08/02/2022

Γ. Σαρακιώτης: «Η Ν.Δ. δεν ήθελε να δουλέψει η ΛΑΡΚΟ τα τελευταία 2 χρόνια»

Την επικαιρότητα σχολίασε (7/2) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν σημείο και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν περικόπηκε κανένα δικαίωμα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, καθώς και ούτε 1 ευρώ από τους μισθούς τους. Παράλληλα, επί Γ. Σταθάκη ρυθμίστηκε η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς, το 2006 επί Προεδρίας του πατέρα του σημερινού Υπουργού Ενέργειας κ. Σκρέκα, είχε υπερδιπλασιαστεί η τιμή του ρεύματος. Λόγω αυτής και μόνο της απόφασης για μια εταιρεία, η οποία είναι ενεργοβόρος, ξεκίνησαν να δημιουργούνται χρέη.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας υπήρξε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναστολή των όρων για τις κρατικές ενισχύσεις, δόθηκε δηλαδή η δυνατότητα στα κράτη-μέλη να ενισχύουν βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας. Στην πρότασή μας να ενταχθεί η ΛΑΡΚΟ σε ένα τέτοιο σχεδιασμό, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: “Δεν πρόκειται να δώσω ούτε 1 ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ”.

Επενδυτές είχαν χτυπήσει την πόρτα του Μαξίμου και επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά εμείς θέταμε ως κόκκινες γραμμές τη διατήρηση του παραγωγικού χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, τη διατήρηση από το Δημόσιο ενός ποσοστού της μετοχικής σύνθεσής της και τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας.

Ακούμε για “προνόμια των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ”, αλλά αν εγώ είχα παιδί, με το χέρι στην καρδιά, θα του πρότεινα να εργαστεί αλλού με τα μισά λεφτά. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και τα σπίτια, από τα οποία διώχνονται σήμερα οι εργαζόμενοι, είναι της δεκαετίας του ’70. Ας σταματήσουν πια να λοιδορούν τους εργαζομένους για να διευκολύνουν τη θέση της ΝΔ.

Η Ν.Δ. δεν ήθελε να δουλέψει η ΛΑΡΚΟ τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι μια απορία των ανθρώπων της εταιρείας, που δεν έχει λυθεί. Πώς είναι δυνατόν να έχει εκτοξευθεί η τιμή του νικελίου και αντί να δουλεύει στο “φουλ”, να παράγει και να αποπληρώνει και οφειλές της, να υπολειτουργεί και να καταδικάζεται στην απαξίωση;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα