός υπάλληλος ή και ο συνταξιούχος. Και μάλιστα, όχι με δικαστική απόφαση, αλλά με απόφαση του πιστωτή, δηλαδή της τράπεζας.”

“Με άρθρο του κ. Γεωργιάδη στο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξάνουν μονομερώς το τίμημα για τα συμβόλαια υγείας ενώ, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής από τον ασφαλισμένο, το συμβόλαιο θα λύνεται και ο πολίτης θα χάνει ό,τι πλήρωνε τα προηγούμενα χρόνια. Μετά το δώρο στις τράπεζες, η Κυβέρνηση δίνει ένα ακόμη δώρο, αυτή τη φορά προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.”

Αν το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον πτωχευτικό κώδικα ψηφιστεί, η καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας θα γίνει “μαύρη”, όχι απλά δύσκολη.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Ακόμη και το ΔΝΤ συστήνει να ξοδέψουμε στην υγεία – Η Κυβέρνηση ωστόσο παραμένει ουραγός”

Στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" και τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (25/11) για ζητήματα της επικαιρότητας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Τραγελαφικά όσα συμβαίνουν σε Υγεία και Παιδεία»

Στην εκπομπή EPOLITICS και τη Βούλα Κεχαγιά για το TheCaller WEB TV μίλησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, ειδικότερα, όσον αφορά στο δεύτερο κύμα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Τα Χριστούγεννα του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε 1 δισ ευρώ – Η Ν.Δ. με πανδημία δίνει 54 εκατ. ευρώ”

Στο Κεντρικό Δελτίο του Kontra Channel στις 10 τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και...

Διαβάστε Περισσότερα