Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Παρακάτω ακολουθούν σημείο και βίντεο των τοποθετήσεων του.
Γιατί έφερε το food pass ο κ. Μητσοτάκης; Δεν πέτυχε η προσπάθεια του Υπ. Αναπτύξεως με το “καλάθι του νοικοκυριού”; Δεν εξαλείφθηκε η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια στη χώρα μας; Ο κ. Μητσοτάκης ας ειδοποιήσει τον κ. Γεωργιάδη να σταματήσει να γυρνά από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ, μην παιδεύεται τσάμπα.
Τα στελέχη της Ν.Δ. επικροτούν ενθουσιωδώς ένα νέο επίδομα, ένα επίδομα σίτισης. Οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι που κατηγορούσαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι “ασκούσε επιδοματική πολιτική”;
Η Ν.Δ. σκαρφίζεται κάθε πιθανό και απίθανο “pass”, προκειμένου να μην εφαρμόσει ό,τι εφαρμόζουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες: τη μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και τη μείωση του Φ.Π.Α. σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.
Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούσε φορολόγηση των υπερκερδών και η Ε.Ε. αναφερόταν σε “ουρανοκατέβατα κέρδη”, στο Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Σκρέκας υποστήριζε ότι “οι ηλεκτροπαραγωγοί δεν έχουν υπερκέρδη”! Εξ αρχής η μόνη αγωνία της Κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει τα υπερκέρδη 4-5 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Για ποιο λόγο ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ήθελε να επιβλέπει τη ροή του χρήματος για τα εξοπλιστικά ή τον θεωρούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια;
Η “καλύτερη δημοσκόπηση” διεξάγεται στην κοινωνία. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της αγοράς, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος ήταν οι χειρότεροι μήνες ακόμη και από τα μνημονιακά έτη. Αυτή είναι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας, την οποία αγνοούν τα στελέχη της Ν.Δ..
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ενστερνίζονται τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Δεν είναι δυνατόν η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία δημιουργήθηκε επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να μην εμπλέκεται στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν είναι δυνατόν, εν μέσω έλλειψης ρευστότητας, να μην ενεργοποιείται ο θεσμός των μικροπιστώσεων, να μην εφαρμόζεται η ρύθμιση των 120 δόσεων ή να μην ρυθμίζονται οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.