31/07/2023

Γ. Σαρακιώτης: «Η πατρίδα μας διασύρεται διεθνώς με τις εκρήξεις στην Αγχίαλο αλλά για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει καμία ευθύνη»

Στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την τρέχουσα επικαιρότητα. Όπως αρχικά ανέφερε:

«Δε θα ήθελα να ασχοληθώ με τα εσωκομματικά της Ν.Δ. και την επιλογή της για την Περιφέρεια Αττικής. Θα ήθελα απλώς να θυμίσω ότι ο κ. Χαρδαλιάς ξεκίνησε επιθεωρήσεις των στρατοπέδων της χώρας ως απάντησηστις εικόνες ντροπής από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Όπως ενημερωθήκαμε, οι επιθεωρήσεις ακυρώνονται καθώς προέχει το εσωκομματικό ντόμινο μετά το ζεϊμπέκικο του κ. Πατούλη. Τόση είναι η σημασία που δίνουν τα στελέχη της Ν.Δ. και ο Πρωθυπουργός, αλλά και το Υπουργείο Άμυνας, στο ζήτημα της ασφάλειας του προσωπικού και του υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εν μέσω θέρους. Επλήγη το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας με ό,τι συνέβη στη Νέα Αγχίαλο και αναρωτιέμαι: Για τις διακοπές του, ο κ. Μηταράκης αποπέμφθηκε από το Υπουργείο. Για το ζεϊμπέκικό του, ο κ. Πατούλης δεν θα λάβει το χρίσμα. Για τις εικόνες από τη Νέα Αγχίαλο υπάρχει υπεύθυνος σε αυτή την Κυβέρνηση; Ο Υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι είναι φυσιολογικό φαινόμενο να έχουμε αυτή την καταστροφή σε στρατόπεδο εν καιρώ ειρήνης;»

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Δεν ανέλαβε κανείς την πολιτική ευθύνη. Υποτίθεται ότι απομακρύνθηκε ο Διοικητής του Στρατοπέδου, αλλά μετατέθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Σβήνουν οι ντροπιαστικές εικόνες με μια απλή μετάθεση; Υπάρχει Υπουργός; Υπάρχει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Ο Πρωθυπουργός, ενώ απέπεμψε τον κ. Μηταράκη επειδή έκανε διακοπές, πήγε και ο ίδιος στην Κρήτη για να απολαύσει και αυτός τα μπάνια του! Μάλλον ζήλεψε τον κ. Μηταράκη! Τα στελέχη της Ν.Δ. επικοινωνιακά και μόνο χειρίζονται αυτά τα σοβαρά ζητήματα και επαναλαμβάνω ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι θεωρούν πιο σοβαρό να συζητήσουν για την υποψηφιότητα της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής, παρά για την ασφάλεια των στρατοπέδων».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Δεν αμφισβητώ ότι τα στελέχη της Ν.Δ. είναι σοκαρισμένα λόγω των τεράστιων καταστροφών από τις πυρκαγιές. Όμως, υπάρχει πολιτική ευθύνη στο “μικρό και ευέλικτο σχήμα” των 64 μελών της Κυβέρνησης; Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη για τις τρομακτικές σκηνές, που είδαμε; Επίσης δεν αμφισβητώ τους ισχυρισμούς του κ. Λοβέρδου ότι έχουμε το “μεγαλύτερο εναέριο στόλο πυρόσβεσης” ή τους “περισσότερους πυροσβέστες”. Άρα, προφανώς η ανικανότητα και ανεπάρκεια αφορά τις θέσεις ευθύνης. Προφανώς οι ηγεσίες είναι ανίκανες όταν βλέπουμε να έχουν καεί μέχρι σήμερα 550.000 στρέμματα, αριθμός υπερπολλαπλάσιος σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενη έτη».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα