31/08/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. οδήγησε τη χώρα στην 1η θέση πανευρωπαϊκά σε καμένες εκτάσεις με 1.400.000 στρέμματα”

Στην ραδιοφωνική συχνότητα του Καναλιού ΕΝΑ 90.4 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν αποσπάσματα και σχετικό βίντεο. 

Η πατρίδα μας βρέθηκε 1η πανευρωπαϊκά σε καμένες εκτάσεις με 1.400.000 στρέμματα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, με την επόμενη χώρα να είναι η Ισπανία με 800.000 στρέμματα. Παρά τα αρνητικά ρεκόρ, ο κ. Μητσοτάκης δεν βρήκε ούτε μια λέξη για αυτοκριτική. Ούτε λέξη για το γεγονός ότι το αρμόδιο Υπουργείο παραμένει χωρίς οργανόγραμμα. Ούτε κουβέντα για τα 3.500 οργανικά κενά στην Πυροσβεστική.

Στον Έβρο δεν έχει ακόμη κατασβεστεί η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες και ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη. Κλιματική κρίση βιώνουν όλες οι μεσογειακές χώρες, αλλά μεταξύ των 20 κρατών της Μεσογείου, η Ελλάδα καταγράφει 48.000 καμένα στρέμματα ανά μεγάλη δασική πυρκαγιά, με 2η να είναι η… Αλγερία με 10.000 καμένα στρέμματα.

Για ποιο λόγο η ΝΔ δεν προχώρησε στην ανανέωση των συμβάσεων των 5.000 εργαζόμενων στα προγράμματα δασοπροστασίας; Ήταν άνθρωποι, που απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία και οι δασάρχες αναφέρουν ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι προσέφεραν ουσιαστικά στον τομέα της πρόληψης.

Στη Φθιώτιδα βιώνουμε έντονα τα προβλήματα της υπογεννητικότητας και της εγκατάλειψης της ελληνικής περιφέρειας. Για να αποφασίσει ένα ζευγάρι να μείνει στην Περιφέρεια, πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες εργασιακές συνθήκες. Αντί η Κυβέρνηση να μεριμνήσει προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Γεωργιάδης φέρνει ένα νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει και πάλι τον κόσμο της εργασίας.

Εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ, το κύριο πρόταγμα οφείλει να είναι η ενότητα της παράταξης, καθώς και η εκπόνηση μιας αξιόπιστης κυβερνητικής πρότασης για την επόμενη ημέρα. Ζητούμενο αποτελεί, επίσης, η συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία.

Πιστεύω ότι πρέπει να διεξαχθεί ένα debate, προκειμένου οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να καταθέσουν τις προτάσεις τους και η κοινωνία να ενημερωθεί διεξοδικά για το πώς βλέπουν την επόμενη ημέρα του κόμματος που αποτελεί τον πυλώνα του δημοκρατικού χώρου.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Κλείνει το Ειρηνοδικείο της Αταλάντης. Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Το 2023 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα