08/02/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. μιλά για “ισχυρή ανάπτυξη” και την ίδια στιγμή ανακοινώνουν στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι εντός του μήνα χάνουν τη δουλειά και το σπίτι τους”

Την επικαιρότητα σχολίασε (02/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στη ραδιοφωνική συχνότητα “Στο Κόκκινο 105.5 FM”. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Η Κυβέρνηση ενώ μιλά για “ισχυρή ανάπτυξη” την ίδια στιγμή τρεις Υπουργοί ανακοινώνουν στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ότι εντός του μήνα χάνουν τη δουλειά και το σπίτι τους. Θα απολυθούν όλοι και θα εκδιωχθούν από τα σπίτια, τα οποία βρίσκονται στον οικισμό πλησίον του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Τώρα μπαίνει η ταφόπλακα στη ΛΑΡΚΟ, αλλά ο λάκκος άρχισε να σκάβεται από την Κυβέρνηση δύο χρόνια πριν, όταν οι Βουλευτές της Ν.Δ. και μόνο ψήφισαν την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς εκκαθάρισης. Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. για τους εργαζόμενους και συνολικά για το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας.

Επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν κόπηκε ούτε 1 ευρώ από τους μισθούς των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, παρά το γεγονός ότι η τιμή του νικελίου είχε καταγράψει ιστορικά χαμηλά και πωλείτο 8.000-10.000 ευρώ/τόνος, όταν το κόστος παραγωγής ήταν περί τα 15.000 ευρώ. Σήμερα, το γεγονός ότι η τιμή πώλησης έχει ξεπεράσει τα 20.000 ευρώ καθιστά ακόμη πιο εξωφρενική την απόφαση της Κυβέρνησης.

Η καταδίκη της ΛΑΡΚΟ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία κληροδοτήθηκε στην Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τις διοικήσεις της Ν.Δ. το 2015, καθώς και το πρόστιμο που επιβλήθηκε, δυστυχώς απαγόρευαν την ένταξη της εταιρείας σε οποιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο.

Δεν μπορούμε να συζητούμε σήμερα για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, χωρίς να διασφαλίζεται ο παραγωγικός χαρακτήρας της εταιρείας. Κανένας εκ των Υπουργών δε διασφάλισε ότι η ΛΑΡΚΟ θα συνεχίζει να παράγει και να εξάγει, με το χαρακτήρα που έχει. Η συνέχιση λειτουργίας της ως βιομηχανία παραγωγής νικελίου είναι το πλέον κρίσιμο για εθνικούς και οικονομικούς λόγους.

Ο Γιώργος Σταθάκης αφουγκράστηκε τα προβλήματα των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ και έδωσε λύσεις, όσο βρισκόταν στην Κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Συγκεκριμένα, μείωσε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, απόφαση εξαιρετικά σημαντική για μια ενεργοβόρο εταιρεία όπως η ΛΑΡΚΟ. Επί προεδρίας κ. Σκρέκα, του πατέρα του σημερινού Υπουργού, υπερδιπλασιάστηκε το κόστος ενέργειας και η εταιρεία κατέστη μη βιώσιμη.

Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση ή δράση αποφασίζουν να προβούν. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα