01/05/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. το μόνο, που κάνει, είναι να θεσμοθετεί επιδόματα μέχρι και για τον… οδοντίατρο!”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σχολίασε την επικαιρότητα ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Ολοκληρώθηκε η 4ετία της Ν.Δ. και κανένα στέλεχός της δεν υπερασπίζεται το κυβερνητικό έργο. Η Ν.Δ. έχει πετάξει “λευκή πετσέτα” και επιχειρεί να μας γυρίσει στο 2015, να σπείρει το φόβο στην κοινωνία, να μιλήσει για “νέα μνημόνια”. Προφανώς το κόμμα, που έφερε τα μνημόνια, τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη γι’ αυτά!

Οι άνθρωποι, που μιλούν για “μειώσεις φόρων”, ας ανατρέξουν στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής και να δουν ότι το 2022, το Ελληνικό Δημόσιο εισέπραξε +7,5 δισ. ευρώ σε φόρους, σε σύγκριση με ό,τι η Κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει!

Θυμόμαστε όλοι τι κριτική είχε δεχθεί η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τα επιδόματα που είχε θεσμοθετήσει για να στηριχθούν οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας. Σήμερα, η Ν.Δ. το μόνο, που κάνει, είναι να θεσμοθετεί επιδόματα μέχρι και για τον… οδοντίατρο!

Την επίθεση της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στο δημόσιο αγαθό του νερού την επισημαίνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Δεν είναι κάποιο “ευφάνταστο σενάριο” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Αφού η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε “εξαιρετική κατάσταση” σύμφωνα με τη Ν.Δ., για ποιο λόγο έχουν εκτοξευτεί οι οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; “Ακμάζει” η οικονομία αλλά οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε την Εφορία; Περίεργα τα “οικονομικά της Ν.Δ.”.

Έχουμε καταθέσει, εδώ και μήνες, τις “6 εθνικές προτεραιότητες” για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την αύξηση των μισθών, τις αλλαγές που είναι αναγκαίο να υλοποιηθούν στον τομέα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων. Επί της συγκεκριμένης βάσης οφείλει να ξεκινήσει η συζήτηση στον προοδευτικό χώρο για την επόμενη ημέρα.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μετά τις 21 Μαΐου, θα είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό. Η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ξεκινήσει και παρατηρούμε ότι αυτοί κατευθύνονται αποκλειστικά στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε ότι μόλις 13 επιχειρήσεις θα λάβουν μισό δισ. ευρώ. Μια χρυσή ευκαιρία για την κοινωνία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, “ξοδεύεται” εν τέλει για να εξυπηρετηθούν οι λίγοι ισχυροί φίλοι της Ν.Δ..

Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 με την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και έκτοτε δεν έχουμε κάποια τρόϊκα να μας επιβάλλει οτιδήποτε. Έχουμε αποδεσμευτεί από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών και γι’ αυτό το λόγο, όσα λέει ο κ. Βαρουφάκης είναι ανεδαφικά. Όμως, θα ρωτήσει κάποιος δημοσιογράφος τα στελέχη της Ν.Δ. αν θα συνεργαστούν με τον κ. Βελόπουλο, από τη στιγμή που το μόνο κόμμα, ιδεολογικά κοντά στη Ν.Δ. είναι η Ελληνική Λύση;

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Κλείνει το Ειρηνοδικείο της Αταλάντης. Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη οι Βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Το 2023 η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων ήταν...

Διαβάστε Περισσότερα