19/12/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σκαρφίζεται απίθανα “pass”, προκειμένου να μην εφαρμόσει ό,τι εφαρμόζουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες”

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή Πρωινή Επισκόπηση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Παρακάτω ακολουθούν σημείο και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Γιατί έφερε το food pass ο κ. Μητσοτάκης; Δεν πέτυχε η προσπάθεια του Υπ. Αναπτύξεως με το “καλάθι του νοικοκυριού”; Δεν εξαλείφθηκε η αισχροκέρδεια και η ακρίβεια στη χώρα μας; Ο κ. Μητσοτάκης ας ειδοποιήσει τον κ. Γεωργιάδη να σταματήσει να γυρνά από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ, μην παιδεύεται τσάμπα.

Τα στελέχη της Ν.Δ. επικροτούν ενθουσιωδώς ένα νέο επίδομα, ένα επίδομα σίτισης. Οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι που κατηγορούσαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι “ασκούσε επιδοματική πολιτική”;

Η Ν.Δ. σκαρφίζεται κάθε πιθανό και απίθανο “pass”, προκειμένου να μην εφαρμόσει ό,τι εφαρμόζουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες: τη μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και τη μείωση του Φ.Π.Α. σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.

Όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούσε φορολόγηση των υπερκερδών και η Ε.Ε. αναφερόταν σε “ουρανοκατέβατα κέρδη”, στο Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Σκρέκας υποστήριζε ότι “οι ηλεκτροπαραγωγοί δεν έχουν υπερκέρδη”! Εξ αρχής η μόνη αγωνία της Κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει τα υπερκέρδη 4-5 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για ποιο λόγο ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ήθελε να επιβλέπει τη ροή του χρήματος για τα εξοπλιστικά ή τον θεωρούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια;

Η “καλύτερη δημοσκόπηση” διεξάγεται στην κοινωνία. Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της αγοράς, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος ήταν οι χειρότεροι μήνες ακόμη και από τα μνημονιακά έτη. Αυτή είναι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας, την οποία αγνοούν τα στελέχη της Ν.Δ..

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ενστερνίζονται τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Δεν είναι δυνατόν η Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία δημιουργήθηκε επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να μην εμπλέκεται στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν είναι δυνατόν, εν μέσω έλλειψης ρευστότητας, να μην ενεργοποιείται ο θεσμός των μικροπιστώσεων, να μην εφαρμόζεται η ρύθμιση των 120 δόσεων ή να μην ρυθμίζονται οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στη “Φθιωτική”: “Η Φθιώτιδα θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση πλειοψηφίας με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας”

Συνέντευξη παρέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης στην εφημερίδα ΦΘΙΩΤΙΚΗ. Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.  1. Μπαίνουμε...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν η χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, να γίνει “μπανανία” επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Κυβέρνηση μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις – Σήμερα κατατίθενται ονόματα με αποδείξεις της ΑΑΔΕ”

Σε ενημερωτική εκπομπή του Naftemporiki TV είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα