05/06/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. περνά νομοθετήματα για να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων την ώρα που κομματικά στελέχη τους αυξάνουν”

Στην εκπομπή “Kontra 24” με την Αναστασία Γιάμαλη και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (04/06) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

“Δε θα έπρεπε να είμαστε “σκληροί” κ να εγκαλούμε την Κυβέρνηση, επειδή… δολοφονούνται άνθρωποι κάθε μέρα. Αν είχαμε κάποια περίπτωση “κλεφτοκοτά”, τότε θα έπρεπε να την κατηγορήσουμε…”

“Για κάθε έγκλημα που γίνονταν στη χώρα η Ν.Δ. κατηγορούσε τον Τσίπρα και το “νόμο Παρασκευόπουλου”. Τώρα, που έχουμε δολοφονίες καθημερινά στην Αθήνα, είναι κάτι σαν “καιρικό φαινόμενο”… Μας είπε η Ν.Δ. ότι “έρχονται μαφιόζοι από τα Βαλκάνια”. Τουρίστες περιμέναμε, γκάνγκστερ μας φέρνει η Ν.Δ….”

“Επί 2 χρόνια, παρά τις αθρόες προσλήψεις που έκαναν και 1,5 χρόνο σε “lockdown” με τον κόσμο να απαγορεύεται να βγει από τα σπίτια του, πώς τα κατάφεραν να χειροτερεύσει η κατάσταση στην Αθήνα;”

“Τί ζωή θα έχει ένας νέος άνθρωπος όταν, με τις ρυθμίσεις της Ν.Δ., θα επιτρέπεται το “σπαστό ωράριο” και στη μερική απασχόληση; Όταν, π.χ., μένει στου Ζωγράφου και θα πρέπει να πηγαίνει στο Μαρούσι για 3 ώρες, έπειτα να επιστρέφει σπίτι του και το απόγευμα να ξαναπηγαίνει για άλλες 3 ώρες;”

“Το Γενάρη του 2015, η αδήλωτη εργασία παρελήφθη στο 20% και έως το 2019 έπεσε στο 7%, όπως και η ανεργία από το 27% στο 17%. Δεν έγινε κάποιο “θαύμα”. Υπήρξε σχέδιο και νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες ακολουθούσαν αυτό το σχέδιο.”

“Την ίδια στιγμή που η Ν.Δ. περνά νομοθετήματα για να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, κομματικά στελέχη της που τοποθετήθηκαν σε ΔΕΚΟ όπως στη ΔΕΗ αύξησαν τις ετήσιες αποδοχές τους στα 350.000€!”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα