01/05/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. το μόνο, που κάνει, είναι να θεσμοθετεί επιδόματα μέχρι και για τον… οδοντίατρο!”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σχολίασε την επικαιρότητα ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ολοκληρώθηκε η 4ετία της Ν.Δ. και κανένα στέλεχός της δεν υπερασπίζεται το κυβερνητικό έργο. Η Ν.Δ. έχει πετάξει “λευκή πετσέτα” και επιχειρεί να μας γυρίσει στο 2015, να σπείρει το φόβο στην κοινωνία, να μιλήσει για “νέα μνημόνια”. Προφανώς το κόμμα, που έφερε τα μνημόνια, τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη γι’ αυτά!

Οι άνθρωποι, που μιλούν για “μειώσεις φόρων”, ας ανατρέξουν στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και να δουν ότι το 2022, το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε +7,5 δισ. ευρώ σε φόρους, σε σύγκριση με ό,τι η Κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει!

Θυμόμαστε όλοι τι κριτική είχε δεχθεί η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα επιδόματα που είχε θεσμοθετήσει για να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας. Σήμερα, η Ν.Δ. το μόνο, που κάνει, είναι να θεσμοθετεί επιδόματα μέχρι και για τον… οδοντίατρο!

Την επίθεση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στο δημόσιο αγαθό του νερού την επισημαίνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Δεν είναι κάποιο “ευφάνταστο σενάριο” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Αφού η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε “εξαιρετική κατάσταση” σύμφωνα με τη Ν.Δ., για ποιο λόγο έχουν εκτοξευτεί οι οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; “Ακμάζει” η οικονομία αλλά οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε την Εφορία; Περίεργα τα “οικονομικά της Ν.Δ.”.

Έχουμε καταθέσει, εδώ και μήνες, τις “6 εθνικές προτεραιότητες” για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την αύξηση των μισθών, τις αλλαγές που είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν στον τομέα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων. Επί της συγκεκριμένης βάσης οφείλει να ξεκινήσει η συζήτηση στον προοδευτικό χώρο για την επόμενη ημέρα.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μετά τις 21 Μαΐου, θα είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό. Η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ξεκινήσει και παρατηρούμε ότι αυτοί κατευθύνονται αποκλειστικά στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι μόλις 13 επιχειρήσεις θα λάβουν μισό δισ. ευρώ. Μια χρυσή ευκαιρία για την κοινωνία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, “ξοδεύεται” εν τέλει για να εξυπηρετηθούν οι λίγοι ισχυροί φίλοι της Ν.Δ..

Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 με την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και έκτοτε δεν έχουμε κάποια τρόϊκα να μας επιβάλλει οτιδήποτε. Έχουμε αποδεσμευτεί από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών και γι’ αυτό το λόγο, όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης είναι ανεδαφικά. Όμως, θα ρωτήσει κάποιος δημοσιογράφος τα στελέχη της Ν.Δ. αν θα συνεργαστούν με τον κ. Βελόπουλο, από τη στιγμή που το μόνο κόμμα, ιδεολογικά κοντά στη Ν.Δ. είναι η Ελληνική Λύση;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα